Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! Μέλος του Δ.Σ της ΕΒΖ στους απλήρωτους αγρότες: «Σας έχω γραμμένους στ’ αρ… μου»

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! Μέλος του Δ.Σ της ΕΒΖ στους απλήρωτους αγρότες: «Σας έχω γραμμένους στ’ αρ… μου»


Police-Voice blog ➤

Αυτό καταγγέλουν οι αγρότες, οι οποίοι χθες κατέθεσαν μηνύσεις για εξύβριση κατά του Γεράσιμου Τσιαπάρα, τον οποίο η Κυβέρνηση εκτός της ΕΒΖ όπως κατήγγειλαν, τον έχει διορίσει και στο “Ερρίκος Ντυνάν” και στην Τράπεζα Πειραιώς

Δεν φτάνει που κοροϊδεύουν μήνες τους απλήρωτους τευτλοκαλλιεργητές πηγαίνοντας την εξόφληση τους για την σοδειά του 2017 όλο και πιο πίσω, τώρα μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης όπως καταγγέλουν τους έβρισε χυδαία, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν ζητώντας να μάθουν πότε τελικά θα πάρουν τα χρήματα τους.


Αυτό καταγγέλουν οι αγρότες, οι οποίοι χθες κατέθεσαν μηνύσεις για εξύβριση κατά του Γεράσιμου Τσιαπάρα, μέλους Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τον οποίο η Κυβέρνηση εκτός της ΕΒΖ όπως κατήγγειλαν, τον έχει διορίσει και στο “Ερρίκος Ντυνάν” και στην Τράπεζα Πειραιώς. Τρεις τευτλοπαραγωγοί πήγαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, έχοντας ως μάρτυρες τριάντα αγρότες που ήταν παρόντες και άκουσαν όσα λέχθηκαν στη συνομιλία μεταξύ εκπροσώπου των Σερραίων παραγωγών και του κ. Τσιαπάρα. Τους τευτλοπαραγωγούς συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα δικηγόρος, ενώ όπως καταγγέλουν κιαι θα δείτε στο βίντεο, τους είπε: “Σας έχω γραμμένους στ’ αρ… μου”.

Η απόφαση των τευτλοπαραγωγών που κάνουν κατάληψη στα γραφεία της εταιρείας στην Θεσσαλλονίκη, είναι να συνεχιστούν οι πιέσεις μέχρι να τους καταβληθούνε τα χρήματα που τους οφείλονται από την καλλιεργητική περίοδο 2017, καθώς και αυτοί δέχονται συνεχώς πιέσεις από πιστωτές τους ενώ έχουν «ανοικτές» υποχρεώσεις προς την εφορία που προκύπτουν από τις ποσότητες τεύτλων που καλλιέργησαν και παρέδωσαν στην εταιρεία. 
Σύμφωνα με δηλώσεις τους, η συνεχής αθέτηση υποσχέσεων σχετικά με την πληρωμή τους, δεν τους αφήνει άλλες επιλογές από το να στραφούν κατά της ΕΒΖ, μέσω της νομικής οδού, καθώς οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει ρητά αναφέρουν ότι θα έπρεπε να έχουν αποπληρωθεί για την παραγωγή του 2017 έως το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ άπαντες περιμένουν να δούνε ποια θα είναι η πρόταση για την ΕΒΖ, που έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει η διοίκηση, καθώς η κατάσταση για τη βιομηχανία και τους συνεργαζόμενους αγρότες, είναι κάτι περισσότερο από οριακή.

Όπως έχει πληροφορηθεί η Voria.gr, την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη συμβουλευτικής εταιρείας είχαν επισκεφθεί τα ζαχαρουργεία της ΕΒΖ και συνέλεγαν στοιχεία για τη δραστηριότητά τους και τα αποθέματα προϊόντος, προφανώς για την επεξεργασία αυτής της πρότασης που εντός των ημερών η Διοίκηση αναμένεται να παρουσιάσει στους εργαζομένους της επιχείρησης.

Κλείνει το εργοστάσιο της Ορεστιάδας - μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων
Με την κατάσταση ως έχει και τα όσα έχουν διαρρεύσει, προβλέπεται ότι θα προταθούν μειώσεις του μισθούς και μάλιστα μεγάλες ενώ πιθανόν το σχέδιο θα προβλέπει κλείσιμο του εργοστασίου Ορεστιάδας και διατήρηση σε λειτουργία μόνο του ζαχαρουργείου στο Πλατύ.

Η εταιρεία, με τα δάνεια που την βαρύνουν(περί τα 162 εκατ. ευρώ), υψηλό βιομηχανικό κόστος λόγω και της περιορισμένης παραγωγής τεύτλων και, χωρίς κεφάλαια κίνησης να στηρίζουν τη λειτουργία της, χρειάζεται γερές ενέσεις ρευστότητας για να προσπαθήσει να ανακάμψει κρατώντας και ενισχύοντας την τευτλοκαλλιέργεια.

Με μία κουβέντα, χρειάζεται, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα θέλει, εννοείται, να αξιοποιήσει και το πολύ καλό asset των δύο θυγατρικών της Σερβίας ενισχύοντας παράλληλα την καλλιέργεια τεύτλων στην Ελλάδα, από τη στιγμή που οι αγρότες έχουν συμφέρον να παραμείνουν στη συγκεκριμένη εκμετάλλευση.

Για εμπαιγμό των απλήρωτων τευτλοκαλλιεργητών καταγγέλλουν τώρα την Kυβέρνηση οι εργαζόμενοι στην EBZ
Στο μεταξύ, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κιαι βλέποντας ότι έρχονται νένες μειώσεις μισθών από την Κυβέρνηση και στους ίδιους, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό των τευτλοκαλλιεργητών, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «παρά τις εξαγγελίες των αρμόδιων Υπουργών για αποπληρωμή τους έως το τέλος του 2017 και παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη της Βιομηχανίας ώστε να παραμείνει ζωντανή, οι τευτλοκαλλιεργητές παραμένουν απλήρωτοι».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε συνδυασμό με την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού από την πλευρά της Διοίκησης για τη νέα χρονιά, βάζουν τη Βιομηχανία σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

«Μεγάλη χαμένη η εταιρεία, η οποία διαγράφει μια καταστροφική πορεία, που αργά ή γρήγορα θα σημάνει και το οριστικό της τέλος. Χαμένη και η κυβέρνηση, η οποία δείχνει να μην κερδίζει τελικά, παρά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ένα στοίχημα τριετίας», τονίζουν. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

“Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό των απλήρωτων τευτλοκαλλιεργητών, οι οποίοι, παρά τις εξαγγελίες των αρμόδιων Υπουργών για αποπληρωμή τους έως το τέλος του 2017 και παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη της Βιομηχανίας ώστε να παραμείνει ζωντανή, παραμένουν απλήρωτοι.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. η οποία από την υποσχεσιολογία για πληρωμές των οφειλουμένων προς τους καλλιεργητές έως το τέλος του προηγούμενου έτους μιλώντας τους για «γλυκά» Χριστούγεννα, πέρασε στις ύβρεις και τις χυδαιότητες από γνωστό, για τον χαρακτήρα του, μέλος της.

Δυστυχώς, όλα αυτά συμβαίνουν για άλλη μια φορά στο κομβικό χρονικά σημείο της έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου, όπου τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε συνδυασμό με την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού από την πλευρά της Διοίκησης για τη νέα χρονιά, βάζουν τη Βιομηχανία σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Μεγάλη χαμένη η εταιρεία, η οποία διαγράφει μια καταστροφική πορεία, που αργά ή γρήγορα θα σημάνει και το οριστικό της τέλος.

Χαμένη και η κυβέρνηση, η οποία δείχνει να μην κερδίζει τελικά, παρά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ένα στοίχημα τριετίας.

Μόνη κερδισμένη η πιστώτρια Τράπεζα, η οποία έπειτα από μια πενταετή προσπάθεια για αφανισμό της παραγωγής ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, βλέπει τις προσπάθειες της να δικαιώνονται.

Πηγή: voria.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου