Σελίδες

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Σωτήρης Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε Άρχων Οφφικιάλιος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (βίντεο)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πρόκειται για τιμητικό εκκλησιαστικό τίτλο που απονέμεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε προσωπικότητες που με το έργο τους βοηθούν την Εκκλησία και την κοινωνία

«Αρχων Οφφικιάλιος» χειροθετήθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το απόγευμα της Τρίτης 31 Αυγούστου. Η χειροθέτηση με το ειδικό παράσημο έγινε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου, μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι.

Πρόκειται για τιμητικό εκκλησιαστικό τίτλο που απονέμεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε προσωπικότητες που με το έργο τους βοηθούν την Εκκλησία και την κοινωνία.

Η χειροθέτηση με το ειδικό παράσημο έγινε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου, μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι.

 Πηγή ➤


Προς απέλαση οι 13 «Ταλι μπάν» της Καλαμάτας Με τη σύλληψή τους ξεκίνησε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία προκειμένου να απελαθούν στη Γερμανία και τη Γαλλία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με τη σύλληψή τους ξεκίνησε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία προκειμένου να απελαθούν στη Γερμανία και τη Γαλλία ως ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα

Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Κόρινθο έχουν μεταφερθεί οι 13 Γερμανοί και Γάλλοι μουσουλμάνοι οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στην Καλαμάτα για να απελαθούν ως ανεπιθύμητοι στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 συλληφθέντες είχαν αρχικά προσαχθεί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μεσσηνίας για εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό έγινε ενώ βρίσκονταν ήδη μια-δυο μέρες στην Καλαμάτα και περιηγούνταν στην πόλη φορώντας τα παραδοσιακά τους ρούχα.

Μόλις αφέθηκαν από τους αστυνομικούς ξεκίνησαν να κινούνται πεζή κατά μήκος της παλιάς εθνικής για Αθήνα. Οι ίδιοι νωρίτερα είχαν δηλώσει στις Αρχές ότι περπατάνε πολλές ώρες γιατί έτσι καθαρίζει η ψυχή τους.

Εν τω μεταξύ, μέσα στη μέρα από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας επιβλήθηκε σε βάρος τους το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα κι έτσι συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ κοντά στον Μελιγαλά. Με τη σύλληψή τους ξεκίνησε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία προκειμένου να απελαθούν στη Γερμανία και τη Γαλλία ως ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Πηγή ➤


Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη και βανδαλισμός σε σπίτι εισαγγελέα! αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, μεγάλης αξίας, ενώ προκάλεσαν καταστροφές

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν το σπίτι εισαγγελέα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Όταν έγινε αντιληπτό το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο εισαγγελέας Εφετών ο οποίος έκανε χρήση της καλοκαιρινής του άδειας, επέστρεψε από διακοπές στο διαμέρισμα όπου διαμένει μαζί με την οικογένεια του, το απόγευμα της Κυριακής. Αρχικά διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης αλλά τελικά η κατάσταση που αντίκρισε στο εσωτερικό του σπιτιού παρέπεμπε σε βανδαλισμό.

Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, μεγάλης αξίας, ενώ προκάλεσαν άσκοπες καταστροφές μέσα στο διαμέρισμα. Μεταξύ άλλων, έσπασαν φωτιστικά, έριξαν κολλώδες υγρό και έβαψαν με σπρέι τους τοίχους, ανέφεραν πληροφορημένες πηγές στο GRTimes.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διακριβωθεί αν το περιστατικό σχετίζεται με υποθέσεις που έχει χειριστεί ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός. Προανάκριση διενεργεί το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας αλλά δεν αποκλείεται η έρευνα να αναβαθμιστεί και να ανατεθεί σε κεντρική υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η πολυκατοικία όπου διαμένει ο ίδιος εισαγγελέας είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης, στο παρελθόν.

Πηγή ➤


Κέρκυρα: Προφυλακιστέοι δύο Ρουμάνοι που εμπλέκονται σε έκ ρηξη ΑΤΜ στη Λευκίμμη και σε υπόθεση ληστείας της Καλαμάτας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο Ρουμάνοι 41 και 46 ετών, αντίστοιχα, που εμπλέκονται σε έκρηξη ΑΤΜ που σημειώθηκε στη Λευκίμμη ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών και του Κερκυραίου 34χρονου συνεργού τους, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προέκυψε μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την ανάλυση-αξιολόγηση κατασχεθέντων ευρημάτων και μεθοδολογίας δράσης στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη του ΑΤΜ, μετά από απόπειρα διάρρηξης του, με χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Η ευρεία αστυνομική κινητοποίηση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, είχε ως αποτέλεσμα, τις απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, να εντοπίσουν και να συλλάβουν, στην περιοχή της Λευκίμμης, τους δύο αλλοδαπούς και τον ημεδαπό, για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστογραφίας και της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση, καθώς οι αλλοδαποί στον αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν πλαστά δελτία ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του Κερκυραίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσεκούρι.

Από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών και της ανακριτικής διαδικασίας, που ακολούθησε, για την αποκάλυψη της συνολικής δράσης των προαναφερόμενων τριών συλληφθέντων, προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση έκρηξης του ΑΤΜ στην περιοχή της Λευκίμμης, ενώ επιπλέον για τους αλλοδαπούς, προέκυψε ότι είναι εμπλεκόμενοι και σε υπόθεση ληστείας του 2011 στην περιοχή Κορώνη της Καλαμάτας.

Πηγή ➤


Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένες γαρίδες Το προϊόν είναι μη ασφαλές διότι περιείχε θειώδη καλεί τους καταναλωτές να μην το καταναλώσουν.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το προϊόν είναι μη ασφαλές διότι περιείχε θειώδη

Στην ανάκληση κατεψυγμένου αλιεύματος από την αγορά το οποίο περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: "ΓΑΜΠΑΡΗ ΚΤΨ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΗ - ΛΙΒΕΡΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αριθμό παρτίδας G 200321 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20/03/2023, καθαρού στραγγισμένου βάρους 425 γρ.

Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά - Τμήμα Α' του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, ότι το προϊόν είναι μη κανονικό, μη ασφαλές διότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Πηγή ➤


Ρόδος: Γυναίκα ζητά αποζημίωση ύψους 35.000 από super market γιατί τραυματίστηκε στη σκάλα του

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ρόδος: Αγωγή υπέβαλε μία γυναίκα κατά super market στη Ρόδο διεκδικώντας αποζημίωση 35.000 ευρώ γιατί τραυματίστηκε στη σκάλα του καταστήματος.

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, πήγε τον Φεβρουάριο για να ψωνίσει στο super market δύο ορόφων. Ανέβηκε στον πρώτο κρατώντας ένα καλάθι και όταν κατέβηκε γλίστρησε στη σκάλα και κατέληξε στο πλατύσκαλο.

Η γυναίκα υπέστη κάταγμα που όπως υποστηρίζει θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχαν προστατευτικά κάγκελα στις σκάλες για να πιαστεί και αντιολισθητική επικάλυψη στα σκαλιά. Όπως υποστηρίζει δύο μέρες μετά τον τραυματισμό της το κατάστημα τοποθέτησε αντιολισθητικές ταινίες στο πάτωμα.

Πηγή ➤


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΑΕΙ ΤO ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΙΛΟΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ήταν όλοι εκεί για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας,  που έπεσε κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Από μικρό παιδί ακούγοντας τα αεροπλάνα να σκίζουν τον ουρανό ετρεχε στην άκρη του χωριού για να τα δει καλύτερα και κάθε φορά έδινε την υπόσχεση ότι θα γίνει κι αυτός πιλότος.

Και τα κατάφερε με το παραπάνω, αφού κατά γενική ομολογία των συναδέλφων του, ο ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, ήταν ένας από τους καλύτερους Ίκαρους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στην πλατεία στον οδικό κόμβο Μορφοβουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Καρδιτσιώτη σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο που ετοίμασε ο Ηλίας Κλέτσας.

Με τη συμπλήρωση τριών ετών από το χαμό του ήρωα πιλότου οι φίλοι του δημιούργησαν ένα βίντεο, με την σκέψη στην οικογένειά του, στους δικούς τους ανθρώπους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Σύμφωνα με το LamiaReport το βίντεο αυτό περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον Εθνικό μας εναέριο χώρο, έχει επίσης πλανα από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στη μνήμη του:

 

lamiareport.gr

Πηγή ➤


Αντώνης Τσαπατάκης: Γεννημένος νικητής ο Χανιώτης Παραολυμπιονίκης - Το ατύχημα στα 18 του και το χάλκινο στο Τόκιο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η ζωή του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη συγκινεί και εμπνέει για το σθένος και δύναμη της ψυχής του - Η διάκριση στο Τόκιο, το ατύχημα στα 18 του χρόνια και ο έρωτας με το μοντέλο Βασιλική Ρούσσου
Λένε πως η μοίρα και η ζωή παίζουν τα δικά τους παιχνίδια. Όπως και στην περίπτωση του χάλκινου Παραολυμπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη, ο βίος του είναι ένας ατέρμονος αγώνας επιβίωσης.

Ο πρωταθλητής από την Κρήτη, έπειτα από δύο τέταρτες θέσεις το 2012 και το 2016, χάρισε μια ακόμη διάκριση στη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, σηκώνοντας για ακόμα μία φορά ψηλά τα ελληνικά χρώματα.

Το συγκλονιστικό μήνυμα-κατάθεσης ψυχής

Ο Παραολυμπιονίκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσε μέχρι να φτάσει στο βάθρο, ενώ τόνισε πως το χρώμα του μεταλλίου του δεν είναι αυτό που καθορίζει την αξία του, αλλά οι αξίες και τα πιστεύω του.

Δείτε το μήνυμά του:

«Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε για αυτό που προκάλεσα σε εμένα.
Σήμερα όμως τους κάνω να χαμογελούν πιο πολύ απ/ όσο πόνεσαν τότε.
Έδωσα μάχη όλα αυτά τα χρόνια που πάλεψα να ανέβω στο βάθρο• στο κάθε «βάθρο» της ζωής..
Έδωσα μάχη με τις αμφιβολίες, οι οποίες με γυρόφερναν, αλλά ποτέ δεν επέτρεψα να εισχωρήσουν μέσα μου.

Έδωσα μάχη με ανθρώπους που προσπάθησαν να με τρομάξουν, αλλά η στάση μου προς την ζωή, τους έκανε εν τέλει να με κοιτούν με το βλέμμα σηκωμένο ψηλά (παρότι καθιστός στο καροτσάκι μου)…
Έδωσα μάχη με τους δικούς μου ανθρώπινους φόβους, που πήγαν να φοβίσουν τα όνειρα μου…
Αλλά κάνεις και τίποτα απ/όλα αυτά δεν κατάφερε να με αποτρέψει. Καθότι τίποτα δεν ήταν πιο δυνατό από την πίστη μου σε εμένα. Κοιτούσα πάντα μπροστά και πορευόμουν σταθερά, αλύγιστος, προς τον σκοπό μου.

Κρατάω τώρα το μετάλλιο αυτό στα χέρια μου και δεν αισθάνομαι να άλλαξε κάτι μέσα μου. Δεν πίστευα ποτέ άλλωστε πως κάτι υλικό θα με κανει καλύτερο άνθρωπο ή θα μου προσάψει αξία.
Δεν με όρισε νικητή αυτό το μετάλλιο. Η αξία μου δεν περιορίζεται σε ένα χάλκινο ή σε ένα χρυσό μετάλλιο. Την αξία μου την όρισαν αυτοί που με μεγάλωσαν και στην πορεία εγώ ο ίδιος. Την αξία μου την όρισαν αυτοί που στάθηκαν δίπλα μου και αυτοί που διάλεξα να βρίσκονται δίπλα μου…
Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον νικητή από τις αξίες που τον διέπουν, από τον τρόπο που ζει και όχι από την ύλη.

Νικητής είναι αυτός που είναι ελεύθερος από περιοριστικά πιστεύω, πρέπει, δεν μπορώ και δεν μπορείς…
Μάθετε στους νεότερους, να μην είναι δέσμιοι της ύλης, αλλά να ζουν ελεύθερα και εύψυχα!..
Καταδικασμένος Ελεύθερος
Α.»

Το κρητικό DNA ενός γεννημένου μαχητή

Γεννημένος στα Χανιά, η περιπέτεια κυλούσε στο αίμα του από μικρή ηλικία. Ήδη από τα μικράτα του έλαβε συμμετοχή σε αρκετά κολυμβητικά πρωταθλήματα, ενώ έφτασε να είναι τρίτος στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα.

Όπως κι ο ίδιος έχει εξομολογηθεί σε συνεντεύξεις του, μέσα του έρρεε η αγάπη για την ταχύτητα και τη θάλασσα. Αυτό που δεν γνώριζε βέβαια είναι πως πρώτη έμελλε να αποβεί μοιραία για εκείνον, ενώ η δεύτερη το καταφύγιο και προορισμό του. 

Τον Δεκέμβριο του 2006 ωστόσο κατά ειρωνικό τρόπο λίγο έξω από το μέρος όπου είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του,  αυτό του κολυμβητηρίου, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη και να παραλύσουν τα κάτω άκρα του.

Πλέον η ζωή του είχε αλλάξει άρδην... Λίγους μόλις μήνες προτού αποφοιτήσει από τη σχολή αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, βρέθηκε στα 18 του χρόνια καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Τα νέα δεδομένα της ζωής του ωστόσο όχι μόνο δεν τον λύγισαν, αλλά οδήγησαν τον Χανιώτη πρωταθλητή στο να κάνει την κρητική λεβεντιά πράξη και την προάσπιση των ανθρωπιστικών αξιών σκοπό της ζωής του.

Παράλληλα με τις μάχες που έδινε για την αποκατάστασή του, συνέχισε να προπονείται στις πισίνες ως αθλητής του Αρίωνα Χανίων, εντυπωσιάζοντας μάλιστα στους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης ΑμΕΑ, όπου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, ενώ κέρδισε και την κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Τον Μάρτιο του 2009 βέβαια κλήθηκε να υπερκεράσει μια ακόμη δυσκολία, καθώς κρίθηκε ανίκανος από την ΕΛ.ΑΣ. να υπηρετεί στο σώμα. Ούτε και τότε λιγοψύχησε. Το ίδιο καλοκαίρι ενέτεινε τις σκληρές του προπονήσεις, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο και τα 100 μέτρα πρόσθιο, ενώ κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ, εξασφαλίζοντας μια θέση στους πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Τον Αύγουστο του 2017 ορκίστηκε και πάλι στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων και φόρεσε τη στολή του. Ο ίδιος  τότε έγραφε πανευτυχής στο facebook: «Μετά από 11 χρόνια φοράω για πρώτη φορά αυτή τη στολή. Κι όμως δεν την πέταξα, ούτε την αποθήκευσα σε κάποια κούτα που θα τοποθετούσα σε κάποιο αραχνιασμένο ράφι του υπογείου. Αντιθέτως… Την έπλυνα, τη σιδέρωσα και την κρέμασα στην ίδια ντουλάπα με τα καθημερινά μου ρούχα. Και κάθε μέρα που την έβλεπα, θυμόμουν την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου. Να τη φορέσω ξανά ως αστυνομικός… Όσα χρόνια και αν περάσουν. Να τη φορέσω και να δείξω σε αυτούς που πίστεψαν σε εμένα, σε αυτούς που προσποιήθηκαν ότι πίστεψαν σε εμένα, αλλά και σε αυτούς που μάχονται καθημερινά για τα δικαιώματα που έχουν ως πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ότι τα χτυπήματα της μοίρας οφείλουν συχνά να γίνονται τραγικώς ευπρόσδεκτα και ότι πρέπει να πολεμήσεις για να δικαιωθείς για τις πληγές που σε μάτωσαν και σε γονάτισαν. Φορώντας τη στολή μου λοιπόν τώρα, προαχθείς πλέον ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες μέρες λόγω των Παραολυμπιακών και παγκόσμιων διακρίσεών μου, απέδειξα τόσο σε εμένα όσο και σε όλους θέλω να πιστεύω, ότι ο αγώνας για την πραγμάτωση των ονείρων μας, κερδίζεται μόνο με ένα μέσο που δεν ματώνει ποτέ. Το όνομά του; ΨΥΧΗ..».
Πηγή ➤


Σεισμός στην Κόρινθο - Αισθητός στην Αττική Λίγο μετά τα μεσάνυχτα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:06 τα μεσάνυχτα 19 χλμ. ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Κορίνθου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ανατολικά/νοτιοανατολικά της πόλης της Κορίνθου.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ.

 

Ο σεισμός ήταν εντάσεως 4,2 Ρίχτερ στον κόλπο των Αγίων Θεοδώρων Σαρωνικού, ανοικτά από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης Κορινθίας. Εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. #σεισμος
Πηγή ➤


Μενέντεζ: Στόχος μου να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄ τίμησε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τον Αμερικανό Γερουσιαστή

Με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄ τίμησε τη Δευτέρα το βράδυ ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τον Αμερικανό Γερουσιαστή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος τόνισε πως στόχος του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, στη διάρκεια ομιλίας του, πως μέσα από τη δράση και την πολιτική του, ο κ. Μενέντεζ έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, ανά το παγκόσμιο.

Η απονομή του παράσημου έγινε στη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλη του διπλωματικού Σώματος, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι κομμάτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο Γερουσιαστής Μενέντεζ έχει απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, μέσα από μια βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του Γερουσιαστή Μενέντεζ στην προώθηση της στρατηγικής, εταιρικής σχέσης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και τον καθοριστικό του ρόλο στην προώθηση του East Med Act, του αμερικανικού νόμου για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην αντιφώνηση του, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ τόνισε ότι νοιώθει ιδιαίτερη τιμή για το ότι του απονεμήθηκε το παράσημο, και δήλωσε περήφανος που είναι φίλος της Κύπρου.

Είπε ακόμη ότι οι απειλές κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές, κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για διχοτόμηση της Κύπρου.

«Είναι λάθος, είναι κακό για όλους τους Κύπριους και είναι κακό για την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Μενέντεζ.

Στόχος μου, είπε, είναι να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τον κ. Μενέντεζ στο Προεδρικό το απόγευμα και είχε μαζί του κατ` ιδίαν συνάντηση.

Πηγή ➤


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Δικηγόρος Σεμέδο: «Δεν μπορεί να υπάρχει βι ...... και να του στέλνει μήνυμα αν θα βγουν ξανά το επόμενο βράδυ»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Αύριο θα περάσουμε την διαδικασία της ανάκρισης με αυτό το κλίμα και θα ήθελα να προστατεύσω τον πελάτη μου, καθώς και να υπενθυμίσω το τεκμήριο της αθωότητας»

Ο δικηγόρος Μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο  δικηγόρος του Ρούμπεν Σεμέδο που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό μιας 17χρονης.

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος, είπε πως σε ότι αφορά το παρελθόν του παίκτη και τις διώξεις σε άλλες χώρες, δεν έχει υπάρξει καταδίκη του, δε στην Πορτογαλία που διώχθηκε υπήρξε αθώωση του, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος.

«Αύριο θα περάσουμε την διαδικασία της ανάκρισης με αυτό το κλίμα και θα ήθελα να προστατεύσω τον πελάτη μου, καθώς και να υπενθυμίσω το τεκμήριο της αθωότητας», ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος.

Όπως είπε σχετικά με τις καταγγελίες και την δίωξη για ομαδικό βιασμό, ο συνήγορος του Σεμέδο είπε πως «δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός για τίποτα. Μόνη της μια κοπέλα τον αναζήτησε την Παρασκευή, του είπε αν μπορούν να τον βρουν με μια φίλη της και έγινε ότι έγινε».

«Αν πάω σε ένα σπίτι και με βιάσουν, αμέσως θα φύγω. Εδώ έμεινε στο σπίτι, παράγγειλαν φαγητό, κάπνισαν ναργιλέ και αν δεν υπήρχε η καταγγελία ακόμη θα έκαναν "βόλτες" μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχει βιασμός και η κοπέλα να του στέλνει μήνυμα αν θα βγουν ξανά το επόμενο βράδυ!», υποστήριξε ο κ. Γεωργόπουλος, αναφέροντας ότι υπάρχει μήνυμα με τέτοιο περιεχόμενο από την κοπέλα που έκανε την καταγγελία προς τον συλληφθέντα για ομαδικό βιασμό, σύμφωνα με τον ant1.gr.

Όπως προσέθεσε, «εδώ δεν υπήρξε προσπάθεια κάποιος που εξαναγκάστηκε σε κάτι να φύγει από αυτό ή να φωνάξει κάποιον άλλον για βοήθεια, αλλά συνέχισαν να τρώνε και να πίνουν μαζί, όχι αλκοόλ ή ναρκωτικά, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, να βλέπουν τηλεόραση, να ακούν μουσική».

«Δεχόμαστε μια επίθεση», προσέθεσε ο δικηγόρος του Σεμέδο, ενώ ανέφερε ότι υπήρξαν οχλήσεις και προς τον παίκτη για την καταβολή χρημάτων, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγο για εκβιασμό του Ρούμπεν Σεμέδο.

Ρούμπεν Σεμέδο: Η κατάθεση της 17χρονης, η απάντηση του παίκτη και η κατηγορία 


Συνελήφθη το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, ο 40χρονος Νιγηριανός, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον Ρούμπεν Σεμέδο, που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, για τον βιασμό 17χρονης, στο σπίτι του ποδοσφαιριστή, στην Γλυφάδα.

Ο 40χρονος συνελήφθη με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, ύστερα από την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία. Ο 40χρονος, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός μάνατζερ, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον εισαγγελέα.

Η καταγγελία τη 17χρονης

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 17χρονη, η ίδια μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, πήγε σε ένα υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί. Στο δωμάτιο και ενώ κοιμόταν εισέβαλε ο 40χρονος Νιγηριανός, ο οποίος φέρεται να τη βίασε. Αμέσως μετά στο ίδιο δωμάτιο εισήλθε και ο Σεμέδο ο οποίος επίσης την κακοποίησε σεξουαλικά.

Κατάθεση έδωσε και η 16χρονη φίλη του θύματος που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της. Με την κοπέλα η 17χρονη διασκέδαζε μαζί σε νυχτερινά μαγαζιά της Γλυφάδας και του Ωρωπού προτού καταλήξουν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2021 στο σπίτι του Σεμέδο.

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, η 17χρονη περιέγραψε τα όσα έζησε στις Αρχές. Όπως είπε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής διασκέδαζε μαζί με την φίλη της σε νυχτερινό κέντρο της Γλυφάδας και στη συνέχεια στον Ωρωπό, μαζί με τους δύο άντρες. Τα ξημερώματα του Σαββάτου και ενώ είχαν καταναλώσει, όπως είπε, μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πήγαν στο σπίτι του Σεμέδο όπου συνέχισαν να διασκεδάζουν.

«Επειδή είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πήγα σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και κοιμήθηκα. Λίγο αργότερα εισήλθε σε αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. ο 40χρονος) και εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάστασή μου με εξανάγκασε σε συνουσία… Λίγη ώρα αργότερα και αφού έφυγε μπήκε στο ίδιο δωμάτιο ο Σεμέδο ο οποίος αφού κλείδωσε την πόρτα με ανάγκασε και εκείνος σε συνουσία…».

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον εισαγγελέα – «Είναι αθώος, έχουμε αδιάσειστα στοιχεία», λέει ο δικηγόρος του

Ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού (άρθρο 336 παρ.3 ΠΚ) ασκήθηκε σε βάρος του 27χρονου Πορτογάλου αμυντικού Ρούμπεν Σεμέδο, που έκανε καριέρα τα τελευταία χρόνια σε κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας.

Ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργόπουλος, έξω από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τόνισε ότι ο Σεμέδο αρνείται την κατηγορία.

«Αρνείται την κατηγορία ο εντολέας μου. Σκεφτείτε όταν αποχωρήσουμε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετανιωμένος που εκτέθηκα, να σας καταγγείλω ότι πήρατε τη δήλωσή μου με βία. Όταν καταγγέλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγέλια», ανέφερε ο συνήγορος του Ρούμπεν Σεμέδο Σταύρος Γεωργόπουλος.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το θύμα είχε υποστηρίξει στον ποδοσφαιριστή πως ήταν 19 ετών, επισημαίνοντας: «πως αν τη δείτε και εσείς θα μου πείτε αν μοιάζει με 17 ή 23-24 ετών. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο συνήγορος του Ρούμπεν Σεμέδο, Σταύρος Γεωργόπουλος, είπε πως σε ό,τι αφορά το παρελθόν του παίκτη και τις διώξεις σε άλλες χώρες, δεν έχει υπάρξει καταδίκη του, στην Πορτογαλία, δε, όπου διώχθηκε, υπήρξε αθώωση του.

«Αύριο θα περάσουμε την διαδικασία της ανάκρισης με αυτό το κλίμα και θα ήθελα να προστατεύσω τον πελάτη μου, καθώς και να υπενθυμίσω το τεκμήριο της αθωότητας», ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος.
Όπως είπε σχετικά με τις καταγγελίες και τη δίωξη για ομαδικό βιασμό, ο συνήγορος του Σεμέδο είπε πως «δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός για τίποτα. Μόνη της μια κοπέλα τον αναζήτησε την Παρασκευή, του είπε αν μπορούν να τον βρουν με μια φίλη της και έγινε ό,τι έγινε».

«Αν πάω σε ένα σπίτι και με βιάσουν, αμέσως θα φύγω. Εδώ έμεινε στο σπίτι, παράγγειλαν φαγητό, κάπνισαν ναργιλέ και αν δεν υπήρχε η καταγγελία ακόμη θα έκαναν ”βόλτες” μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχει βιασμός και η κοπέλα να του στέλνει μήνυμα αν θα βγουν ξανά το επόμενο βράδυ», υποστήριξε ο κ. Γεωργόπουλος, αναφέροντας ότι υπάρχει μήνυμα με τέτοιο περιεχόμενο από την κοπέλα που έκανε την καταγγελία προς τον συλληφθέντα για ομαδικό βιασμό.
Όπως προσέθεσε «εδώ δεν υπήρξε προσπάθεια κάποιος που εξαναγκάστηκε σε κάτι να φύγει από αυτό ή να φωνάξει κάποιον άλλον για βοήθεια, αλλά συνέχισαν να τρώνε και να πίνουν μαζί, όχι αλκοόλ ή ναρκωτικά, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, να βλέπουν τηλεόραση, να ακούν μουσική».

«Δεχόμαστε μια επίθεση», προσέθεσε ο δικηγόρος του Σεμέδο, ενώ ανέφερε ότι υπήρξαν οχλήσεις και προς τον παίκτη για την καταβολή χρημάτων, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγο για εκβιασμό του Ρούμπεν Σεμέδο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον Ρούμπεν Σεμέδο

Συνελήφθη χθες (29-8-2021) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης.

Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω για το ίδιο αδίκημα τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός.


Πηγή ➤


Θεσσαλονίκη: Συρροή κρουσμάτων σε μονάδα διανομής των ΕΛΤΑ Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 21 κρούσματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν εντοπιστεί στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και μέχρι την Παρασκευή 27/8, είχαν φτάσει τα 20»

Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 21 κρούσματα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, στη Μονάδα Διανομής Δυτικής Θεσσαλονίκης των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το GRTimes.gr.

Συνολικά 21 κρούσματα εντοπίστηκαν από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Μονάδα Διανομής Δυτικής Θεσσαλονίκης των ΕΛΤΑ, στην οδό Λαγκαδά στη Σταυρούπολη, στην οποία εργάζονται συνολικά περίπου 60 άτομα.

«Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν εντοπιστεί στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και μέχρι την Παρασκευή 27/8, είχαν φτάσει τα 20. Σήμερα, ένας ακόμη εργαζόμενος που είχε βρεθεί αρνητικός και σε self test και σε rapid, βγήκε τελικά θετικός σε μοριακό τεστ», ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ταχυδρόμων Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαββουλίδης.

Όπως είπε ο κ. Σαββουλίδης, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα Covid, στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στην Αθήνα και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες αντιμετώπισης της κατάστασης, όπως η απομόνωση των εργαζόμενων που βρέθηκαν θετικοί και η απολύμανση των χώρων, προκειμένου η υπηρεσία να συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς διακοπή.

Ο ίδιος επισήμανε πως η κατάσταση της υγείας των συναδέλφων του είναι καλή, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως από τους 21 θετικούς εργαζόμενους, οι 10 είναι μη μόνιμοι (εργολαβικοί) και οι 11 μόνιμοι και από τους τελευταίους μόνο ο ένας είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Πηγή ➤


Συνελήφθη στα Ιωάννινα καταζητούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός επικίνδυνου αλλοδαπού κακοποιού

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στα ίχνη ενός επικίνδυνου αλλοδαπού κακοποιού που κρυβόταν στα Ιωάννινα βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα από δικαστικές αρχές της Αθήνας και της Χαλκίδας και του πέρασαν χειροπέδες.

Σε βάρος του αλλοδαπού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Χαλκίδας για επικίνδυνη σωματική βλάβη με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών. Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο φυγόποινος θα οδηγηθεί στην Αθήνα για να απολογηθεί και στη συνέχεια θα εγκλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

Επέστρεψε στην Ελλάδα ενώ τον έψαχναν με ένταλμα

Σαν… κύριος επιχείρησε να επιστρέψει στη χώρα από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο ένας αλλοδαπός, παρ’ όλο που γνώριζε ότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών! Μάλιστα, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι διώκεται και με ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο λόγο! Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Στην Κέρκυρα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του 10ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς και βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για απάτη. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που διέτξαε να μεταχθεί στην Αθήνα για να απολογηθεί.

Πηγή ➤