Σελίδες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δεν εγκαταλείπουν την αποστολή τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες Φωτογραφίες: Οι τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς έβαλαν κάπες για να αντέξουν το κρύο



Police-Voice blog ➤

Καθώς το θερμόμετρο έφτασε πολύ κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου και στο κέντρο της Αθήνας

Ούτε και οι τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς δεν έμειναν ανεπηρεάστοι από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας.



Καθώς η αποστολή τους προβλέπει ότι θα πρέπει να βρίσκονται υπό όλες τις συνθήκες στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και το Προεδρικό Μέγαρο, οι τσολιάδες έπρεπε να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος, το οποίο γίνεται εντονότερο σε συνθήκες ακινησίας όπως αυτές των τσολιάδων της Προεδρικής Φρουράς.

Ακούραστοι, άοκνοι και υπερήφανοι οι τσολιάδες τυλιγμένοι με την ειδική μπλέ κάπα για άλλο ένα 24ωρο θα βρίσκονται στη θέση τους όπως τόσα χρόνια παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα.







Πηγή ➤

Συλλήψεις σοκ για ναρκωτικά μελών της High Society στην Κέρκυρα



Police-Voice blog ➤
Ρεκόρ συλλήψεων, αλλά και ... εντυπωσιακού μεγέθους από τη δίωξη ναρκωτικών Κέρκυρας, που τις τελευταίες ημέρες προβαίνει σε διαδοχικές συλλήψεις ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως κοκαΐνης, μεταξύ των
οποίων μάλιστα πολλοί επιχειρηματίες που συγκαταλέγονται στην ελίτ της τοπικής κοινωνίας. Χθες για παραδειγμα, πιάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ένας 60 χρονος μεγαλοεπιχειρηματιας στην κατοχη του οποιου βρεθηκαν 70 γρ του λεγόμενου και ναρκωτικού των πλουσίων, αλλά και 150 γρ χασις ο οποιος ουδεποτε ειχε συλληφθεί στο παρελθόν.
Πριν απο αυτή τη σύλληψη προηγήθηκαν τις προγενεστερες ημέρες  3 συλλήψεις, ενός αλβανού με 60 γραμμαρια κοκαΐνη και 2 Ελλήνων, επισης πολύ γνωστών από την επαγγελματική δραστηριότητα τους με μικρότερες ποσότητες. Σχηματιστηκε δικογραφία και για αλλά άτομα γνωστά στην κοινωνία της Κέρκυρας για τις ιδιες κατηγορίες. Η ογκοδεστατη δικογραφία είναι στα χερια του τοπικού εισαγγελέα.

Για τις προγενέστερες συλλήψεις, διαβάστε το ρεπορτάζ του vimanews.gr και της συναδέλφου Βίβιαν Στασινού.
Ένα από τα πλέον δυνατά χτυπήματα στα σκοτεινά κυκλώματα διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών, πέτυχαν στην Κέρκυρα οι άνδρες της Δίωξης ναρκωτικών , ξεσκεπάζοντας κυκλώματα, μετά από επίπονες και πολυήμερες έρευνες. Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που αφορούσε διακίνηση κοκαΐνης. Στήθηκε πολυήμερη επιχείρηση από την οποία προέκυψε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν γνωστοί ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και εργαζόμενοι σε αυτά. Οι δράστες κατελήφθησαν να διακινούν κοκαΐνη σε θαμώνες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Κατασχέθηκαν περίπου 100 γραμμάρια κοκαΐνης, 10.000 ευρώ και πολυτελή αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών κατά τη στιγμή που προετοιμάζονται να κάνουν αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Ο βασικός προμηθευτής της εγκληματικής οργάνωσης είναι υπήκοος Αλβανίας ο οποίος προμήθευε τους διακινητές την ώρα εργασίας του σε αποθήκη τροφίμων γνωστής αλυσίδας Σουπερ Μάρκετ. Στο χώρο της εργασίας του βρέθηκαν φιξάκια κοκαΐνης έτοιμα προς πώληση και μία ζυγαριά ακριβείας.
Είναι αξιόλογες οι προσπάθειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας οι οποίοι κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν προβεί σε αρκετές συλλήψεις και έχουν κατασχέσει μεγάλες ποσότητες «σκληρών» ναρκωτικών, αλλά και χασίς και με αυτό το τρόπο έχουν φρενάρει την εμπορία ναρκωτικών στο νησί της Κέρκυρας.
Πηγή ➤bloko.gr

Προβλήματα σε όλη την χώρα Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την κακοκαιρία



Police-Voice blog ➤

Διέθεσαν δύο γκρέιντερ στη Λήμνο, ενώ χθες διέθεσαν στο δήμο Βόλου ένα γκρέιντερ, ένα JCB (εκσκαφέας με διπλά σαγόνια μπρος-πίσω), έναν φορτωτή, δύο υδροφόρες και ένα φορτηγό

Σε ετοιμότητα σε όλη την επικράτεια έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη διάθεση μέσων και προσωπικού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, εφόσον ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές.



Στο πλαίσιο αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν δύο γκρέιντερ στη Λήμνο, ενώ χθες διέθεσαν στο δήμο Βόλου ένα γκρέιντερ, ένα JCB (εκσκαφέας με διπλά σαγόνια μπρος-πίσω), έναν φορτωτή, δύο υδροφόρες και ένα φορτηγό.

Η διάθεση των μέσων έγινε μετά από αιτήματα της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.
Πηγή ➤

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση σε μεγάλο μέρος του εθνικού δικτύου Συνεχίζονται τα προβλήματα στους δρόμους από το χιονιά



Police-Voice blog ➤

Οδηγοί που δεν έχουν ή δεν ξέρουν πώς να βάλουν αλυσίδες μπλοκάρουν τα πάντα - Πολύ χαμηλές ταχύτητες στο ύψος της Θήβας και στην Υλίκη - Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε ποιους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται την Τετάρτη η κίνηση των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, ειδικά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από το ύψος της Θήβας και πάνω.



Το σοβαρό πρόβλημα που είχε σημειωθεί στην Υλίκη νωρίτερα αποκαθίσταται σταδιακά, καθώς μετά τις 5 το απόγευμα τα δεκάδες αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί κινούνται πλέον με πολύ χαμηλές ταχύτητες και απαραίτητα με τη χρήση αλυσίδων.

Πιο έντονο το πρόβλημα καθώς έπεσε πλέον το σκοτάδι και η χιονόπτωση συνεχίζεται, παρατηρείται στο ύψος της Θήβας, στα διόδια, όπου επίσης τα αυτοκίνητα κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες.



Κατά περιόδους οδηγοί που δεν έχουν φροντίσει να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες προκαλούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς η κίνηση των οχημάτων τους είναι αδύνατη λόγω του πάγου και του χιονιού.

Εκχιονιστικά μηχανήματα, συνεργεία της τροχαίας και της Νέας Οδού βρίσκονται στο δρόμο και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βάζουν εκείνοι αλυσίδες στους οδηγούς που έχουν μεν μαζί τους, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις χρησιμοποιήσουν!

Play Button

Χάος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας... από LAMIASTARGR
Διακοπές της κυκλοφορίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε περιοχές της Αττικής – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 
Εν τω μεταξύ, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε διάφορες περιοχές της Αττικής λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σε κάποια σημεία η Τροχαία έχει διακόψει τελείως την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας.



Συγκεκριμένα, στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων, στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης από το στρατιωτικό νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χλμ, δηλαδή από το τελεφερίκ ως το καζίνο. Εξάλλου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 4ο χλμ, δηλαδή από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και από το 30ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε όλο το δημοτικό επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του δήμου Μάνδρας, δηλαδή στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων και του Αλεποχωρίου.



Υπενθυμίζεται ότι για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Προβλήματα σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων καταγράφεται σε σημεία του οδικού δικτύου των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, το θερμόμετρο έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, -7 στην Καστοριά, -9 στην Κοζάνη, -4 στο Πολύκαστρο, -4 στην Αλεξανδρούπολη και -1 στη Θεσσαλονίκη. Χιονοπτώσεις σημειώνονται -μεταξύ άλλων- σε Αλεξανδρούπολη, Σέρρες (κυρίως στα ορεινά), στην Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Καστοριά, τα Γρεβενά, αλλά και στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Σαμοθράκη.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Αγ. Βασιλείου -Χορτιάτη, ενώ στο νομό Πέλλας, διακοπή κυκλοφορίας ισχύει στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας", στην επαρχιακή οδό Άνω Χώρα - Μακριά Ράχη. Στο Κιλκίς, ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) εξαιτίας της καταστροφής του ασφαλτοτάπητα που προκλήθηκε από καθίζηση του οδοστρώματος.

Στο νομό Ροδόπης (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη), λόγω υπερχείλησης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα - Λισσός ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου - Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης - Λοφαρίου.

Στο μεταξύ, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.



Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό Θεσσαλονίκης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, στην επαρχιακή οδό Ζαγκληβέρι - Πετροκέρασα και στην επαρχιακή οδό Βασιλούδι - Αρδαμέρι.

Στο νομό Πέλλας απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Άρνισσας από 11ο χλμ. -χιονονδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δημοτικό επαρχιακό δίκτυο του νομού καθώς και τη Δημοτική ενότητα Βεγορίτιδας δήμου Έδεσσας. Επίσης, στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αλμωπίας.

Στο νομό Πιερίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας, από 15 - 42 χλμ., στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης,(ύψος Αγαθούπολης), από 71.8 - 94,5χλμ., στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Παραλίας, από 1 - 8χλμ., στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου, Χ/Κ (μέσω Μοσχοποτάμου), στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου, Χ/Κ (μέσω Βρύας - Ρητίνης), στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Δίου και την επαρχιακή οδό Πύνδας - Κολινδρού.

Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας Καστανερής - Μεγ. Λειβαδιών και την επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Ομαλού.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76,000 χ/θ έως 98,300 χ/θ., την επαρχιακή οδό Βέροιας - Χ/Κ Σελίου, από 4,500 χ/θ έως 26,000 χ/θ., την επαρχιακή οδό Βέροιας - Δασκίου, δ/ση Πολυδενδρίου από 8,100 χ/θ έως 43,000 χ/θ, την επαρχιακή οδό Βέροιας - Κωστοχωρίου, από την οδό 25ης Μαρτίου έως 13,800 χ/θ, την επαρχιακή οδό Βέροιας - Τριλόφου Φυτείας, από 5,300 χ/θ έως 13,800 χ/θ, τη δημοτική οδό Νάουσας - χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια από 1ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Νάουσα - Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Στο νομό Χαλκιδικής, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου- Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Πλανών, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Γερακινής (πλησίον Πολυγύρου), εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυγύρου, εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Κρυοπηγής, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Καλυβών, (μέσω Πατελίδας), στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, από 51ο έως 56ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο), στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, στην εθνική οδό Αρναίας - Σταυρού, στην επαρχιακή οδό Βάβδου προς Βάβδο, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας και στην επαρχιακή οδό Μ.Παναγιάς - Γομοτίου, από 51 - 56χλμ.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινών ελαστικών, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, λόγω παγετού και ασθενούς χιονόπτωσης.

Στο νομό Γρεβενών, σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, του Νομού, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στην Εγνατία οδό η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Καστοριάς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο - 31ο χλμ., στην εθνική οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο - 25ο χλμ., στην εθνική οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο - 28ο χλμ. και στην εθνική οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο - 50ο χλμ.



Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο νομό Λάρισας και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, ύψος Μεδούνας, από 30ο χλμ., την παλαιά εθνική οδό Ελασσόνας - Δεσκάτης, από 19η χ/θ.





Στο νομό Καρδίτσας, στην επαρχιακή οδό Καρδιτσας - Άρτας, θέση "Τύμπανος", από 38ο - 61ο χλμ. , την επαρχιακή οδό Μουζακίου - Στεφανιάδας, θέση «Αγ.Νικόλαος», από 12ο - 22ο χλμ., την επαρχιακή οδό Μουζακίου - Λίμνης πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Φράγματος Πλαστήρα, μέσω Μοσχάτου, την επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Μητρόπολης -Ι. Μ. Κορώνης Τσαρδακίου, την επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Λίμνης Σμοκόβου, από 21ο χλμ., την επαρχιακή οδό Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου (θέση Ζαχαράκη) και περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

Στο νομό Τρικάλων, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας, από 30ο - 75ο χλμ., στην εθνική οδό Τρικάλων -Ιωαννίνων, από 36ο - 62ο χλμ., την επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας, από 4ο- 55ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας - Ασπροποτάμου, από 30ο - 68ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας -Χρυσομυλιάς, από 2ο - 38ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας - Μαυρελιόυ και - Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Δ.Δ. Χαλκίου,Ανθούσας,Κατάφυτου, Καλλυρόης, -Στεφανίου, Κρανίας,  Δολιανών,Πολυθέας,Μυλίας του Δημου Καλαμπάκας, από 5ο -42ο χλμ, την επαρχιακή οδό Παλαιοπύργου - Αγριελιάς, από 10ο - 30ο χλμ, την επαρχιακή οδό Πλατάνου - Ελληνοκάστρου, από 2ο - 9ο χλμ και το ορεινό Επαρχιακό Οδικό Δικτυό του Δήμου Πύλης.
Πηγή ➤

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί Μας... πήρε και μας σήκωσε: 113 δέντρα έπεσαν μόνο στην Αττική!



Police-Voice blog ➤

Συνεχείς κλήσεις για παροχή βοήθειας στην Πυροσβεστική

Μπορεί η χιονόπτωση στην Αττική να έχει κοπάσει, όμως δεν σημαίνει αυτό πως ο καιρός βελτιώνεται. 



Κυριότερη εστία προβληλάτων είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο λεκανοπέδιο και φτάνουν έως και τα εννιά μποφόρ. 

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μάλιστα η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 113 κλήσεις για κοπή δέντρων! 
Πηγή ➤

Κορινθία Τον λήστεψαν στο σπίτι και του άδειασαν το μαγαζί!



Police-Voice blog ➤

Οι δυο κακοποιοί τον ακινητοποίησαν και τον υποχρέωσαν με την απειλή βίας να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι, αλλά και τα κλειδιά του παντοπωλείου

Θύμα… διπλής ληστείας έπεσε τα ξημερώματα της Τρίτης ένας ηλικιωμένος επιχειρηματίας σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Κορινθία, από αγνώστους που του επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι του.



Οι δυο κακοποιοί τον ακινητοποίησαν και τον υποχρέωσαν με την απειλή βίας να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι, αλλά και τα κλειδιά του παντοπωλείου που διατηρεί ακριβώς από κάτω στο οποίο τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει. Μόλις μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος, άρπαξαν τα χρήματα που βρήκαν στην ταμειακή μηχανή και αρκετά προϊόντα, κυρίως φαγώσιμα!

Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν τον ηλικιωμένο και τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των ληστών βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πηγή ➤

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟ 2015



Police-Voice blog ➤
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ  !

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !  ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ! ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ  ΦΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ  !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ! ΑΓΑΠΗ ! ΕΙΡΗΝΗ ! ΥΓΕΙΑ ! ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ !

ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

2015 ΕΥΧΕΣ  ΑΓΑΠΗΣ !



Πηγή ➤police-voice.gr


Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς



Police-Voice blog ➤

Από τις 9 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πιο αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων έχει ως εξής:

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου: 2014 09.00 - 18.00

Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015: Αργία

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015: Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εργασίας της Κυριακής 21.12.2014
Πηγή ➤

Προβλήματα από τον χιονιά και στη Βόρεια Ελλάδα...Θρίλερ με εκατοντάδες οχήματα εγκλωβισμένα στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως



Police-Voice blog ➤

Στα 20 χιλιόμετρα έφτανε η ουρά στον κόμβο της Νεμέας για τρεις ώρες - Άνοιξε αργά το βράδυ ο κόμβος αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία -  Προβλήματα και στο ύψος της Μεγαλόπολης - Με δυσκολίες η κίνηση και στην Αθηνών-Λαμίας

Πρωτοφανές κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικότερα στην ανατολική Πελοπόννησο εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που πλήττει την Αρκαδία. Σε αρκετά σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και σε πολλά είναι πλέον υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες, με την Αστυνομία να ακινητοποιεί κάθε όχημα που δεν φέρει.



Τα συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα εκχιονιστικά δίνουν μάχη για να ανοίξουν οι δρόμοι, ωστόσο, πολλά οχήματα που δεν έχουν προμηθευτεί αλυσίδες ακινητοποιούνται, όπως έγινε στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος της Νεμέας όπου οι εγκλωβισμένοι επιβάτες αυτοκινήτων και λεωφορείων εξαγριώθηκαν καθώς πολλοί υποχρεώθηκαν να περάσουν πολλές ώρες -και κάποιοι την παγερή νύχτα- στα οχήματά τους, χωρίς ενημέρωση. 

Η κατάσταση ήταν απελπιστική μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης για εκατοντάδες οδηγούς που έμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 4 ώρες, στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως, στον κόμβο της Νεμέας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο ρεύμα προς Αθήνα είχε σχηματιστεί ουρά 20 περίπου χιλιομέτρων, οικογένειες με παιδιά εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και πολλοί ξέμειναν από καύσιμα, μέσα στο κρύο!

Αλαλούμ επικράτησε, όμως, και στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος των Παραδεισίων, όπου δεκάδες οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. 

Σύμφωνα με το και όπως καταγγέλλουν οδηγοί, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, βαρέα οχήματα πέρασαν από τα μπλόκα με αποτέλεσμα, λόγω του χιονιού, να κολλήσουν και μαζί με αυτά να αποκλειστούν δεκάδες οδηγοί.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από τη Μεγαλόπολη, ένα εκχιονιστικό όχημα και μια «αλατιέρα». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανήματα θα επιχειρούν όλη τη νύχτα να καθαρίζουν το δρόμο, εκ περιτροπής ανά ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι όσο παραμένουν τα έντονα φαινόμενα όταν θα καθαρίζεται το ρεύμα προς Καλαμάτα, το ρεύμα προς Αθήνα θα ακινητοποιείται και αντίστροφα!

Με δυσκολίες η κίνηση και στην Αθηνών-Λαμίας
Προβλήματα σημειώθηκαν, όμως, αργά τη νύχτα και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Ειδικότερα, στο 99ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα λόγω της έντονης χιονόπτωσης, αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πολλοί οδηγοί δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες και η Τροχαία δεν τους επέτρεπε να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ακόμη στο 104π χλμ -επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα- δίπλωσε μια νταλίκα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης στα εξής σημεία: 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, ρεύμα προς Αθήνα. -Στο 205ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στα δύο ρεύματα. -Στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Άργους από το 10ο χλμ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Από το 16ο χλμ έως το 37ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους - Τριπόλεως. -Από το 17ο χλμ έως το 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άργους - Καρυάς. -Στην Επαρχιακή Οδό Νεμέας - Κανδύλας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μετά το χωριό Πισσία προς Σχίνο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Από το 25ο χλμ έως το 44ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης - Λογκανίκου Μεγαλόπολης.

Ακόμη, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας, ρεύμα προς Αθήνα. -Από το 10ο χλμ έως το 57ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Πύργου. -Από το 14ο χλμ και άνω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Από το 7ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου - Περαχώρας - Σχίνου έως το χωριό Πισσία. -Από το 1ο χλμ έως το 21.5 χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Κιάτου. -Από το 1ο χλμ έως το 16ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Δερβενίου. -Από το 1ο χλμ έως το 19ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Λυκουριάς. -Από το 18ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων. -Από το 1ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων - Καρυάς. -Από το 16ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Δερβενίου - Γκούρας. -Από το 17ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Κιάτου - Γκούρας. - Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο Καστρακίου - Μποζικών - Τιτάνης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Από το 23,450ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Σπάρτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Από το 32,5ο χλμ έως το 42,5 χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.

Δείτε φωτογραφίες από το tharrosnews.gr




Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών στην Αρκαδία

Σημειώνεται ότι με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας, απαγορεύτηκε από σήμερα, στις 16:00, η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για ιδιαίτερους λόγους ασφάλειας, λόγω της επικρατούσας χιονόπτωσης. 

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο, Τρίπολης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Άργους και Τρίπολης - Κανδήλας.  

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε διάφορες περιοχής της Αττικής

Εν τω μεταξύ, μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων. Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

Επιπλέον, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Επίσης, νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο

«Σε απόλυτη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής»
Πάντως, στη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προέβη η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου από το Κέντρο Συντονισμού της Περιφέρειας για τον εκχιονισμό, στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ στο Καπανδρίτι.
Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση των πολιτών θερμαινόμενους χώρους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Θερμαινόμενοι χώροι και στον Πειραιά
Θερμαινόμενους χώρους για την φιλοξενία αστέγων και άλλων συμπολιτών που έχουν ανάγκη λαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτές κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά δημοσίευσε λίστα με τους θερμαινόμενους χώρους που βρίσκονται στην διάθεση του κοινού.
Μεγάλη προσοχή και την Τετάρτη στους δρόμους 

Πάντως, οι οδηγοί των οχημάτων πρέπει να είναι προσεχτικοί και αύριο, αφού οι χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρες αναμένεται να συνεχιστούν. 

Οι ειδικοί συνιστούν, μάλιστα, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί οι οδηγοί που αναμένεται να μετακινηθούν στα Τέμπη και στον Θεολόγο Μαλεσίνας.


υνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδός Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο "Βόρρας" στην Πέλλα

Παραμένουν τα προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. 



Λόγω του χιονιού συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδός Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο "Βόρρας" στην Πέλλα, ενώ κλειστή, εξαιτίας παγετού, είναικαι η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επίσης και η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Μεγ. Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), επαρχιακή οδό Βέροιας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 19ο-26ο χλμ., παλιά εθνική οδό Θεσ/νίκης- Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο-98,3ο χλμ., δημοτική Οδός Νάουσας- Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, από 10ο-17ο χλμ., επαρχιακή οδός Νάουσας-Σελίου, από 15ο - 20ο χλμ., επαρχιακή οδός Βέροιας-Δασκίου, απο 8ο μέχρι το 43ο χιλιόμετρο,, επαρχιακή οδός Βέροιας-Κωστοχωρίου, από την οδό 25ης Μαρτίου έως το 13ο χιλιόμετρο, επαρχιακή οδός Βέροιας-Τρίλοφου Φυτείας, από 5,300χ/θ έως 13,800χ/θ (νομός Ημαθίας), Εθνική οδός Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Παλιά Εθνική Οδός Θεσ/νίκης- Ιερισσού, (μέσω Χολομώντα), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Πλανών, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Γερακινής, εντός Δ.Δ. Πολυγύρου, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Καλυβών, (μέσω Πατελίδας), εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ., επαρχιακή οδός Παλαιοχωρίου-Μ.Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο), επαρχιακή οδός Νεοχωρίου-Βαρβάρας, επαρχιακή οδός Αρναίας - Σταυρού, παλιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Αρναία-Ταξιάρχη), διασταύρωση Βάβδου, προς Βάβδο, παλιά διασταύρωση Αγ.Προδρόμου (51ο χλμ.), πρώτη διασταύρωση Γεροπλάτανου (56ο χλμ.), διασταύρωση Σανών-Δουμπιών (53,5ο χλμ.) προς Σανά (νομός Χαλκιδικής).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται εξάλλου, η κίνηση των οχημάτων στις παρακάτω περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας: επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο-31ο χλμ.,επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο-25ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο-28ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο-50ο χλμ. (νομός Καστοριάς), Εθνική οδός Γρεβενών-Τρικάλων από 5ο χλμ έως 40 χλμ., επαρχιακή οδός Ελασσόνας-Δεσχάτης-Καλαμπάς από 32ο έως 50ο χλμ,επαρχιακή οδός Δεσχάτης-Καρπερού, εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης-Καλαμπάκας, από 32ο έως 50ο χλμ., επαρχιακή οδός Δεσκάτης-Καρπερού, σε όλο το τμήμα της οδού, επαρχιακή οδός Γρεβενών - Μετσόβου, από 12ο χλμ έως 40ο χλμ., επαρχιακή οδός Γρεβενών-Πολυνερίου, από 10ο χλμ έως 19ο χλμ., επαρχιακή οδός Κηπουρείου-Καλλιθέας (νομός Γρεβενών). Στο νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με αλυσίδες, εκτός από από την εθνική οδό Φλώρινας-Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης και Πέλλας),καθώς και την πεδινή περιοχή Αμυνταίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καρδιτσας-Άρτας, θέση "Τύμπανος", από 38ο-61ο χλμ., επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας, θέση "Αγ.Νικόλαος", από 12ο-22ο χλμ.,επαρχιακή οδό Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Φράγματος Πλαστήρα, μέσω Μοσχάτου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας -Μητρόπολης-Ι.Μ.Κορώνης Τσαρδακίου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Λίμνης Σμοκόβου, από το 21ο χλμ, επαρχιακή οδός Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου (θέση Ζαχαράκη), περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα (νομός Καρδίτσας), την εθνική οδό Τρικάλων-Άρτας, από 19ο-75ο χλμ., την εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων, από 36ο-62ο χλμ., επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από 22ο-40ο χλμ., επαρχιακή οδό Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 7ο-15ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας - Χρυσομυλιάς, από 35ο - 42ο χλμ., το επαρχιακό οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Χαλκίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλληρόης, Στεφανίου, Κρανίας, Δολιανών, Πολυθέας, Μυλίας, του δήμου Καλαμπάκας, το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Πύλης (νομός Τρικάλων), καθώς και στην εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης, ύψος Μεδούνας, από 30ο χλμ, παλιά εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης, από 19 χ/θ (νομός Λάρισας).

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο υποχώρησε, από τα 6,20 μέτρα στα 5,80 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα (στους Κήπους). Στη Ροδόπη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων των ποταμών, στις ισόπεδες διαβάσεις Ποντικόρεμα - Λισσός, ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου - Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης -Λοφαρίου.

Πηγή ➤

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ??? Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα. ΒΙΝΤΕΟ Τα Καλαντα της πρωτοχρονιας (ολοι οι στιχοι):



Police-Voice blog ➤




Τα Καλαντα της πρωτοχρονιας (ολοι οι στιχοι):

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος.

Αρχή που βγήκε ο Χριστός
άγιος και Πνευματικός,
στη γη να περπατήσει
και να μας καλοκαρδίσει.

Αγιος Βασίλης έρχεται,
και δεν μας καταδέχεται,
από την Καισαρεία,
συ' σαι αρχόντισσα κυρία.

Βαστά εικόνα και χαρτί
ζαχαροκάρνο, ζυμωτή
χαρτί και καλαμάρι
δες και με-δες και με το παλικάρι.

Το καλαμάρι έγραφε,
τη μοίρα του την έλεγε
και το χαρτί-και το χαρτί ομίλει
Άγιε μου-άγιε μου καλέ Βασίλη.

Και νέον έτος αριθμεί
την του Χριστού περιτομή
και η μνήμη του Αγίου
Ιεράρχου Βασιλείου.

Του χρόνου μας αρχή καλή
και ο Χριστός μας προσκαλεί
την κακία ν' αρνηθούμε
μ' αρετές να στολιστούμε.

Να ζούμε βίον τέλειον
κατά το ευαγγέλιον
με αγάπη με ειρήνη
και με τη δικαιοσύνη.

Χρόνια πολλά και ευτυχή
με καθαρά κι αγνή ψυχή
με χαρά και με υγεία
και με θεία ευλογία.



Πηγή ➤police-voice gr

Εορτή της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας Γιορτάζουμε σήμερα 31 Δεκεμβρίου



Police-Voice blog ➤
Γιορτάζουμε σήμερα 31 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας.
Η Οσία Μελάνη η Ρωμαία έζησε στα χρόνια που βασιλιάς ήταν ο Ονώριος. Οι γονείς της, ήταν ευγενείς και πλούσιοι, την πάντρεψαν σε μικρή ηλικία και απέκτησε δύο παιδιά. Όμως μεγάλες δοκιμασίες και πίκρες την περίμεναν. Την μητρική της καρδιά σπάραξε ο θάνατος των δύο παιδιών της.
Μετά από λίγο και εντελώς ξαφνικά, πέθανε ο σύζυγος της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτα, χάνει και τους γονείς της. Οι στιγμές που περνά είναι πολύ δύσκολες. Ποιος θα την παρηγορήσει; Μα ποιος άλλος;
Ο Λόγος του Θεού, που λέει: «Τη έλπίδι χαίροντες, τη θλίψει υπομένοντες, τη προσευχή προσκαρτερουντες» (Προς Ρωμαίους, ιθ' 12).
Δηλαδή, η ακλόνητη ελπίδα σας στα μέλλοντα αγαθά, να σας γεμίζει χαρά και να σας ενισχύει για να δείχνετε υπομονή στη θλίψη.
Και να επιμένετε στην προσευχή, συνεχίζει ο Λόγος του Θεού, από την οποία θα λαμβάνετε σπουδαία βοήθεια στις δύσκολες περιστάσεις της ζωής σας. Έτσι, και η Μελάνη, αδιάφορη για τις κοσμικές απολαύσεις, πήγε σε ένα εξοχικό της κτήμα, όπου αφοσιώθηκε στη μελέτη και την προσευχή.
Εκεί επίσης καλλιγραφούσε Ιερά βιβλία και τα έδινε να τα διαβάζουν οι πιστοί. Διέθεσε όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των φτωχών και των ασθενών. Και αφού επισκέφτηκε πολλλά μέρη βοηθώντας τους πάσχοντες, κατέληξε στην Ιερουσαλήμ, όπου και παρέδωσε τη ψυχή της στο Κύριο, άρρωστη από πλευρίτιδα. Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!
Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!
Πηγή ➤agioritikovima.gr

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ! Τρισάγιο στη μνήμη των άγρια δολοφονημένων αστυνομικών, Όλο το θρίλερ της κατάρας



Police-Voice blog ➤
Πριν από 9 χρόνια, η αστυνομική οικογένεια είχε συγκλονιστεί από την άγρια δολοφονία δύο αστυνομικών του Μεταγωγών Ιωαννίνων από Ρώσο κρατούμενο, ο οποίος λίγες ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, βρέθηκε νεκρός σε δύσβατο σημείο του ορεινού όγκου της Τρυγόνας Τρικάλων, με την επίσημη εκδοχή να σημειώνει ότι είχε ... αυτοκτονήσει. Η Ένωση Ιωαννίνων, σε μια
σεμνή τελετή τίμησε την μνήμη των άτυχων αστυνομικών.
"Με μέριμνα της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, τελέστηκε σήμερα Τρίτη  30-12-2014 και ώρα 10:30΄στο ισόγειο  του Αστυνομικού   Μεγάρου Ιωαννίνων, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των συναδέλφων μας  Δημητρίου ΚΩΤΣΗ και Κωνσταντίνου  ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ  οι οποίοι δολοφονήθηκαν κατά την διάρκεια μεταγωγής  επικίνδυνου κακοποιού   την 30 Δεκεμβρίου 2005 στην περιοχή Τρυγόνας Τρικάλων .     
Την τελετή μνήμης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Ηπείρου Υποστράτηγος κ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Κωνσταντίνος , ο Διευθυντής  Αστυνομίας Ιωαννίνων Ταξίαρχος κ. ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ Ανδρέας ,  καθώς και πλήθος συναδέλφων.     
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην σεμνή αυτή τελετή με την ευχή να κλείσει εκεί ο κατάλογος  των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας συναδέλφων μας. "

Για το Δ.Σ.
-Ο-                                     -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης

Διαβάστε και θυμηθείτε το ιστορικό για το μακελειό της Κατάρας
Ήταν 30 Δεκεμβρίου του 2005 όταν δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες δύο κρατουμένων που απέδρασαν  κατά την διάρκεια της μεταγωγής τους από τα Ιωάννινα στις φυλακές του Βόλου και της Λάρισας...
...Νεκροί, ο 47χρονος αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Βλαχοπάνος, πατέρας δυο παιδιών, συνοδηγός της κλούβας που μετέφερε τους κρατούμενους και ο Δημήτρης Κώτσης, 45 ετών, πατέρας ενός παιδιού, οδηγός.

Οι αστυνομικοί θα παρέδιδαν στη Λάρισα τον 23χρονο Ρώσο κρατούμενο Μαξίμ Ζιλίν, από όπου θα τον παραλάμβανε κλούβα για να τον μεταφέρει στην Κομοτηνή, και τους δύο 17χρονους Αλβανούς, οι οποίοι κρατούνταν για ναρκωτικά και μετάγονταν στις φυλακές Βόλου. Τα τραγικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά το χωριό Μαλακάσι, στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων.

Μεταξύ Τρυγώνας και Ορθοβουνίου, πρώτα ο ένας 17χρονος Αλβανός και ύστερα ο Ρώσος ζήτησαν να κατέβουν από την κλούβα για σωματική τους ανάγκη. Και οι δύο φορούσαν χειροπέδες, αλλά ο Ρώσος ζήτησε να τού τις βγάλουν, πράγμα που προφανώς έκανε ο αρχιφύλακας Κων.Βλαχοπάνος που τους συνόδευσε.

Κατά την επιστροφή στο λεωφορείο ο Ρώσος αρνήθηκε να μπει και συνεπλάκη με τον αρχιφύλακα. Ο οδηγός βγήκε να βοηθήσει αλλά σε ενίσχυση του Ρώσου έσπευσε ο ένας ανήλικος Αλβανός. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο Ρώσος, κατάφερε να πάρει το περίστροφο του Βλαχοπάνου με το οποίο τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος.

Ο Μαξίμ Ζελίμ πυροβόλησε άλλη μία φορά τον Δημήτρη Κώτση, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο αστυνομικοί νεκροί.

Αμέσως μετά ο Ρώσος και ο 17 χρόνος Αλβανός τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Ο δεύτερος Αλβανός δεν συμμετείχε στην επίθεση και παρέμεινε στην κλούβα, όπου τον βρήκαν οι αστυνομικοί τραυματισμένο, όταν έφτασαν εκεί. Είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν και ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Ο 23χρονος Ρώσος ήταν ο δράστης της δολοφονίας, στις 2 Οκτωβρίου 2005, 42χρονης στην Κέρκυρα, η οποία τον είχε πάρει με το αυτοκίνητο της όταν της έκανε οτοστόπ, αλλά αυτός την σκότωσε για την ληστέψει.

Αργά το απόγευμα οι σοροί των δύο αστυνομικών μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εκτυλίχθηκαν σκηνές οδύνης, καθώς συγγενικά τους πρόσωπα ήταν ήδη συγκεντρωμένα εκεί αλλά και συνάδελφοί τους αστυνομικοί εν αναμονή ολοκλήρωσης της διαδικασίας προκειμένου να παραλάβουν τις σορούς των οικείων τους.


 Για «μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας στις μεταγωγές, καθώς και τη δραματική μείωση του προσωπικού σε μία υπηρεσία που έρχεται καθημερινά σε επαφή με επικίνδυνους εγκληματίες» έκαναν λόγω οι αναφορές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή
Αμέσως στην περιοχή του μακελειού εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό από αστυνομικές δυνάμεις των Ιωαννίνων και των Τρικάλων.
Στις έρευνες συμμετήχαν από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων δύο ελικόπτερα Σικόρσκι, ενώ ένα C-130 μετέφερε στην περιοχή μία διμοιρία αστυνομικών.
 
Picture
Ο τότε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Αγγελάκος
Προϊστάμενοι σε διαθεσιμότητα
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από τον αρχηγό της Αστυνομίας Γιώργο Αγγελάκο,ο διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων Αστυνόμος Β Σταύρος Πανταζής και ο αξιωματικός υπηρεσίας Λάμπρος Τραγουδάρας, ανθυπαστυνόμος, ενώ διενεργήθηκε ΕΔΕ από τον γενικό επιθεωρητή Β.Ελλάδος, αντιστράτηγο Στράτο Κυριακάκη. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία οι προϊστάμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν είχαν ενημερώσει για την επικινδυνότητα των κρατουμένων τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν φόραγαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και δεν είχαν αυτόματα όπλα, παρά μόνο τα υπηρεσιακά τους περίστροφα.

Επίσης, εάν είχε αξιολογηθεί σωστά η επικινδυνότητα του 23 χρόνου Ρώσου Μαξίμ Ζελίμ θα είχε διατεθεί μεγαλύτερη δύναμη για την μεταγωγή και όχι μόνο οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι, σημειώτεον, θεωρούνταν καλά εκπαιδευμένοι, παρακολουθούσαν κάθε χρόνο τα σεμινάρια αυτοπροστασίας, αυτοάμυνας και σκοποβολής.

Αναφέρθηκε επίσης, από το υπουργείο, ότι δεν ετέθη έλλειψη δύναμης από το Μεταγωγών Ιωαννίνων γιατί στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετού
σαν  27 αστυνομικοί όταν η οργανική δύναμη ήταν 29.
Η σύλληψη του Αλβανού δραπέτη
Την Πρωτοχρονιά του 2011 (ημέρα ο Κυριακή)ο νεαρός Αλβανός δραπέτης του μακελειού της Κατάρας,συνελλήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 17χρονος Ίλμι Ντάντα εντοπίστηκε στις 9:30 το πρωί από απόσπασμα ανδρών των ΕΚΑΜ σε ορεινή περιοχή, κοντά στο χωριό Κορυδαλλός, στα σύνορα Τρικάλων - Ιωαννίνων, 12 χιλιόμετρα περίπου από τον τόπο της αιματηρής απόδρασης. Το χωριό βρίκσεται από την πάνω πλευρά του δρόμου που πηγαίνει στα Γιάννενα. Οι έρευνες της αστυνομίας είχαν επικεντρωθεί στην κάτω πλευρά του δρόμου.
Ο νεαρός ήταν εμφανώς καταπονημένος και δεν επιχείρησε να αντισταθεί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε βρει πρόχειρο κατάλυμα σε εγκαταλειμμένη στάνη. Αν και φέρεται να γνώριζε καλά την περιοχή, ωστόσο δεν κατάφερε να διαφύγει από τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

Ο 17χρονος οδηγήθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας όπου ανακρίθηκε και στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων όπου κρατείται. Στην ανάκρισή του ισχυρίσθηκε ότι δεν πήρε μέρος στη δολοφονία των δύο αστυνομικών και ότι μετά το τραγικό γεγονός, φοβισμένος, διέφυγε από το σημείο, σε αντίθεση κατεύθυνση από τον Ρώσο δραπέτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, ο νεαρός Αλβανός φέρεται το προηγούμενο βράδυ ωτοστόπ σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από το σημείο που έγινε το μακελειό. Ολόκληρη τη νύχτα αστυνομικοί έστησαν μπλόκα σε όλους τους δρόμους και έλεγχαν τους επιβάτες των αυτοκινήτων που περνούσαν.

Έτσι, η σύλληψή του ήταν θέμα χρόνου και μόνο, καθώς η πρωτοφανής κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδυασμό με το δριμύ ψύχος που επικρατούσε τη νύχτα στα χωριά της Κατάρας δεν άφησαν περιθώρια διαφυγής.

Το σημείο όπου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ οι δύο αστυνομικοί από τον Ρώσο κρατούμενο Μαξίμ Ζιλίν, το πτώμα του οποίου βρέθηκε αργότερα δίπλα στον ποταμό Μαλακασιώτη.

Το τέλος του θρίλερ της Κατάρας
Για τον εαυτό του κράτησε την τελευταία σφαίρα που είχε το όπλο του αστυνομικού, ο 23χρονος Ρώσος Μαξίμ Ζιλίν. Στις 7 Ιανουαρίου 2011 στις 10 το πρωί περίπου, άνδρες της ΕΚΑΜ και κυνηγοί τον βρήκαν νεκρό δίπλα στον ποταμό Μαλακασιώτη. 

