Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

" Αναδιάρθρωση ή μήπως ταφόπλακα στην αστυνομία; " Επιστολή αστυνομικού



Police-Voice blog ➤
Από αναγνώστη αστυνομικό, το bloko.gr έλαβε την ακόλουθη επιστολή με το περιεχόμενο της οποίας εν πολλοίς συμφωνούμε. Άλλωστε τα καρκινικά συμπτώματα που ξεκίνησαν να εμφανίζονται και να πυορροούν προβλήματα, τα είχαμε επισημάνει, σχολιάσει και καυστικά κριτικάρει αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το σ.ν. της αναδιάρθρωσης.
Την επιστολή του ο αστυνομικός την τιτλοφορεί ως " TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ
ΤΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ  ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; "
Αγαπητοί φορολογούμενοι πολίτες και συνάδελφοι:
 Είμαι ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός με τον βαθμό του Υπαρχιφύλακα, έχω δηλαδή πάνω από 10 έτη υπηρεσίας και εργάζομαι σε έναν επαρχιακό νομό της βόρειας Ελλάδας. Καθημερινά βλέπω, όπως και όλοι μας, τις δυσλειτουργίες που έχει επιφέρει αυτό ο νόμος για την περίφημη αναδιάρθρωση, που μόνο αναδιάρθρωση δεν είναι.
Συγκεκριμένα με τον διαχωρισμό της αστυνομίας σε 3 κλάδους, την τάξη, την ασφάλεια και το αλλοδαπών, έχει δημιουργηθεί μία αστυνομία 3 ταχυτήτων, ή όπως λένε πολλοί συνάδελφοι δημιουργήθηκαν 3 αστυνομίες. Συγκεκριμένα, στην πρώην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού όπου και υπηρετώ, έχουμε χωριστεί ως εξής:                                
Άλλοι οι αστυνομικοί και άλλη αστυνομία αυτή των Α.Τ. και Τροχαίας, άλλη αυτή του Τ.Α. της πρωτεύουσας του νομού και άλλη αυτή των Τ.Σ.Φ. και Τ.Δ.Λ. του αλλοδαπών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη όχι και τόσο καλή συνεργασία και απόδοση των διάφορων υπηρεσιών, με αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την ασφαλή διαβίωση των πολιτών που υπηρετούμε.]
Καθημερινά τραγελαφικά περιστατικά αναδεικνύονται, αφού ο διαχωρισμός του Σώματος σε 3 κλάδους, επιφέρει πολλές δυσλειτουργίες. Ενδεικτικά θα ήθελα να σας πω τα εξής:
-Σε σοβαρή περίπτωση κλοπής μεγάλης αξίας σε περιοχή του Τ.Α., εντός του Δήμου της πρωτεύουσας του νομού, σε διπλανό οικισμό, το περιπολικό του Τ.Α. ήταν απασχολημένο, με αποτέλεσμα ο Περιφερειακός Δ/ντής Ασφαλείας να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Αστυνομικό Δ/ντή Τάξης του νομού για να μεταβεί το περιπολικό του Α.Τ.
-Σε άλλη περίπτωση όπου θα έπρεπε να συγκροτηθεί σύντομα η Διμοιρία υποστήριξης της πρώην Α.Δ. νομού και οι 2 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τ.Α. δεν έπαιρναν άδεια για τη συγκρότηση αυτής, αφού η διμοιρία είναι θέμα τάξης και το Τ.Α. ανήκει στην ασφάλεια. Έπρεπε να επέμβει το Αρχηγείο για να δώσει την τελική λύση, οπότε η γραφειοκρατία και οι αναποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου αποδεικνύεται πάλι.
-Ο Αστυνομικός Δ/ντής Τάξης νομού, που μπορεί να είναι Ταξίαρχος ή Αστυν. Δ/ντής ελέγχει και διευθύνει τα 4-5 Α.Τ. και το 1 Τμήμα Τροχαίας, δηλ. το μισό προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες του νομού συνολικά, αλλά το προσωπικό των Τ.Δ.Λ. ή Τ.Σ.Φ. που υπηρετούν εκεί και πολλές φορές είναι ποσοτικά το ίδιο σε αριθμό, ελέγχονται από τον Περιφερειακό Συντονιστή Αλλοδαπών που έχει έδρα την έδρα της Περιφέρειας και έχει βαθμό Αστυν. Υποδ/ντή, και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει ιδία αντίληψη και γνώση του τι συμβαίνει σ’ αυτές τις υπηρεσίες αλλοδαπών, σχετικά με τα προβλήματα κτλ.
-Πολλοί συνάδελφοι κάνουν παράπονα για τα επιτελεία των Αστυνομικών Δ/ντών Τάξης, των Περιφερειακών Αστυνομικών Δ/νσεων και Δ/νσεων Ασφαλείας, αφού στην ουσία πάλι λειτουργούν με τον ίδιο αριθμό αστυνομικών και πολλοί λίγοι ενίσχυσαν τα Τμήματα που πραγματικά υπολειτουργούν από έλλειψη αστυνομικών.
- Κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις μεταθέσεις και το πώς θα γίνουν αυτές τώρα το Καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα είναι η αβεβαιότητα και η αγανάκτηση όλων μας.
Πότε θα εκδοθούν τα νομοθετήματα για την λειτουργία του Σώματος;
Η αστυνομία αγαπητοί συμπολίτες δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο. Κινδυνεύουν οι συνάδελφοι από τον κάθε κίνδυνο και την μη σωστή και καλή συνεργασία των διάφορων Τμημάτων από διαφορετικούς κλάδους.
Ελπίζω το Υπουργείο να τα επιλύσει σύντομα τα προβλήματα αυτά γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο..
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την φιλοξενία των απόψεων.
Ένας απογοητευμένος , αλλά φιλότιμος, αστυνομικός."
Πηγή ➤http://www.bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου