Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στα Μέγαρα ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στα Μέγαρα το βράδυ της Πέμπτης.
Ειδικότερα, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος πήγε σε σπίτι στη συμβολή των οδών Μελετίου Λουκά και Μυκηνών όπου πυροβόλησε και σκότωσε τον 48χρονο κουνιάδο του, ενώ τραυμάτισε σοβαρά την 43χρονη γυναίκα του.
Το ζευγάρι διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 48χρονου, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
megara-dolofonia-31-1-19

Τους πυροβόλησε με πυροβόλο στα γεννητικά όργανα
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο δράστης έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τα θύματα στα γεννητικά όργανα. Φαίνεται πως ο άνδρας τους θεωρούσε υπεύθυνους για τον χωρισμό με την σύζυγό του. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ προηγήθηκε διαπληκτισμός του δράστη με το θύμα. Ο δράστης αναζητείται.
Οι τελευταίες πληροφορίες προσδίσουν ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις στο φονικό, καθώς το έγκλημα τελέστηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών του 48χρονου και της 43χρονης
Πηγή ➤

Τι άλλο θα δούμε! ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜ ΤΗΣ EUROBANK ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΤΙ… (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τι άλλο θα δούμε!
Ποιος δίνει στους λαθρομετανάστες κάρτες για να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ;
Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Αλλοδαπός που διαμένει στη Σάμο: «Τσάμπα λεφτά ευχαριστώ πολύ Σάμο».
Καλό θα είναι ο αστυνομικός διευθυντής της Σάμου να ψάξει καλά αυτόν τον τύπο.
Από πίσω του αλλοδαποί προβαίνουν επίσης σε αναλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή ➤

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Χατζηδάκης: Δέκα μέτρα για εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ – Πλήρης αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους στη ΔΕΗ, εθελουσία έξοδο σε συνάρτηση με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, πιο ευέλικτο πλαίσιο για τις προμήθειες και δραστικό περιορισμό της έκπτωσης στο ρεύμα, που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παρουσίασε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός έκανε λόγο για μια πραγματικά ευρωπαΐκή ατζέντα που υπηρετεί την αγορά, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και την εθνική οικονομία και για ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην απελευθέρωση και τον εκσυγχρονισμό, τόσο της αγοράς όσο και της ίδιας της ΔΕΗ.
Αναλυτικά, τα 10 μέτρα για τη ΔΕΗ που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν ως εξής:
Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με έλεγχο από το ΑΣΕΠ, αλλά με ταχύτερες διαδικασίες και με αμοιβές που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης.
– Κατάργηση του ισχύοντος προνομιακού τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ που προβλέπει έκπτωση 75% τόσο στο ανταγωνιστικό όσο και στο μονοπωλιακό τμήμα. Στο εξής θα ισχύει έκπτωση 30 % μόνο στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου.
– Εθελούσιες έξοδοι με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά αποκλειστικά την ίδια την ΔΕΗ. Το κόστος προβλέπεται να αποσβεστεί σε ορίζοντα δύο έως τριών ετών.
– Κατάργηση της μονιμότητας των γενικών διευθυντών και διευθυντών οι οποίοι θα καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές μετά από προκήρυξη που θα απευθύνεται και σε στελέχη της αγοράς και με τριετή συμβόλαια.
– Κίνητρα για προσέλκυση στελεχών από την αγορά. Οι αμοιβές των 80 γενικών διευθυντών και διευθυντών της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.
– Ενίσχυση της μεσαίας βαθμίδας διοίκησης, με δυνατότητα πρόσληψης του 20% των βοηθών διευθυντών από την αγορά.
– Δυνατότητα μετακίνησης των εργαζομένων μεταξύ ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
– Δυνατότητα επίσης μετακίνησης εργαζομένων από τον όμιλο προς το Δημόσιο.
– Πιο ευέλικτο πλαίσιο για προμήθειες χαμηλής αξίας, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, με διατήρηση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο
– Θέσπιση επιτροπής αμοιβών και προσλήψεων, καθώς και επιτροπής ελέγχου και εποπτείας προμηθειών στην οποία θα συμμετέχουν και ανεξάρτητα μέλη εκτός ΔΕΗ.
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η πλήρης αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, καθώς και μέτρα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ΔΕΠΑ διαχωρίζεται σε εταιρείες υποδομών, εμπορίας και διεθνών έργων και προβλέπεται η πλήρης αποχώρηση του Δημοσίου (το οποίο ελέγχει σήμερα το 65%) από τις δυο πρώτες. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, ανέφερε ότι εκδηλώνεται ήδη ισχυρό ενδιαφέρον για τις δύο εταιρείες, ενώ διευκρίνισε ότι όποιος δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας δεν θα μπορεί να έχει συμμετοχή στα δίκτυα. Τόνισε δε, ότι με την ιδιωτικοποίηση θα εισρεύσουν νέα κεφάλαια που θα επιτρέψουν την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα. Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται ακόμη, η μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας στο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος (για καταναλώσεις πάνω από 1600 kWh), η θέσπιση κινήτρων για κατασκευή μεγάλων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η επίσπευση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του Δημοσίου.
Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και προβλέπεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ως το τέλος Νοεμβρίου.
Σε ερώτηση, εξάλλου, για τα δημοσιεύματα που αφορούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη, ο κ. Χατζηδάκης παρέπεμψε στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ κ. Ανδρέα Σιάμιση, ο οποίος τόνισε νωρίτερα ότι οι εκτιμήσεις για την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων είναι «ένα πολύ αισιόδοξο αλλά και ακραίο σενάριο».
Πηγή ➤

Είχαν αρπάξει 36 τσάντες από γυναίκες σε περιοχές της Αττικής

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τριάντα έξι περιπτώσεις κλοπής τσαντών από πεζές γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξιχνίασε η αστυνομία, που συνέλαβε τους δύο δράστες, λίγη ώρα αφότου, επιβαίνοντας σε μηχανή, αφαίρεσαν δύο τσάντες, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.
Οι δύο κακοποιοί, κινούμενοι με δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις πλησίαζαν και αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους. Στις περιπτώσεις που οι παθούσες αντιστέκονταν, οι δράστες δεν έφευγαν, αλλά συνέχιζαν την προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να τις παρασύρουν και να τις τραυματίσουν. Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεραίνεται η ταυτοποίησή τους, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων με αυτοκόλλητα, ενώ τροποποιούσαν εξωτερικά τις μηχανές.
Από τα κλοπιμαία κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά, ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς pin των τραπεζικών καρτών. Σε περίπτωση που τους μάθαιναν έκαναν αναλήψεις μετρητών.
Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 36 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ιλιον, Αγίους Αναργύρους Περιστέρι και Πετρούπολη.
Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή ➤

Πέθανε ο συνθέτης Γιάννης Σπανός ο πατέρας του νέου κύματος, άφησε την τελευταία του πνοή

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε ηλικία 85 ετών
Ο μουσικοσυνθέτης, πατέρας του νέου κύματος, Γιάννης Σπανός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών. Το δυσσάρεστο γεγονός επιβεβαίωσαν άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος συνθέτης δεν αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντιθέτως ετοιμάζόταν πυρετωδώς για τις ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιούσε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.


Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι "Μια αγάπη για το καλοκαίρι". Έχει γράψει πολλά τραγούδια για το λεγόμενο Νέο κύμα, σημαντικότεροι δίσκοι του όμως είναι οι "Ανθολογίες", το "Εκείνο το καλοκαίρι OST" (Α' Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1971" και η "Οδός Αριστοτέλους".


Τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι: "Σαν με κοιτάς", "Οδός Αριστοτέλους", "Σπασμένο καράβι", "Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες", "Μαρκίζα", "Είπα να φύγω", "Βροχή και σήμερα", "Θα με θυμηθείς", "Στην αλάνα", "Μια Κυριακή" κ.ά. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Γάλλους μουσικούς και ηθοποιούς στην αρχή της καριέρας του. Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου,Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού,Μυρτιώτισσας,Νίκου Καββαδδία,Μίλτου Σαχτούρη κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά,ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου,η Χάρις Αλεξίου κ.ά.


Το δυσσάρεστο γεγονός επιβεβαίωσαν άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον

Σημαντικότεροι δίσκοι του:

1965 Ο Γιάννης Σπανός Παίζει Σπανό
1965 Αποδημίες – Καίτη Χωματά
1966 Η Σούλα Μπιρμπίλη σε τραγούδια του Γιάννη Σπανού και του Νότη Μαυρουδή
1967 Α’ Ανθολογία -Νέο Κύμα
1968 Β’ Ανθολογία -Νέο Κύμα
1968 Ο Γιάννης Σπανός Διευθύνει Γιάννη Σπανό
1969 Σκιές στην άμμο -Καίτη Χωματά, Μιχάλης Βιολάρης
1969 Μια Κυριακή -Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταμάτης Κόκοτας, Βίκυ Μοσχολιού
1969 Όλο το καλοκαίρι -Μπέμπα Μπλάνς
1971 Εκείνο το καλοκαίρι- Αφροδίτη Μάνου (Α’ Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)
1972 Η γλυκειά Ίρμα -Έλλη Λαμπέτη
1973 Μέρες Αγάπης -Δήμητρα Γαλάνη
1974 Ο Μορμόλης – Χρήστος Λεττονός, Γιάννης Φέρτης, Ξένια Καλογεροπούλου , Τάνια Τσανακλίδου
1974 Οδός Αριστοτέλους -Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου ,Γιάννης Καλατζής
1975 Γ’ Ανθολογία -Αρλέτα, Κώστας Καράλης
1976 η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδάει Γιάννη Σπανό
1977 Η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδάει Γιάννη Σπανό
1978 Μ’αγαπούσες θυμάμαι -Δήμητρα Γαλάνη
1981 Στου καιρού τα ρέματα -Μανώλης Μητσιάς
1982 Φίλε -Τάνια Τσανακλίδου
1984 Έξοδος Κινδύνου -Άλκηστις Πρωτοψάλτη
1985 Χάρτινες Καρδιές – Γιάννης Πουλόπουλος
1988 Προσωπικά -Ελένη Δήμου
1991 Ανάμεσα σε δυο αγάπες (β’ πλευρά με στίχους Αντ. Ανδρικάκη)-Χριστίνα Μαραγκόζη
1992 Η Τάνια Τσανακλίδου τραγουδάει Γιάννη Σπανό
1992 Να’χα δυο καρδιές να σ’αγαπώ -Κατερίνα Κούκα
1993 Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγουδάει Γιάννη Σπανό
1996 Άκου λοιπόν -Ελένη Δήμου


Δείτε βίντεο με τραγούδια του Γιάννη Σπανού:




















Πηγή ➤

Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν», «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις τράπεζες να κάνουν ότι θέλουν αναφορικά με τις χρεώσεις, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που προανήγγειλε επιβολή προστίμων αν δεν εναρμονιστούν με τις συστάσεις.
«Οι τράπεζες έλαβαν ήδη το μήνυμα. Το μεγαλύτερο πρόστιμο που μπήκε την τελευταία 10ετία ήταν ύψους 120.000 ευρώ και μπήκε από μένα πριν 30 μέρες σε μία από τις τέσσερις τράπεζες για κατάσχεση 1.000 ευρώ από ακατάσχετο λογαριασμό. Δεν θα επιτρέψουμε παράλογες πρακτικές στο θεσμικό πλαίσιο που μας επιτρέπεται», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν παράλογες, υπερβολικές χρεώσεις τραπεζών και εναρμονισμένες πρακτικές των συστημικών τραπεζών. Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και είναι έτοιμη να επέμβει στο πλαίσιο του ελληνικού θεσμικού πλαισίου και της ευρωπαϊκής οδηγίας που υπάρχει», τόνισε επίσης.
“Τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα”
«Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τη συμμετοχή των 4 διευθυνόντων συμβούλων των 4 συστημικών τραπεζών, ήταν και οι επιπλέον τραπεζικές χρεώσεις που αναγγέλθηκαν, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το τέλος του 2019. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης, θέσαμε με πολύ μεγάλη ένταση στη σύσκεψη αυτή το θέμα».
«Και οι 4 συστημικές τράπεζες δεσμεύτηκαν ότι θα το επανεξετάσουν. Αναμένουμε σύντομα τις αποφάσεις τους», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
«Οι τράπεζες κινούνται στο πλαίσιο του ελληνικού θεσμικού πλαισίου και της ευρωπαϊκής οδηγίας σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις. Εγώ λέω στις τράπεζες ότι εξετάζουμε πολύ προσεκτικά το θέμα των υπερβολικών τραπεζικών χρεώσεων, και αν αποδειχθεί ότι οι 4 τράπεζες, ή οι 3 τράπεζες – γιατί η μία χρεώνει πολύ χαμηλά- εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι εδώ, έτοιμη, θα επιληφθεί και να γνωρίζουν ότι τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα, που επιβάλλει».
«Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πραγματική δύναμη στις διοικήσεις των τραπεζών γιατί έχουν φύγει από τα ελληνικά χέρια τον Νοέμβριο του 2015 με την τελευταία ανακεφαλαιοποίησή τους, όπου πέρασε στα χέρια ξένων επενδυτών το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Άρα ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει ουσιαστική μετοχική επιρροή, μόνο θεσμική επιρροή που του δίνει η υπουργική του θέση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
«Είναι ήδη καθ’ οδόν το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις παρενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή ➤

ΩΡΑ 14:52! ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ – ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με ανάρτησή της η ΕΜΥ προειδοποιεί τους κατοίκους της Αττικής. Ήδη έχουν ανοίξει οι ουρανοί και πέφτουν πολλοί κεραυνοί. Κρίσιμο το επόμενο δίωρο για τις μετακινήσεις.
Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο μετά τις 2 στην Αττική και τα προβλήματα είναι ήδη πολλά. Ο καιρός αγρίεψε και αυτή την ώρα υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής, φανάρια δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κίνηση, ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε προειδοποίηση. Αυτή, αφορά το επόμενο δίωρο και όπως αναφέρει, στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού. Καταιγίδες σε ανατολική Αττική και μέσα στον Σαρωνικό.
Στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα Δυτικά τα Κεντρικά και τα Νότια του Νομού . Αρκετά έντονες οι αναπτύξεις στην Ανατολική Αττική και μέσα στον Σαρωνικό. Προσοχή το επόμενο δίωρο
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EMY
Σε εξέλιξη είναι ήδη το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από την Πέμπτη το πρωί. Βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κάτι που αποτυπώνεται και σε σχετική εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11.
201910310615_ir_c_gr.jpg
Για το υπόλοιπο της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.
Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.
201911010000_accum_precip_gr_24.jpg
Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ
Πηγή ➤

Εχουν συλληφθεί 2 Αλβανοί και ένας Κροάτης. Σε συνεργασία με τη DEA, η Δίωξη Ναρκωτικών εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα που θα γέμιζε την Αθήνα κοκ αΐνη. Βρήκαν 105 κιλά

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε συνεργασία με τη DEA, η Δίωξη Ναρκωτικών εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα που θα γέμιζε την Αθήνα κοκαΐνη. Βρήκαν 105 κιλά κοκαΐνης σε… φούρνο σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι.
Λίγη ώρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για την εξάρθρωση της σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε… spoiler.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έφοδο σε σπίτι στον Άγιο Δημήτριο, κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης και περίπου 500.000 ευρώ μετρητά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί 2 Αλβανοί και ένας Κροάτης.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter video που δείχνει τις έρευνες των αστυνομικών σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι, όπου βρήκαν την κοκαΐνη μέσα σε pyrex που βρίσκονταν στο φούρνο αλλά και σε δοχεία με άμμο!
Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος που ήθελε να γεμίσει κοκαΐνη την Αθήνα ήταν προγραμματισμένες για τις 13:00, αλλά… είπαμε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε spoiler, για να δώσει συγχαρητήρια στα μέλη της δίωξης ναρκωτικών.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την DEA των ΗΠΑ.
«Γίνεται δουλειά. Πολλά συγχαρητήρια» έγραψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Γίνεται δουλειά. Πολλά συγχαρητήρια.@hellenicpolice |

Νέα εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.
35 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πηγή ➤

Έχετε προσέξει τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν πάνω στα φρούτα; Δείτε γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε τι συμβολίζουν…ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αν έχετε αγοράσει ποτέ προϊόντα, όπως φρούτα, από μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ή παντοπωλεία, τότε έχετε καταλάβει για ποια αυτοκόλλητα μιλάμε. Έχουν συνήθως ένα barcode και έναν κωδικό PLU, ο οποιος σαρώνεται στο ταμείο για την αναγνώριση του προϊόντος και την τιμή του!
Αλλά αυτά τα αυτοκόλλητα κρύβουν πιο πολλά απ” όσα γνωρίζετε. Ενώ ο PLU είναι η «αναζήτηση των τιμών» και προσδιορίζει τα φρούτα ή τα λαχανικά, βοηθά επίσης να προσδιορίσει και κάτι άλλο. Το πως έχει καλλιεργηθεί το προϊόν! Με την σωστή ανάγνωση αυτού του κώδικα, μπορείτε να καταλάβετε αν τα φρούτα που αγοράζετε είναι γενετικά τροποποιημένα, βιολογικής καλλιέργειας ή παράγονται με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κ.α.
Απλά πρέπει να γνωρίζετε πψς να αναλύσετε τις ετικέτες και τον αριθμό PLU και είναι πραγματικά πιο εύκολο απ” ό,τι φαντάζεστε.
Αν υπάρχουν μόνο τέσσερα ψηφία στο PLU, σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί συμβατικά ή «παραδοσιακά» με τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα τελευταία ψηφία του κώδικα, είναι απλά το είδους λαχανικού ή φρούτου που αγοράζετε. Π.χ. όλες οι μπανάνες έχουν τον κωδικό 4011.
Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και αρχίζει με το «8», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν είναι ένα γενετικά τροποποιημένο. Τα γενετικώς τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν παραποιηθεί με αφύσικα τρόπο. Κατ” ουσίαν, η παραγωγή τους έχει τροποποιηθεί γενετικά σε ένα εργαστήριο ή επί δεκαετίες, με τεχνητή επιλογή και δεν μπορούν να βρεθούν στη φύση. Μία γενετικά (GE ή GMO) μπανάνα θα έχει τον κωδικό «84011».
Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και ο αριθμός αρχίζει με το «9», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί βιολογικά και δεν είναι γενετικά τροποποιημένο. Μια οργανική μπανάνα θα έχει τον κωδικό «94011».

Πηγή ➤

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ..ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έναν 15χρονο μαθητή μαχαίρωσαν το πρωί της Πέμπτης μέσα στο σχολείο του στην Αμαλιάδα. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com ο 15χρονος φέρει πολλαπλά τραύματα στην πλάτη.
Στο σχολείο έσπευσαν και αστυνομικοί για τη διενέργεια έρευνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews.com δύο μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας άρχισαν να λογομαχούν στο πρώτο διάλειμμα και στη συνέχεια ο ένας έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον άλλον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 15χρονος φέρει πολλαπλά τραύματα στην πλάτη και για αυτό κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο μαθητής που είχε το μαχαίρι εξαφανίστηκε.

Περισσότερα σε λίγο.
Πηγή ➤