Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το φορτίο με τα όπλα...



Police-Voice blog ➤
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τη σοβαρότατη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους υπηκόους, με ταχύπλοο σκάφος που εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη Χίο.

Οι Αστυνομικοί αξιοποιούν σχετικές πληροφορίες, έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, άνδρες του οποίου εντόπισαν τα ξημερώματα ένα φουσκωτό έμφορτο με όπλα και εκρηκτικά.

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί παράλληλα έρευνες σε σπίτια, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, εννέα προσαγωγές από τα Εξάρχεια, τρεις από τη συμπρωτεύουσα και δύο από τη Χίο.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε το Λιμενικό Σώμα τις φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται τα όπλα που βρέθηκαν στο φουσκωτό:






(Aντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και εκρηκτικά)

Η επιχείρηση του Λιμενικού

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος, μήκους περίπου επτά μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες (δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς), οι οποίοι έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα οποία και κατασχέθηκαν.


(Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από την αρμόδια λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση)


(To φουσκωτό που βρίσκεται στη Χίο)

Το προφίλ των συλληφθέντων

Κατά την ανάκριση των δύο αλλοδαπών, διαπιστώθηκε πως ήταν Toύρκοι, κουρδικής καταγωγής, που ζούσαν στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν γνώριζε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώνεται στους δύο Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, καθώς, φέρονται να έχουν εμπλοκή στην οργάνωση «Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος» (DΗΚΡ-C).

Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στη γειτονική χώρα.

Νέες συλλήψεις στη Χίο

Οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου όμως, προχώρησαν στη σύλληψη ακόμα δύο ατόμων. Το προσωπικό θεώρησε ύποπτη την παρακολούθηση του σκάφους που ήταν αγκυροβολημένο έξω από το Λιμεναρχείο. Πρόλαβαν και αποτύπωσαν τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου (πινακίδα Αθηνών) και λίγη ώρα αργότερα τους συνέλαβαν στην κεντρική προκυμαία της Χίου. Το αυτοκίνητο εξετάστηκε ενδελεχώς από την Αντιτρομοκρατική και στο πορτ μπαγκάζ εντοπίστηκε ένα σωσίβιο, σχοινί και άλλα αντικείμενα.



Πηγή ➤ .zougla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου