Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο αρχηγός δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους μετατέθηκαν οι αξιωματικοί!!! ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ???????



Police-Voice blog ➤................
ΛΥΣΤΕ blog ➤ Για ποιο λόγο μετακινήθηκαν οι αξιωματικοί- επικεφαλής νευραλγικών υπηρεσιών την περίοδο της έναρξης των ερευνών για την πιθανότητα ώσμωσης της χρυσής αυγής με αστυνομικούς συγκεκριμένων υπηρεσιών της αστυνομίας; Κατά τον κ. αρχηγό της αστυνομίας, ο οποίος περιήλθε ομολογουμένως σε δεινή θέση στη διάρκεια της παρουσίασης του πορίσματος από τον ταξίαρχο της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, οι λόγοι που παρέθεσε και τον εξέθεσαν ήταν τρεις, αλλά διαφορετικοί κάθε φορά που το

θέμα τέθηκε από διαφορετικό δημοσιογράφο.

Ο πρώτος σε ερώτηση του  ήταν ότι οι απομακρύνσεις δεν σχετίστηκαν με την έρευνα για την χρυσή αυγή, αλλά ήταν ανεξάρτητοι από αυτή.

Ο δεύτερος ότι η ηγεσία έχει κάθε δικαίωμα ν' αποφασίζει πότε και ποιοι αξιωματικοί θα πρέπει να μετακινούνται.

Ο  τρίτος, ήταν πως επειδή όλοι αυτοί είχαν πολλά χρόνια παραμονής στις υπηρεσίες που διοικούσαν, έπρεπε ν' απομακρυνθούν!!!

Τώρα το αν επικαλείται ένα τέτοιο λόγο ένας αξιωματικός, ο οποίος μετά τη θητεία του ως διαβιβαστής στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης, ρίζωσε στις διοικητικές υπηρεσίες του αρχηγείου για ων ουκ έστι αριθμό σειρά ετών, νομίζουμε ότι δεν αντέχει το επιχείρημα καθώς και ο φέφων αυτό, σε καμία σοβαρή κριτική.

Το δεύτερο ατόπημα Παπαγιαννόπουλου ήταν πως επικαλέστηκε λόγους ατομικής ασφάλειας ενός εκάστου που επέβαλαν την απομάκρυνση τους. Όταν το bloko.gr σημείωσε ότι ο κ. αρχηγός έχει περίεργη και σε υπολανθάνουσα μορφή αντίληψη για τον ορισμό της ασφάλειας, καθώς εξαιτίας αυτής καθαυτής της ανακοίνωσης της αστυνομίας πολλοί από τους αξιωματικούς που μετακινήθηκαν είδαν να οργανώνονται διαδηλώσεις αντιεξουσιαστών έξω από τα σπίτια τους κι εξ αυτού του λόγου αναγκάστηκαν να μεταφέρουν εκτός οικιών συζύγους και παιδιά, ο κ. αρχηγός μας εγκάλεσε ότι μονοπωλούμε το θέσφατο της κριτικής και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα υψηλά και αυθεντικά νοήματα των ορισμών ασφάλειας.

Επειδή λοιπόν εμείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε ή να διαχωρίσουμε το αίτιο από το αιτιατό και το σκοπούμενο από το συμβεβηκός, παραθέτουμε πρώτα την επίμαχη ανακοίνωση του αρχηγείου και στη συνέχεια την σφοδρή ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ κι αφήνουμε τα σχόλια στους πιο επαΐοντες να κρίνουν... Στους αναγνώστες αστυνομικούς.

Στη συνέχεια της ημέρας, θα αναλύσουμε τους όρους- ορισμούς του νενέκου σε ότι αφορά στον κ. αρχηγό και στο νεοφασίστα σε ότι αφορά στον κ. υπουργό...



Διαβάστε τί ανακοίνωση έβγαλαν στις 23 Σεπτεμβρίου...

"Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια ανατέθηκε σήμερα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Ο Αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .

Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.

Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα ονόματα των Αξιωματικών που θα τοποθετηθούν στις θέσεις των αντικατασταθέντων.



Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ την επόμενη ημέρα των καρατομήσεων. Ούτε κι εκείνοι κατάλαβαν κατά τον κ. αρχηγό;

Με πλήρη συναίσθηση των κρίσιμων ωρών, του ρόλου μας, αλλά και της ευθύνης έναντι της ελληνικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουμε να τοποθετηθούμε δημοσίως για τις μετακινήσεις που παρουσιάστηκαν από το σύνολο των ΜΜΕ ως προσπάθεια της ηγεσίας ‘’να μας εξυγιάνει από τα δήθεν σταγονίδια’’, ζητώντας αφενός την  παραίτηση ανώτατων Αξιωματικών, θέτοντας σε διαθεσιμότητα ή μετακινώντας άλλους, προκειμένου ‘’να

διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τυχόν διασύνδεση αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή»’’.

Οι εν λόγω  αποφάσεις και οι βιαστικές αυτές ενέργειες, κάτω από την πίεση των γεγονότων και της επικαιρότητας, διαφάνηκαν αμέσως, καθώς  αναιρέθηκαν από την ίδια την Ηγεσία οκτώ ώρες αργότερα, όταν με αφορμή την ανακοίνωση για τις τοποθετήσεις των μετακινουμένων Αξ/κών διευκρινιζόταν ότι αυτές: «δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων».

Για άλλη μια φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας μετάθεσης των ευθυνών της Πολιτείας και μάλιστα με επικοινωνιακούς όρους, η οποία αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, όσον αφορά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη θωράκισή τους, επιχειρεί να επιρρίψει αυτές αλλού, στιγματίζοντας ανεξαιρέτως το ανθρώπινο δυναμικό  της Ελληνικής Αστυνομίας για αδράνεια και ανεκτικότητα στις εγκληματικές συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής, όταν μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναμένει από τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί αν το κόμμα αυτό αποτελεί εγκληματική οργάνωση, στηριζόμενος στις δικογραφίες που έχουν ούτως ή άλλως εδώ και καιρό υποβληθεί στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία.

Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας τιμούν τον όρκο τους και οι οποιεσδήποτε μεμονωμένες καταδικαστέες πράξεις δεν χαρακτηρίζουν ούτε το φρόνημα ούτε τον διαρκή καθημερινό αγώνα για την εκπλήρωση της αποστολής τους με τα γνωστά υπηρεσιακά προβλήματα και τους αυξημένους επαγγελματικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος υπόκειται στο διαρκή έλεγχο τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας, ενεργώντας πάντα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές της συντεταγμένης πολιτείας, δηλαδή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και των εισαγγελικών λειτουργών που εποπτεύουν το έργο της.

Οποιαδήποτε επομένως κριτική και καταγγελία για επίμεμπτες και παραβατικές συμπεριφορές πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, πρέπει να λαμβάνει υπόψη της αυτήν την παράμετρο, εφόσον επιζητείται πράγματι η αποκάλυψη της αλήθειας και η αναζήτηση ευθυνών και εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός για το οποίο άλλωστε τοποθετηθήκαμε δημοσίως από την πρώτη στιγμή, καλώντας την Πολιτεία «να απαλλάξει την Ελληνική Αστυνομία από τα προβλήματα και τα «βαρίδια» εκείνα, που δυναμιτίζουν τις σχέσεις της με την ελληνική κοινωνία και μειώνουν τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά της».

Υπενθυμίζουμε ακόμη τις διαχρονικές θέσεις της Ομοσπονδίας μας για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα βίας απ’ όπου και αν προέρχονται, θέσεις που έχουμε εκφράσει τόσο με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις μας αλλά και συγκεντρώσεις ενάντια στη βία, ημερίδες κ.λ.π. Σε κάθε περίπτωση και έχοντας, όπως προαναφέραμε, επίγνωση των κρίσιμων στιγμών αλλά και των δυσκολιών που διέρχεται η Χώρα μας, καλούμε τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και διάθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Κοινωνία και τον Έλληνα Πολίτη, δηλώνοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε όσους σήμερα πληρώνουν το τίμημα λαθών και παραλείψεων άλλων.


Πηγή ➤ http://elas-lyste.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου