Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

MEΓΑΛΗ αναζωπύρωση στην ΕΥΒΟΙΑ! Η φωτιά καίει σε δύο ΜΕΤΩΠΑ! ΝΕΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ! ( ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

MEΓΑΛΗ αναζωπύρωση στην ΕΥΒΟΙΑ! Η φωτιά καίει σε δύο ΜΕΤΩΠΑ!


Police-Voice blog ➤
Μόλις έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα καθηλώθηκαν υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια. Το μέτωπο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι φούντωσε και διασπάστηκε. Πλέον υπάρχει μέτωπο που κινείται στα ορεινά πάνω από τα Πολιτικά ενώ υπάρχει ξανά κίνδυνος για τον οικισμό στο Κοντοδεσπότι, όπου ευτυχώς έγινε εκκένωση ήδη από τις 15:45.
Ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης ( ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ
Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Μεσαπίων, στην Εύβοια, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.
Η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια των δύο οικισμών ενώ όπως αναφέρουν τοπικοί φορείς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδαίτερα ισχυροί και σπρώχνουν το μέτωπο της φωτιάς προς τα Ψαχνά.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το eviazoom.gr για την εκκένωση του οικισμού στο Κοντοδεσπότι και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής για τη διακοπή της κυκλοφορίας:
Ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στις 5.00 μ.μ. στην ΕΡΤ είπε ότι οι 300 κάτοικοι του οικισμού έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Κοντοδεσπότι.
«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημείωσε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».
Στις 6.00 το απόγευμα η φωτιά βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά από τον Οικισμό του Σταυρού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο είπε ο Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στην ΕΡΤ.
Έχει εκκενωθεί επίσης η μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.
Επίσης, τοπικά ΜΜΕ στην Εύβοια αναφέρουν ότι η φωτιά που πλέον έχει ένα μέτωπο δύο χιλιομέτρων και ότι οι καπνοί βρίσκονται πάνω από την πόλη της Χαλκίδας!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κοντά στο Κοντοδεσπότι, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων υπάρχει πτηνοτροφική μονάδα που έχει δεξαμενές προπανίου για τις οποίες ενημερώθηκε η Πυροσβεστική.

Σε συνεχή επαφή, από το μεσημέρι, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώνεται για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο Β. Αποστόλου βρίσκεται επί τόπου στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.
Κώστας Μπακογιάννης : Ελπίζουμε ότι η μάχη θα κερδηθεί
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρήκε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο χωριό Κοντοδεσπότης, από το οποίο έχουν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους οι 250 κάτοικοι του. Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά καίει δασική έκταση περιμετρικά του χωριού, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν δημιουργήσει προστατευτικές ζώνες στους οικισμούς. Σημείωσε ότι οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η μάχη θα κερδηθεί.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου