Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι μια 13χρονη Ελληνίδα....ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ! ! ! ευχές έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας



Police-Voice blog ➤

Ξανά στην κορυφή του κόσμου Ελληνίδα αθλήτρια, για πρώτη φορά μετά το 1999

Είναι μόνο 13 ετών και κατάφερε να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι! Χάρη στη Σταυρούλα Τσολακίδου, από την Καβάλα, μετά από 14 χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση!

Το 1999 στο Ερεβάν της Αρμενίας η Μαρία Κουβάτσου έκανε για πρώτη φορά πραγματικότητα το όνειρο πολλών Ελλήνων και Ελληνίδων που παίζουν κορυφαίο σκάκι με διεθνείς επιτυχίες. Έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις σκακίστριες μέχρι 20 ετών.

Τη σκυτάλη φαίνεται πως πήρε η ταλαντούχα σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Σταυρούλα Τσολακίδου, αφού ολοκλήρωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με εννέα βαθμούς σε έντεκα αγώνες (οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα).

Συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους ακριβώς χρειαζόταν για να αφήσει πίσω της την Ουζμπέκα Αμπντουσατόροβα, που συγκέντρωσε επίσης εννέα βαθμούς αλλά βγήκε δεύτερη με το κριτήριο ισοβαθμίας, και άλλες 124 αθλήτριες από 63 χώρες!

Συγχαρητήρια του Κ. Παπούλια στην 14χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

Τις θερμές του ευχές έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην νεαρή Ελληνίδα Σταυρούλα μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα σκάκι στο Αλ Άιν


Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Κάρολος Παπούλιας, στη νεαρή Σταυρούλα Τσολακίδου, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα σκάκι στο Αλ Άιν, στην κατηγορία των κορασίδων μέχρι 14 ετών, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. 

«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε ένα άθλημα που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και ευφυΐα. Είναι μία νίκη που έδωσε σε όλους μας μεγάλη χαρά και αισιοδοξία», ανέφερε αρχικά ο κ.Παπούλιας και κατέληξε: «Εύχομαι ολόψυχα το μέλλον να είναι γεμάτο από ανάλογες επιτυχίες που θα επιβεβαιώνουν τις πολύ μεγάλες δυνατότητες της νεολαίας μας, στο πλευρό της οποίας η Πολιτεία οφείλει να είναι πάντα αρωγός».

Πηγή ➤http://www.protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου