Σελίδες

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Εγκατάλειψη παιδιού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Σομαλοί οι γονείς – Έφυγαν στην Γερμανία – Τι λένε οι μάρτυρες

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι γονείς του είναι από τη Σομαλία, έμεναν στον Ελαιώνα και έφυγαν με το πρόσχημα ότι θέλουν να πάνε στη Γερμανία. Οι αρχές αναζητούν σε δομές φιλοξενίας μεταναστών τους γονείς του μικρού κοριτσιού που εγκατέλειψαν το πρωί της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην οδό Πατησίων.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν τη φωτογραφία του παιδιού και το αναγνώρισαν. Μια γυναίκα λέει ότι το έχει δει στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Ενας άνδρας αναφέρει ότι η μητέρα του είναι από τη Σομαλία. Μια γυναίκα με τη σειρά της υποστηρίζει ότι «αυτή η οικογένεια δεν είναι εδώ. Είναι στη Γερμανία».

Παράλληλα γίνεται επεξεργασία του βίντεο που υπάρχει από κάμερα ασφαλείας στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας με το καροτσάκι στο Αρχαιολογικό Μουσείο και η αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη του.

Πηγή ➤


Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για τον ξυλο δαρμό της συζύγου του Με χτύπησε, μου έσκισε τα ρούχα και απείλησε τη ζωή μου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με χτύπησε, μου έσκισε τα ρούχα και απείλησε τη ζωή μου, κατέθεσε η 46χρονη γυναίκα - Τα σημάδια της κακοποίησης ήταν εμφανή στους αστυνομικούς

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 46χρονη γυναίκα από τον σύζυγό της το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι τους στην περιοχή των Δειλινών Ηρακλείου. Ο 57χρονος σύζυγός της συνελήφθη και πλέον θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ίδια την 46χρονη που τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο είδαν εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης πάνω της.


Το περιστατικό συνέβη στις 11 το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την καταγγελία, ο 56χρονος την εξύβρισε, την απείλησε και στη συνέχεια άρχισε να τη χαστουκίζει στο πρόσωπο και στο κεφάλι, προκαλώντας της βλάβες, και μελανιές. Στη συνέχεια την άρπαξε από τα μαλλιά, της έσκισε τα ρούχα και την απείλησε για τη ζωή της. Ο 57χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Το περιστατικό αυτό ήρθε να προστεθεί στα σχεδόν καθημερινά συμβάντα βίας σε βάρος γυναικών που καταγράφονται στα αστυνομικά τμήματα του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις προχθές, 34χρονη από τη Ρουμανία έπεσε θύμα βίας από τον Μαροκινό σύζυγό της. Μετά από καβγά που είχαν στο σπίτι τους στο Ηράκλειο και αφού, σύμφωνα με την καταγγελία, την εξύβρισε, την ακολούθησε σε νυχτερινό μαγαζί και εκεί την χτύπησε, ενώ προκάλεσε φθορές στο κατάστημα με πέτρες που πέταξε στη τζαμαρία. Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση και από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

Πηγή: ertnews.gr
Πηγή ➤


Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Νέου που πυροβολήθηκε από την Κλοντιάνα Τσέλο Επέστρεψε στο σπίτι του ο γιατρός

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Επέστρεψε στο σπίτι του ο γιατρός που δέχτηκε επίθεση στο Χαλάνδρι από την 49χρονη εικαστικό

Εξιτήριο πήρε ο 66χρονος οφθαλμίατρος Γιώργος Νέος, ο οποίος έδωσε μάχη για 19 ολόκληρες μέρες στο νοσοκομείο Γεννηματάς, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Ο γιατρός είχε δεχτεί σφαίρες από όπλο που έφερε πάνω της η εικαστικός Κλοντιάνα Τσέλο, η οποία του επιτέθηκε ισχυριζόμενη ότι ο πατέρας του παιδιού της, δεν την άφηνε να έχει επικοινωνία με την κόρη της, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν εκδικαστεί σε βάρος της.

Ο γιατρός έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι του, φανερά καταβεβλημένος, συνοδευόμενος από την Αγγλίδα σύζυγό του. Ο Γιώργος Νέος έφτασε στο σπίτι του στο Χαλάνδι, έξω από το οποίο δέχτηκε την επίθεση από την 49χρονη εικαστικό με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία υπήρξε πρώην ερωμένη του.

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που επιστρέφω στο σπίτι» δήλωσε ο γιατρός  στο Tlive ο οποίος είχε μώλωπες στο πρόσωπό του, καθώς η Τσέλο φέρεται να τον χτύπησε με την κάνη του όπλου πριν τον πυροβολήσει μπροστά στα μάτια του παιδιού τους. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και δήλωσε ότι πλέον θα ξεκουραστεί στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι 49χρονη έχει κριθεί προφυλακιστέα και σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Ο καιρός αύριο: Παγωνιά και χαμηλές θερμοκρασίες - Πού θα ρίξει χιόνια και βροχές (αναλυτική πρόγνωση)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ψυχρός θα είναι ο καιρός αύριο καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ θα υπάρξουν τοπικές βροχές και χιόνια

Η παγωνιά και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Τετάρτη (01/12) καθώς η θερμοκρασια θα σημειώσει νέα πτώση ενώ βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους.

Συνοπτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά. Το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και θα βρέξει στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια τις πρωινές ώρες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -4 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από από -4 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοανατολικά με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή ➤


Σπείρα Διακινούσαν να ρκω τικά κοντά σε σχολεία αλλά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Οι τρεις Έλληνες διακινούσαν ναρκωτικά κοντά σε σχολείο στο Γαλάτσι αλλά και ευρύτερα στο κέντρο των Αθηνών

Σπείρα τριών Ελλήνων οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας αλλά και κοντά σε σχολείο στο Γαλάτσι εξάρθρωσε η Αστυνομία συλλαμβάνοντάς τους και προχώρησε στην κατάσχεση των ναρκωτικών, ανάμεσα σε αυτά κάνναβη και κοκαΐνη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 29-11-2021 στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί (δύο άνδρες και γυναίκα), για παράβαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών και στο Γαλάτσι πέριξ Σχολικού Συγκροτήματος, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Χαρακτηριστικό της δράσης των κατηγορούμενων, συνιστά η «γκάμα» των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, με σκοπό να εξασφαλιστεί μεγαλύτερος αριθμός στο πελατολόγιο τους, καθώς και η διακίνηση των ναρκωτικών πλησίον του Σχολικού Συγκροτήματος, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες, όπου κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός ατόμων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα και οικίες και ιδιαίτερα σε οικία πλησίον Σχολικού Συγκροτήματος στο Γαλάτσι, που χρησιμοποιείτο ως «ορμητήριο» για τη διακίνηση των ποσοτήτων από τους κατηγορουμένους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-10- κιλά και -865- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
-204- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
-45- γραμμ. κοκαΐνης,
-3- φαρμακευτικά σκευάσματα,
-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
ηλεκτρική πρέσα,
-2- αυτοκίνητα,
μοτοσυκλέτα και
το χρηματικό ποσό των -670- ευρώ
-9- κινητά τηλέφωνα,
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

Πηγή ➤


Εμβρόντητοι έμειναν καθώς είδαν έναν πολίτη να παλεύει με έναν αστυνομικό Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της πόλης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της πόλης

Εμβρόντητοι έμειναν όσοι περνούσαν από το κέντρο της Λάρισας το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς είδαν έναν πολίτη να παλεύει με έναν αστυνομικό κι έπειτα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να αναπτύσσει ταχύτητα, με τον ένστολο να τον καταδιώκει στους δρόμους της πόλης!

Το επεισόδιο συνέβη όταν ο αστυνομικός βγήκε από το περιπολικό του για να κάνει συστάσεις στους οδηγούς που είχαν σταθμεύσει παράνομα. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο onlarissa.gr, ένας 30χρονος αρνήθηκε να απομακρύνει το όχημά του και άρχισε να φωνάζει προς τον αστυνομικό. Όμως, στη συνέχεια τον έσπρωξε βίαια ρίχνοντάς τον πάνω στο περιπολικό!


Όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει το νεαρό, εκείνος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια! Μετά από σύντομη πάλη, μπήκε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο αστυνομικός έδωσε σήμα στο κέντρο δίνοντας την περιγραφή και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του. Δεν έγινε γνωστό, όμως, αν εντοπίστηκε για να συλληφθεί με τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλου και της απείθειας.

Πηγή ➤


Υπόθεση Μαρκέλλας: Νέες αποκαλύψεις– Η κατηγορούμενη φέρεται να ........ και την ίδια της τη μάνα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Υπόθεση Μαρκέλλας: Αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα στοιχεία για την δράσης της 34χρονης που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, του 11χρονου κοριτσιού το καλοκαίρι του 2020.

Η δίκη της αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα της 34χρονης, υποστήριξε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ανέφερε δύο περιστατικά  που προκαλούν φρίκη. «Μου είπε να κάνω μπάνιο το παιδί της. Δεν βγήκε από το μπάνιο. Μου είπε να ξεντυθώ να μπω κι εγώ για μπάνιο μαζί της, να της τρίψω τα γεννητικά όργανα και μετά να μου το κάνει αυτή. Φυσικά και αρνήθηκα».

Ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσης της ανέφερε:

«Ήρθε αργότερα μέσα στη νύχτα και με τραβούσε να σηκωθώ. Για μην ξυπνήσει το παιδί έφυγα από το δωμάτιο. Με χτύπησε και ξαναπροσπάθησε να με βιάσει».

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Βασίλειος Νούλεζας διατύπωσε την βεβαιότητα ότι με τη μητέρα της η σχέση είναι ανύπαρκτη, κάκιστη και διερωτήθηκε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η δημοσίευση αυτή δύο ημέρες πριν από την δίκη.

Υπόθεση Μαρκέλλας: Ζητά να τιμωρηθεί παραδειγματικά η 34χρονη

Στην ΕΡΤ μίλησε η μητέρα της 11χρονης, η οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία της 34χρονης:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να την συγχωρήσω ποτέ. Σαν μαμά της μικρής, θέλω την χειρότερη τιμωρία. Δεν θέλω καμία μάνα να έρθει στη δική μου θέση. Αν δεν ήταν ο συμμαθητής της να δει τι έγινε, δεν θα γνωρίζαμε που είναι το παιδί. Με την δικηγόρο μου, την κυρία Ανάσογλου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να καταδικαστεί».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου, σημείωσε  ότι δυστυχώς τι παιδί έγινε έρμαιο σεξουαλικών πράξεων και μάλιστα από ένα άτομο – ο έτερος κατηγορούμενος φέρεται ως συνεργός. Περιέγραψε την κατηγορουμένη ως άτομο   το οποίο ήταν αδίστακτο και δεν σταμάταγε πουθενά χωρίς καμία ηθική αναστολή Αναφερόμενη στην επικείμενη δίκη, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μάρτυρες, οι οποίοι θα καταθέσουν για το ποιόν της κατηγορουμένης και τόνισε πως αυτή η αρπαγή δεν ήταν ένα τυχαίο ευκαιριακό γεγονός, ήταν προμελετημένη.

 eleftherostypos.gr

Πηγή ➤


Χτύπησε αστυνομικό με τη μηχανή του για να αποφύγει έλεγχο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο του Βόλου

Επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με τη μοτοσικλέτα του που δεν είχε νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας ένας 36χρονος, μόλις οι άνδρες της Τροχαίας του έκαναν σήμα για έλεγχο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και στη συνέχεια να τραυματίσει έναν αστυνομικό.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο του Βόλου και, αφού ο 36χρονος προκάλεσε υλικές ζημιές στο όχημα που περνούσε από το σημείο, έπεσε με πρόθεση πάνω σε έναν 27χρονο αστυνομικό ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο γόνατο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Η μηχανή του δράστη ακινητοποιήθηκε από τους υπόλοιπους τροχονόμους και διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου με κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων, ελαφρά σωματική βλάβη, απείθεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.
Πηγή ➤


Ιταλία: 1.000 ευρώ πρόστιμο σε όποιον μπαίνει στα μέσα χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε απόψε ότι, από τις 6 Δεκεμβρίου, σε όποιον θα μπαίνει σε μέσα αστικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πράσινο πάσο, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι δεν θα πραγματοποιούνται μόνον από τους μόνιμους ελεγκτές, αλλά και από αστυνομικούς, καραμπινιέρους και αστυφύλακες και άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε ζήτησε, επίσης, την αποδοτική συνεργασία όλων των εμπορικών ενώσεων της χώρας, ώστε η εφαρμογή του μέτρου που δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού (πάντα από τις 6 Δεκεμβρίου) να είναι αυστηρή και χωρίς κανενός είδους εξαίρεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ➤


Αγρίνιο: Ο μητροκτόνος είχε καταδικαστεί για ληστεία, βι α σμό και πρόσφατα αποφυλακίσθηκε Σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του και τραυμάτισε τη γιαγιά του

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο 35χρονος μητροκτόνος του Αγρινίου  είχε καταδικαστεί για ληστεία στην Πάτρα το 2012, για βιασμό στα Γιάννινα το 2013, ενώ η μητέρα του που ξεψύχησε από τα χέρια του και η γιαγιά του τον είχαν καταγγείλει τουλάχιστον δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία ξετυλίγεται τις τελευταίες ώρες στο Αγρίνιο, μετά τη δολοφονία 57χρονη γυναίκας από τον 35χρονο γιο της ο οποίος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, ο 35χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 για ληστεία στην Πάτρα και το 2013 για βιασμό στα Ιωάννινα. Επίσης σε βάρος του είχαν κατατεθεί μηνύσεις από την μητέρα και την γιαγιά του το 2015 και το 2017 για ενδοοικογενειακή βία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε εγκλειστεί κατά το παρελθόν και στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών κορυδαλλού, ενώ αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Το φρικτό έγκλημα έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2021 όταν ο 35χρονος μετέβη στο σπίτι στο οποίο διέμενε η μητέρα και η γιαγιά του και αφού επιτέθηκε αρχικά με τα χέρια του στη μητέρα, γρονθοκοπώντας την επανειλημμένα στο κεφάλι, στη συνέχεια την χάραξε και με μαχαίρι, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από τα χτυπήματα ή από το μαχαίρι.

Παράλληλα ο μητροκτόνος τραυμάτισε και την 80χρονη γιαγιά του η οποία όμως κατάφερε να καλέσει την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί πριν προλάβει να διαφύγει.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Επίσπευση του χρονοδιαγράμματος για τα Ελληνικά Rafale θέλει η Αθήνα…

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Με προβληματισμό παρακολουθεί η Αθήνα όσα διαδραματίζονται στο τρίγωνο Άγκυρας – Αμπου Ντάμπι – Παρισιού. Την ίδια ώρα η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Πολεμική Αεροπορία να γίνει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου ξεκινά και η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας Belh@rra από τις τρεις που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας με τους Γάλλους έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση της πρώτης εξάδας των μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η δεύτερη εξάδα πρόκειται να παραδοθεί εντός του 2022 και η τρίτη το 2023. Επιπλέον, δεν πρέπει να λησμονείται πως το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην απόκτηση ακόμα έξι καινούργιων Rafale.

Υπό αυτά τα δεδομένα οι επιτελείς θα ήθελαν οι παραδόσεις να επιταχυνθούν, ώστε τα 24 αεροσκάφη Rafale και κυρίως οι Έλληνες πιλότοι να αρχίσουν να προσαρμόζονται στις νέες τους απαιτήσεις, δηλαδή στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, τα γαλλικά μαχητικά αποκτήθηκαν διότι θεωρούνται «gamechangers», όπλα που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο αεροπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Τουρκίας.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο τόσο οι επιτελείς της Αεροπορίας όσο και οι Έλληνες πιλότοι θα ήθελαν να τα έχουν στη διάθεσή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στο μεταξύ, από τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα αρχίσει να μετράει ο χρόνος αντίστροφα για την ένταξη της πρώτης φρεγάτας Belh@rra στον Ελληνικό Στόλο. Κι αυτό διότι τότε προγραμματίζεται η τελετή έναρξης της ναυπήγησης (η κοπή πρώτου ελάσματος, όπως λέγεται) της ελληνικής φρεγάτας στη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις των γαλλικών ναυπηγείων.

Είναι μια ημερομηνία-ορόσημο για την ανανέωση που επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελετή ενδέχεται να υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή ➤


Θεσσαλονίκη - Ξεσπά ο γιος του γυναικοκτόνου: «Είναι 20 χρόνια σχιζο φρενής, δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο» (βίντεο)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η νέα γυναικτονία έχει συνταράξει όλη τη χώρα ενώ ο γιος του ζευγαριού αναφέρει ότι ο πατέρας του «είναι 20 χρόνια σχιζοφρενής και τους τελευταίους τρεις μήνες είχε υποτροπή»

Ακόμα μία γυναικτονία, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, συγκλονίζει τη χώρα ενώ ο γιος του ζευγαριού, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρει ότι ο 49χρονος συζυγοκτόνος «είναι 20 χρόνια σχιζοφρενής και τους τελευταίους τρεις μήνες είχε υποτροπή».

Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» στον Alpha, ο γιος του ζευγαριού δηλώνει πως «ο άνθρωπος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Εχει πάει και έχει πει ότι τον απατάει η μάνα μου, δεν ξέρω τι τρέλα είχε στο μυαλό του, αλλά ναι, τέλος πάντων, δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο».

Ερωτηθείς για το αν είχε ζητήσει και ο ίδιος τον εγκλεισμό του πατέρα του, απάντησε θετικά, εξηγώντας πως ο 49χρονος έχει νοσηλευτεί σε ιδρύματα και πως «ήταν τόσο άρρωστος τα τελευταία δύο χρόνια, πολύ χάλια», σχολιάζοντας πως «τους κρατάνε, τους επαναφέρουν και μετά τους βγάζουν».

«Ηταν εκτός τόπου και χρόνου, εντελώς τρελός»

Επίσης, όπως τόνισε για τον 49χρονο, «δύο φορές νοσηλεύτηκε, για 10 μέρες», ενώ περιγράφοντας τη ζωή της μητέρα του είπε το εξής: «Πολύ χάλια, μαρτύριο κάθε μέρα, το ίδιο και εγώ, απλά μπροστά μου ήταν πιο κύριος. Για αυτό και έκανε ό,τι έκανε όταν έφυγα».

«Τον έβλεπα πάντα σαν άρρωστο και συγχωρούσα οτιδήποτε κι αν έκανε, αλλά τώρα αυτό εδώ πέρα... Τέλος πάντων», προσέθεσε, δηλώνοντας πως ο 49χρονος «ήταν εκτός τόπου και χρόνου, εντελώς τρελός και όλα αυτά που λέει περί απάτης, ήταν στο μυαλό του. Πήγε ψύχραιμος εκεί, πιστεύοντας ότι έχει κάνει το σωστό».

 

 

Πηγή ➤  


Χριστιάνα: Θλίψη για τον χαμό της – Τι ζήτησαν τα παιδιά της Αναλυτικά η ανάρτησή τους

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η τραγουδίστρια Χριστιάνα «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών νικημένη από τον καρκίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια έπασχε και από Αλτσχάιμερ.

Είχε γεννηθεί το 1953 και στη δισκογραφία της περιλαμβάνονται μεγάλες επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Τα μάτια σου», «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Σαριμπιντάμ», «Η νύχτα θέλει», «Εβγα, τελάλη μου», «Χόρεψε με ένα ταγκό», «Μίλα μου» (με τον Δάκη) και βέβαια το περίφημο «Τελειώσαμε λοιπόν».

Τα παιδιά της με ανάρτησή τους στα social media ευχαριστούν τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης και ζητούν να γίνει σεβαστή η επιθυμία τους, η οποία είναι να τελεστεί η κηδεία της μητέρας τους σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Αναλυτικά η ανάρτησή τους:

Καταρχάς θα θέλαμε να σας εκφράσουμε πόσο ευγνώμονες και συγκινημένοι είμαστε η αδερφή μου κι εγώ για τις ευχές σας και τα μηνύματα που μας στείλατε για τη μητέρα μας και το πένθος μας. Δεν έχω βρει ακόμη τα σωστά λόγια για να εκφράσω επαρκώς την συγκίνηση μου.

Η μαμά είχε την ατυχία να ασθενήσει αρκετά νέα, πριν από περίπου 10 χρόνια, με μια ασθένεια που ούτε πολύ γνωστή ήταν τότε όσον αφορά τη φύση και το εύρος της αναπηρίας και στήριξης που χρειάζεται, ούτε κ εμείς ήμασταν σε μια ώριμη ηλικία ώστε να γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε πρακτικά, ηθικά και συναισθητικά έναν άνθρωπο που νοσεί με άνοια πρώιμης έναρξης. Όλα αυτά τα μάθαμε στην πορεία και με το σκληρό τρόπο. Η μητέρα μου τα τελευταία χρόνια νόσησε και με καρκίνο και αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε χτες.

Πέρα από την διαρκή έγνοια μας για το αν είναι ταχτοποιημένα όσα αφορούν τη διαβίωση της μαμάς και αν κάθε κίνηση μας ήταν σύμφωνη με τους γιατρούς της μαμάς, τα πιστεύω και το χαρακτήρα της, τις εκπεφρασμένες επιθυμίες της και το ήθος της, πέρα από όλα αυτά, η μεγαλύτερη μας ανησυχία ήταν αν η μαμά είναι άνετη, είναι βολικά, αν στεναχωριέται, αν φοβάται, αν πονάει και αν βασανίζεται. Δίπλα μας σε αυτό στάθηκαν οι γιατροί της, δύο άνθρωποι που τους οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη καθώς και πλήθος άλλων νοσοκόμων, νοσηλευτών, φροντιστών και άλλων. Ειδικά στο τέλος, κοντά μας ήταν η φιλανθρωπική οργάνωση παρηγορητικής φροντίδας Παρη.συ.α που φροντίζει ασθενείς με χρόνιο πόνο ή τελικού σταδίου ασθένειες να ανακουφίζονται και να μη βασανίζονται.

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν μαζεμένα πολλά συναισθήματα και σκέψεις που λόγω της ακατάπαυστης εργασίας που χρειάζεται η συντήρηση ενός ασθενούς, έμειναν κρυμμένα, θαμμένα και καταπιεσμένα και που τώρα είναι η ώρα να βγουν στην επιφάνεια.

Γι΄αυτό το λόγο, αν και ξέρουμε ότι μπορεί να στενοχωρήσουμε αγαπημένους φίλους και γνωστούς, ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία μας να γίνει η κηδεία της σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, ώστε να μπορούμε σε αυτή την τελευταία μας επαφή να αφήσουμε τα συναισθήματα μας ελεύθερα με άνεση χώρου και χρόνου και να την αποχαιρετήσουμε όπως ακριβώς θέλουμε.

Αντί στεφάνων, ζητάμε όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στην Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας στο όνομα της μητέρας μας, Χριστιάνας Σταμάτη. Πληροφορίες εδώ: https://grpalliative.gr/donate/

Θα έρθει η στιγμή σε λίγο καιρό που θα μπορούμε να βρεθούμε και να συζητήσουμε για τη μνήμη της μαμάς, της Χριστιάνας, όλοι μαζί. Θα ανακοινωθεί κάτι σχετικό.
Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας
Γιώργος – Βασιλική».

Πηγή ➤


Σάββας Καλεντερίδης: Σε τραγική κατάσταση η Τουρκία – Τρομάζει η πιο ανίκανη διαχείριση χώρας στον κόσμο Ο Ερντογάν τελείωσε!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Παρασύρει τη χώρα σε μια τρομερή πληθωριστική σπείρα. Όλοι θα γίνουν φτωχότεροι» αναφέρει ο κ. Καλεντερίδης

Την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία που βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, αναλύοντας το άρθρο του Χαλούκ Οζντάλγκα, από την Ahval, παρουσιάζει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο Ερντογάν τελείωσε! Μεγάλη ζημιά θα προκαλέσει στην Τουρκία η περιπέτεια του AKP. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει γίνει φτωχότερη τόσο γρήγορα. Τόσο ανίκανη και παράλογη οικονομική διαχείριση δεν έχει ξαναδεί η Τουρκία στα 100 χρόνια ιστορίας της Δημοκρατίας. Η πιο ανίκανη οικονομική διαχείριση του κόσμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Παρασύρει τη χώρα σε μια τρομερή πληθωριστική σπείρα. Όλοι θα γίνουν φτωχότεροι. Το γεγονός ότι η χειρότερη οικονομική διαχείριση και η χειρότερη εξωτερική πολιτική στον κόσμο βρίσκονται στην ίδια χώρα, είναι κάτι που τρομάζει.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM στις 28 Νοεμβρίου 2021.

Πηγή ➤


Στην Κύπρο: Συνελήφθη 32χρονος από τη Συρία, για δολοφονία των δύο Ρωσίδων μιλούν οι Αρχές

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο μίας Ρωσίδας και άλλα προσωπικά της αντικείμενα - Στο σπίτι στο οποίο τελέστηκε το έγκλημα ο Σύρος είχε πρόσβαση, καθώς εργαζόταν εκεί ως οικοδόμος

Πεπεισμένοι για τη δολοφονία των δύο γυναικών από τη Ρωσία, που αγνοούνται από τις 17 Νοεμβρίου, είναι οι ανακριτές της κυπριακής αστυνομίας. Οι έρευνες που διενεργήθηκαν σήμερα στο χωριό Κάτω Αμίαντος της Επαρχίας Λεμεσού δεν απέδωσαν καρπούς καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη των δύο γυναικών.

Η ύπαρξη κηλίδας αίματος στο σπίτι που αποδεδειγμένα είχαν επισκεφθεί οι δύο γυναίκες και το αίμα σε εκσκαφέα έξω από το σπίτι, δεν αφήνουν πολλές ελπίδες ότι θα μπορούσαν να βρεθούν ζωντανές.


Για την υπόθεση έχει συλληφθεί 32χρονος Σύρος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του σε έγκλημα. Ισχυρίζεται ότι είχε πάει με τις δύο Ρωσίδες σε σπίτι στο χωριό Κάτω Αμίαντος και στην συνέχεια της μετέφερε στη Λάρνακα σε διαμέρισμα όπου διέμεναν.

Στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της μίας γυναίκας και άλλα προσωπικά της αντικείμενα χωρίς οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον 32χρονο Σύρο να πείθουν.

Στο κινητό τηλέφωνο βρέθηκαν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την παρουσία των γυναικών στο χωριό Κάτω Αμίαντος. Επίσης ο 32χρονος ύποπτος δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις για τον καθαρισμό του τοίχου στο σπίτι που βρέθηκε η κηλίδα αίματος. Το αίμα ταυτοποιήθηκε με DNA με τη μία Ρωσίδα καθώς λήφθηκε και γενετικό υλικό από μία οδοντόβουρτσα στο σπίτι στο οποίο διέμενε στη Λάρνακα.

Το σπίτι στο οποίο φαίνεται να έγινε το έγκλημα είναι υπό ανακαίνιση και ο Σύρος είχε πρόσβαση, καθώς εργαζόταν εκεί ως οικοδόμος.

Ο 32χρονος Σύρος, ανακρινόμενος ενέπλεξε στην υπόθεση ακόμα έναν 23χρονο συμπατριώτη του, λέγοντας ότι αυτός ενδεχομένως να ξέρει πού βρίσκονται οι δύο γυναίκες. Εναντίον του 23χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σήμερα η αστυνομία με drones, ανιχνευτικούς σκύλους και εκσκαφείς «όργωσε» την περιοχή γύρω από το σπίτι στο οποίο φαίνεται να διαπράχθηκε το έγκλημα χωρίς να βρεθεί κάποιο αξιοποιήσιμο ίχνος.

Αύριο θα συνεχιστούν οι έρευνες και σε άλλους χώρους, ενώ θα εντατικοποιηθεί και η ανάκριση του 32χρονου ο οποίο ήδη έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.
Πηγή ➤


Λαχτάρησαν οι επιβάτες πτήσης: Πήραν φωτιά οι τουρμπίνες! Οι πιλότοι έδρασαν αστραπιαία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συγκρούστηκε το αεροπλάνο με σμήνος πουλιών

Κυριολεκτικά λαχτάρησαν οι επιβάτες πτήσης, όταν πάνω από την Ιταλία πήραν φωτιά οι τουρμπίνες!

Αιτία ήταν η σύγκρουση με σμήνος πτηνών, την ώρα που πετούσαν από τη Μπολόνια στο ΛονδίνοΤα πτηνά χτύπησαν στο αεροπλάνο και για λίγο έχασαν την ορατότητα οι πιλότοι.

Το πιο σοβαρό όμως πρόβλημα ήταν ότι μπήκαν στις τουρμπίνες του αεροπλάνο και αμέσως τυλίχτηκαν στις φλόγες. Οι πιλότοι έδρασαν αστραπιαία και το προσγείωσαν με ασφάλεια στο κοντινότερο αεροδρόμιο.

 Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Έπιασαν στη Γαλλία 35χρονο Αλβανό για άγ ρια δολοφονία στην Ελλάδα, Ο Αλβανός έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια ένοπλη ληστεία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Είχε δολοφονήσει 30χρονο μέσα στο σπίτι του και μπροστά στην έγκυο σύζυγό του!

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκκρεμούσε για 35χρονο Αλβανό, που πριν 11 χρόνια δολοφόνησε στην Πεύκη, μέσα στο σπίτι του, έναν 30χρονο από τη Συρία για να τον ληστέψει και μάλιστα μπροστά στην έγκυο γυναίκα του.

Τον 35χρονο εντόπισαν οι Γαλλικές Αρχές, που ενημέρωσε την Europol και αυτή με τη σειρά της τις Ελληνικές Αρχές. Ο συλληφθείς μαζί με τον συνεργό του, που είχε συλληφθεί στην Καρδίτσα«κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη θρασύτητα και σκληρότητα, γεγονός που τους χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνους» σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Ο 35χρονος Αλβανός έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια ένοπλη ληστεία στο Μαρούσι το 2010 και μετά από 11 χρόνια που ζούσε σαν ελεύθερο πουλάκι, θα κληθεί να πληρώσει για τα εγκλήματά του.

Πηγή ➤