Με μια σφαίρα στον κρόταφο, ο νεαρός εκτελεστής, έγραψε τον επίλογο της αιματηρής απόδρασής του, που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής. Νωρίτερα είχε γραφεί ο τραγικός επίλογος για τους δύο αρχιφύλακες του τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων, οι οποίοι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον Ρώσο δραπέτη. Στο χέρι του 23χρονου βρέθηκε το όπλο με το οποίο δολοφόνησε τους δύο αστυνομικούς. Το πτώμα του εντόπισε ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες και ειδοποίησε τις επίγειες δυνάμεις. 'Aνδρες της ΕΚΑΜ ανέσυραν τη σορό του και με ελικόπτερο σούπερ πούμα τη μετέφεραν στην Καλαμπάκα και από εκεί στο νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή, για να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος αλλά και η αιτία θανάτου.

Επιτυχή χαρακτήρισαν την γιγαντιαία επιχείρηση που είχε στηθεί από την Παρασκευή το μεσημέρι στην περιοχή της Καλαμπάκας και της Κατάρας, μετά την δολοφονία των δύο αστυνομικών, ο αρχηγός της Αστυνομίας Γιώργος Αγγελάκος και ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Στράτος Κυριακάκης, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Καλαμπάκα μετά την ανεύρεση του Ρώσου δολοφόνου νεκρού στις όχθες του ποταμού Μαλακασιώτη.

Στο μεταξύ, η ιατροδικαστής στη Λάρισα που εξέτασε το πτώμα επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Συγκεκριμένα όπως είπε, φέρει τραύμα στο δεξιό κρόταφο, πιθανότατα από την τελευταία σφαίρα που είχε το περίστροφο του αστυνομικού που είχε πάρει μαζί του μετά την αιματηρή απόδραση. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, προσδιορίζεται χρονικά 20 έως 24 ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματος, δηλαδή από προχθές το βράδυ.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο κ. Αγγελάκος και ο κ. Κυριακάκης ανέλυσαν το πώς εξελίχθηκε η επιχείρηση. Όπως είπαν, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό αποκλείστηκε αμέσως μετά το έγκλημα μία έκταση 40 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή σε μια ακτίνα περίπου τριών χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της διπλής δολοφονίας και στόχος ήταν να μην υπάρξει καμία δίοδος διαφυγής τόσο του Ρώσου εκτελεστή όσο και του Αλβανού κρατούμενου που απέδρασε μαζί του.

Παράλληλα, το βάρος των ενεργειών της Αστυνομίας έπεσε στο να μην υπάρξει δυνατότητα ειδικά στο Ρώσο να πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές όπου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αθώους πολίτες.
Στη συνέχεια οι ομάδες της ΕΚΑΜ (συνολικά 10), με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και θερμικές κάμερες, εξερευνούσαν σχολαστικά την περιοχή που είχε περικυκλωθεί αλλά το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω του δύσβατου εδάφους και των πολύ κακών καιρικών συνθηκών. 

Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου σε ευθεία γραμμή από το σημείο της δολοφονίας των δύο αστυνομικών και οδικώς περίπου 3,5 χιλιόμετρα.
Όπως τόνισε ο αντιστράτηγος κ. Κυριακάκης, η συγκεκριμένη περιοχή είχε ερευνηθεί πολλές φορές τόσο από αέρος όσο και από τις επίγειες δυνάμεις και θεωρείται βέβαιο ότι δεν ήταν εκεί όλες αυτές τις μέρες. Οι δύο αξιωματικοί εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο Ρώσος εκινείτο συνεχώς τη νύχτα 

προσπαθώντας να βρει διέξοδο για να απομακρυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Την Παρασκευή (6/1)το βράδυ, οι άνδρες της ΕΚΑΜ είχαν εντοπίσει με τις θερμικές κάμερες κινήσεις ατόμου σε δύσβατη περιοχή κοντά στη γέφυρα παραλλαγής. Ωστόσο, δεν έγινε καμία κίνηση από πλευράς αστυνομικών πέρα από το να ενταθούν τα μέτρα στις εξόδους διαφυγής γιατί, όπως τόνισε ο κ. Αγγελάκος, δεν πραγματοποιείται επιχείρηση τη νύχτα για λόγους ασφαλείας παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διαφυγής του αναζητούμενου.

Στην έρευνα που έγινε το πρωί όμως δεν βρέθηκε ο Ρώσος. Σε μία περίπτωση ακόμη τα σκυλιά έδειξαν ότι κάτι είχαν εντοπίσει, αλλά και πάλι η έρευνα που ακολούθησε δεν απέδωσε καρπούς.

Οι δύο αξιωματικοί εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο Ρώσος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του επειδή δεν κατάφερε να βρει τρόπο να ξεφύγει από τον κλοιό και είχε φθάσει σε κατάσταση απελπισίας από το κρύο. Σημειώνεται ότι είχε χάσει και τα δύο του παπούτσια και ήταν ντυμένος μόνο με την μπλούζα και το παντελόνι που φορούσε κατά την μεταγωγή, με τα οποία πιθανότατα κρυβόταν σε κοιλώματα στην ύπαιθρο κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο επίλογος του δράματος
 
Το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, γράφτηκε στα Γιάννινα και την 'Aρτα, ο δραματικός επίλογος, για τους δύο Αστυνομικούς. Ο Δημήτρης Κώτσης και ο Κώστας Βλαχοπάνος, οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, αφήνοντας δεκάδες ερωτήματα αναπάντητα.
Σε βαρύ κλίμα έγινε στις 12 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, η κηδεία του αρχιφύλακα Δημήτρη Κώτση, παρουσία του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Τρεις ώρες αργότερα, στο Κομμένο της 'Aρτας, έγινε η κηδεία και του αρχιφύλακα Κωνσταντίνου Βλαχοπάνου.
 
Μνημείο για τους αδικοχαμένους εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικούς Δημήτριο Κώτση και Κωνσταντίνο Βλαχοπάνο.
Πηγή ➤.bloko.gr