Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Για υπεξαίρεση 13 εικόνων αρχαιολογικής αξίας, κατηγορείται ιερέας της Ρόδου



Police-Voice blog ➤
Για υπεξαίρεση εικόνων και εκκλησιαστικών κειμηλίων κατηγορείται ιερέας της Ρόδου, που διετέλεσε εφημέριος σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού. Η υπόθεση έχει βάθος χρόνου (από το 1975), αλλά άρχισε να ερευνάται από το 2011, όταν η Εκκλησιαστική Επιτροπή ζήτησε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία να προβεί σε απογραφή των εικόνων και των κειμηλίων της εκκλησίας του χωριού και παρεκκλησίων στην Άμαρτο και στον Άη Γιάννη στο Μανδρικό.
Από την έρευνα που έγινε με βάση το πρωτόκολλο της απογραφής του 1975, η Αρχαιολογική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά 13 εικόνες και ένας χρυσός σταυρός, όλα της χρονικής περιόδου 1850 – 1875.
Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του εφημέριου της επίμαχης περιόδου για υπεξαίρεση αρχαίων εκκλησιαστικών κειμηλίων σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις που συνεπάγεται η συγκεκριμένη κατηγορία.
Ο κατηγορούμενος ιερέας απολογήθηκε την Πέμπτη ενώπιον της ανακρίτριας και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου και με τη σύμφωνη γνώμη τους, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Κατά την απολογία του ο ιερέας αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την υπεξαίρεση των εικόνων και κάθε άλλου εκκλησιαστικού κειμηλίου.
Πάντως από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις που ελήφθησαν προκύπτει ότι κανένας δεν είδε τις εικόνες και κανένας δεν παρέλαβε τίποτε. Ωστόσο η απογραφή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που έγινε το 1975 είναι υπαρκτή και πραγματική – βεβαιώνοντας ότι οι εικόνες τότε υπήρχαν, ενώ σήμερα δεν υπάρχουν.
rodosalarm.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου