Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αστυνομικός: "Έδινα πληροφορίες για να διατηρήσω την εμπιστοσύνη τους"...Στο "σκαμνί" 32 για ναρκωτικά και όπλα -



Police-Voice blog ➤
Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της μαφίας των ναρκωτικών και των όπλων μέσα σε μια κατάμεση δικαστική αίθουσα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Ο ένας μετά τον άλλο οι βασικοί κατηγορούμενοι που απολογούνται ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δηλώνουν κατηγορηματικά αθώοι αρνούμενοι της κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί 19 από τους 32 κατηγορούμενους εκ των οποίων τόσο οι βασικοί όσο και οι συνεργάτες τους ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. 

Οπως ανέφεραν όσα έχουν καταγραφεί στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις δεν περιέχουν συνθημετικές λέξεις αλλά αντίθετα οι διάλογοι είναι κυριολεκτικοί όταν κάνουν λόγο για λιπάσματα και ζώα. Παράλληλα επικαλούνται συγγενικές και φιλικές σχέσεις που δικαιολογούν τις επαφές μεταξύ τους. 

Παράλληλα εκείνοι που φέρονται να αγόρασαν ναρκωτικά αρνούνται τις κατηγορίες ενώ κάποιοι απο αυτούς δηλώνουν περιστασιακοί χρήστες ή ότι δεν έχουν σχέση με τα ναρκωτικά.

Τέλος αυτοί που φέρονται να έχουν συμμετοχή στη χασισοφυτεία του Αστριτσίου και έχουν καταδικαστεί για την εν λόγω υπόθεση δεχονται εκ του αποτελεσματος ότι εκαναν ένα λάθος το οποίο πλήρωσαν και πληρώσουν αλλα αρνούνται ότι έχουν σχέση με τα υπόλοιπα που τους καταλογίζονται.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 13.00 κι αφού η δίκη είχε ξεκινήσει ξανά, ένας εκ των κατηγορουμένων, που εντάσσεται στον περιφερειακό κύκλο των βασικών κατηγορούμενων, ένας 36χρονος γεωργοκτηνοτρόφος από τα Ρουσσοχώρια που είναι προφυλακισμένος, αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ.

Το Δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, διέκοψε για την άλλη Πέμπτη 10 Απριλίου, οπότε θα έχουμε την πρόταση της εισαγγελέως έδρας επί των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι 32. Ενδιαφέρον παρουσίασαν η απολογία της συζύγου του 47χρονου επιχειρηματία από τη Σταλίδα - πρόκειται για τον ένα από τους φερόμενους ως εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης. Η γυναίκα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της με τη δράση της οργάνωσης ενώ αναφερόμενη στο σύζυγό της, μίλησε για το πρόβλημα με τα ναρκωτικά που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια. Δε δίστασε μάλιστα να πει ότι η προφυλάκισή του λειτούργησε ... λυτρωτικά, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τον εθισμό του.

Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν η εισαγγελέας απέναντι στους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Τόσο ο 45χρονος αρχιφύλακας όσο και ο 49χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής στο Λασίθι ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που έδωσαν για τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία των συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας δεν ήταν σημαντικές, αφού η Διεύθυνση έχει μόλις δύο τέτοια οχήματα, τα οποία είναι πια "γνωστά". 

Ο 49χρονος υποδιευθυντής ανέφερε ότι δε θεώρησε ότι έκανε κάτι επιλήψιμο, αφού έδωσε στοιχεία ασήμαντα για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των κακοποιών, προς εξυπηρέτηση τελικά των σκοπών της αστυνομίας. Η εισαγγελέας κ.Βλάχου, πολύ αυστηρή και με τους δύο, απευθύνοντας το λόγο και στους δύο τους ρώτησε αν αυτά που έκαναν - οι επαφές με τα μέλη της οργάνωσης συνάδουν με το ρόλο του αστυνομικού - ενώ έλαβε την απάντηση ότι γίνονταν για "ξεκάρφωμα" και για να διεισδύουν στη σπείρα και να αποκτούν πληροφορίες.

Σε συνομιλία που φέρεται να είχε ο 49χρονος υποδιευθυντής με τον κτηνοτρόφο εκ των δύο "εγκεφάλων" σε σχέση με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα βοσκοτόπια τους, σε αναζήτηση χασισοφυτείας, ο 49χρονος ακούγεται να δίνει συμβουλές στον κτηνοτρόφο για το πώς να αποφεύγει έλεγχο για καταμέτρηση ζώων. Ο 49χρονος είπε στο δικαστήριο ότι η ενέργειά του κινούνταν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων, ενώ παραδέχτηκε ότι όντως με τον κτηνοτρόφο του συνδέει κάποια κουμπαριά.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης αναφορά σε συνομιλία, κατά την οποία ο αστυνομικός φέρεται να ζήτησε αριθμό σφαιρών από τον κτηνοτρόφων. Ο 49χρονος είπε ότι είχε πληροφορίες για διακίνηση σφαιρών και ζήτησε να προμηθευτεί προκειμένου να διαπιστώσει τη διαδρομή του σφαιρών. Ο ίδιος πάντων αποδίδει τη δίωξή του σε πολιτικούς λόγους και "καρέκλες". "Είμαι ο καλύτερος διώκτης ναρκωτικών στο Λασίθι. Πολιτικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους βρίσκομαι κατηγορούμενος" - είπε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του αξιωματικό καριέρας που θα κρινόταν και θα ήταν πιθανότατα ο επόμενος αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου. "Είναι τυχαίο που έγινε αυτό;" - είπε με νόημα.

Καταπέλτης ήταν από την πλευρά της η εισαγγελέας έδρας που ανέφερε: "Ντρέπομαι ειλικρινά! Στέλνετε αυτά τα παιδιά (δείχοντας τους ατσυνομικούς μέσα στη δικαστική αίθουσα) να κάνουν ελέγχους για 2 και 3 ενώτια και ταυτόχρονα δίνετε πληροφορίες για όλα αυτά".

Πηγή ➤http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου