Σελίδες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Γλέντι στην Πόλη για την Εθνική: 76-67 την Τουρκία και αγκαλιά με την πρόκριση στο Παγκόσμιο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Εθνική Ανδρών πέρασε αλώβητη από το «Σινάν Ερντέμ», έγραψε το «δύο στα δύο» επί της Τουρκίας και παρέμεινε με ρεκόρ 3-1 επικεφαλής του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στη νίκη με 76-67, για την 4η αγωνιστική του α’ προκριματικού γύρου, υποχρεώνοντας την Τουρκία στην τρίτη ήττα της σε τέσσερις αγώνες.

Με το αποψινό πολύτιμο «διπλό», η «γαλανόλευκη» έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για τη συνέχεια της στα προκριματικά, αλλά και την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενός βήματος που είχε την «σφραγίδα» του Κώστα Σλούκα και του Δημήτρη Αγραβάνη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξαργύρωσε το τρίποντο… ξέσπασμα της τρίτης περιόδου, όταν μέτρησε 6/10 από τα 6.75, έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον Σλούκα, ο οποίος κυριάρχησε σε εκτέλεση, δημιουργία και οργάνωση. Με τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ σε θέση οδηγού, η Εθνική κατάφερε μετά το αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο να εξασφαλίσει μία διαφορά 16 πόντων (46-62 στο 30΄), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Η Τουρκία αντέδρασε στον… επίλογο, εκμεταλλευόμενη την πιεστική άμυνα και τα διαδοχικά λάθη της Εθνικής, τρέχοντας ένα σερί 14-0 και μειώνοντας στο 35΄ σε 60-62. Ωστόσο, η Ελλάδα έσπασε το αντίπαλο σερί με καλάθι του Παπανικολάου, για να ακολουθήσει το ψυχρό τρίποντο του Αγραβάνη, με το οποίο γράφτηκε το 60-67.

Με την ελληνική άμυνα να έχει οργανωθεί και πάλι, ο Παπανικολάου είχε ένα κομβικό κλέψιμο, ενώ ο Αγραβάνης με νέα «βόμβα» από τα 6.75 διαμόρφωσε το 62-70 στο 1:44΄ για τη λήξη, μετά από ασίστ του Σλούκα. Οι Τούρκοι απάντησαν με νέο τρίποντο, αλλά το φάουλ που κέρδισε ο Παπαγιάννης και η τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Μαχμούτογλου στο 39΄ για διαμαρτυρίες στο φάουλ του Έλληνα σέντερ, έγειραν την πλάστιγγα οριστικά υπέρ της Εθνικής (65-73)…

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ο Δημήτρης Αγραβάνης με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Παπαγιάννης με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Σλούκας άγγιξε το νταμπλ νταμπλ με 9 πόντους και 9 ασίστ, ενώ πολύτιμος ήταν ο Δημήτρης Μωραΐτης με 10 πόντους. Από την Τουρκία προσπάθησε ο Σέιν Λάρκιν με 16 πόντους και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-36, 46-62, 67-76

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόσο, Γκλίσιτς, Μπαλντίνι

Οι συνθέσεις:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ενέ): Λάρκιν 16 (2), Χαλτάλι 4, Μαχμούτογλου 15 (5), Τουντσέρ 10 (2), Καμπατζά 2, Μπιρσέν 12 (1), Γκεγίκ, Σαβάς 6, Γκαζί, Ουλουμπάι 2, Οζντεμίρογλου.

ΕΛΛΑΔΑ (Μανωλόπουλος): Αγραβάνης 22 (4), Σλούκας 9 (2), Παπαγιάννης 21, Παπανικολάου 8 (2), Μωραΐτης 10 (3), Λαρεντζάκης, Καλαϊτζάκης 3 (1), Μουράτος, Κουζέλογλου 3 (1), Γόντικας, Γκίκας.

eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Καιρός: Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε πεδινά τμήματα κυρίως του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχει χιονοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία έως και σε πεδινά τμήματα, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αρχικά πάνω από τα περίπου 500 μέτρα και στα ορεινά των υπόλοιπων τμημάτων.

Μετά τις απογευματινές ώρες, χιονόνερο ή χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί τοπικά ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Θεσσαλίας και στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα βορειοδυτικά και νότια, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 8, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο και έως την Τεταρτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης).

Πιο αναλυτικά:

Α. Τρίτη (01-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Τετάρτη (02-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη και προκάλεσε χαμό στην Τουρκία [βίντεο]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Χαμός στην Τουρκία με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS με αφορμή χάρτη που προβλήθηκε σε έκτακτη εκπομπή του δικτύου και παρουσίασε ως ελληνική την Κωνσταντινούπολη.

Η προβολή του συγκεκριμένου χάρτη προκάλεσε σοκ στη γειτονική χώρα με οργισμένες αντιδράσεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

Στο επίμαχο σημείο της έκτακτης ειδησεογραφικής εκπομπής του CBS γινόταν αναφορά στις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την εφαρμογή τους.

Η εμφάνιση όμως του χάρτη, στον οποίο η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της ελληνικής επικράτειας, εξόργισε τους Τούρκους.

 


 Πηγή ➤   eleftherostypos.gr


Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον θάνατο των τριών παιδιών – Στην τελική ευθεία η περίεργη υπόθεση των τελευταίων 50 ετών,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις.

Η πιο δύσκολη και περίεργη υπόθεση των τελευταίων 50 ετών, όπως λένε αξιωματικοί της αστυνομίας, με τις στοχευμένες κινήσεις, να έχουν ως στόχο να δείξουν πώς και γιατί τα τρία αγγελούδια, έφτασαν στον θάνατο.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Live News ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος η ελληνική αστυνομία πέρα από τις επίσημες καταθέσεις έχει επικοινωνήσει με άτομα για το έχει συμβεί με την υπόθεση και ποια είναι τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει. Η αστυνομία περιμένει τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε παθολογικούς λόγους. Θα προστεθούν στοιχεία από τις καταθέσεις για το γεγονός ότι οι ιατρικές εξετάσεις δεν είχαν αναδείξει κάτι επιλήψιμο, ενώ δεν υπήρχε και κληρονομική προδιάθεση. Επίσης ότι όλα τα δραματικά επεισόδια σημειώθηκαν όταν δεν υπήρχε επιτήρηση από τους γιατρούς, ενώ υπάρχουν ζητήματα για τα μονόκλινα δωμάτια και τις αργοπορημένες αντιδράσεις.

Στους επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας αναμένεται να καταθέσουν πάνω από 30 γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιδιώτες που χαρακτηρίζονται πρόσωπα κλειδιά. Στο τέλος θα κληθούν και οι γονείς των παιδιών για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Αυτή η αναφορά ήρθε να προσθέσει επιπλέον ερωτήματα. Οι Αρχές θέλουν να δουν το επίμαχο βίντεο, να μάθουν το λόγο που τραβήχτηκε αλλά και αν η 33χρονη είχε κάνει αναφορά σε παλιότερο χρόνο για την ύπαρξή του.

Στο μικροσκόπιο η αργοπορημένη αντίδραση

Μια σειρά από συζητήσεις τροφοδότησαν το τελευταίο διάστημα κι οι μαρτυρίες γιατρών για απάθεια και καθυστερημένη αντίδραση της 33χρονης όταν διαπίστωσε ότι τα παιδιά της είχαν χάσει τη μάχη. Η Μαλένα και η Τζωρτζίνα σε νοσοκομείο και η μόλις 6 μηνών Ίριδα στην κούνια του σπιτιού της. Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να φωτίσουν όλα όσα είχαν συμβεί και πόσος χρόνος πέρασε μέχρι να ειδοποιηθούν οι γιατροί.

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει και ορισμένες από τις αναρτήσεις της μητέρας Τόσο για σοβαρά προβλήματα υγείας που έγραφε ότι αντιμετώπιζε, χωρίς όπως λένε οι γιατροί να τους έχει ενημερώσει, όσο και για αναζητήσεις, λίγες μέρες μετά τον θάνατο ενός εκ των παιδιών τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Βήμα της Κυριακής», γιατροί που είχαν ασχοληθεί με την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα σε νοσοκομεία είχαν ζητήσει από στενή συγγενή της, να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση αλλά εκείνη φέρεται να αρνήθηκε.

Επιπλέον η ίδια συγγενής, εμφάνιζε διαδοχικές νοσηλείες με νευρολογικής φύσης προβλήματα την κρίσιμη περίοδο θανάτου των παιδιών.

Με τις εκτιμήσεις και τη σεναριολογία να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι Αρχές πλέον συμπληρώνουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ της υπόθεσης, σίγουροι ότι στο τέλος θα έχουν καταφέρει να λύσουν το μυστήριο που κρύβεται.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr/


Αυτό είναι το Ελληνικό πολεμικό Hummer που σαρώνει τα σύνορα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Είναι Ελληνικής κατασκευής και μάλιστα η έκδοση Μ1025Α2 έχει χαρακτηριστεί, ως μία από τις πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές διασκευές για στρατιωτική χρήση.

Το είδαμε σε video αλλά και φωτογραφίες. Το HMMWV Μ1025Α2GR (όπως είναι η επίσημη ονομασία του) του 4ου Σώματος Στρατού, είναι Ελληνικής κατασκευής και μάλιστα η έκδοση Μ1025Α2 έχει χαρακτηριστεί, από sites της Αμερικής, ως μία από τις πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές διασκευές για στρατιωτική χρήση.

Το HMMWV (ή Humvee) έχει παραχθεί σε αμέτρητες μορφές, από όχημα μεταφοράς προσωπικού ως όχημα εκτόξευσης πυραύλων Stinger. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το «Hummer» εξυπηρετεί τα σώματα στρατού δεκάδων κρατών (από την Ουγκάντα ως την Κίνα) δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές βιομηχανίες βάζουν τη δική τους… πινελιά σε αυτό το προσαρμόσιμο όχημα. Ωστόσο, από όλες τις διαμορφώσεις εκεί έξω, τα πιο cool (σε όψη) είναι, σύμφωνα με το site «foxtrotalpha», τα M1114GR και Μ1025Α2GR του Ελληνικού Στρατού.

Οι δύο εκδόσεις του Hummer βασίζονται σε αμερικάνικο σχεδιασμό, με κάποιες αλλαγές από από την ΕΛ.Β.Ο η οποία έκανε την συναρμολόγηση. Την θωράκιση είχε αναλάβει Plasan Sasa Ltd, η οποία φτιάχνει ένα ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο. Το αποτέλεσμα αυτής της περίεργης συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένα εξειδικευμένο Hummer με φουτουριστική εμφάνιση.

Σύμφωνα με στρατιωτικά sites το Μ1025Α2GR έχει μια «ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στις στρατιωτικές ικανότητες και την κινητικότητα. Η θωράκιση του μπορεί να προστατεύσει τους στρατιώτες στο εσωτερικό του από πυρά τόσο ελαφρών, όσο και μεσαίας τάξης όπλων και εκρηκτικών μέσων. Επιπλέον η θωράκιση είναι ικανή να αντιμετωπίσει και ελαφρές αυτοσχέδιες νάρκες.


Διαθέτει επίσης ένα ενισχυμένο κάλυμμα στην κλειστή… καρότσα η οποία έχει είτε πυροβόλο 0,50 με πυργίσκο (Μ1025Α2GR) ή εκτοξευτήρα για  αντιαρματικό βλήμα «Kornet» (M1114GR). Η δεύτερη έκδοσή του είναι η πιο πολεμική αλλά εμείς λόγω των γεγονότων το… μάθαμε με την πρώτη εκδοχή του ως φορέας πολυβόλου 0,50’.
 


 Πηγή ➤  https://www.newsauto.gr


Κόρινθος: Πυρο βόλησε με καραμπίνα στο γήπεδο για να εκφοβίσει την αντίπαλη ομάδα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Απίστευτες καταστάσεις ζει ο ελληνικός αθλητισμός, καθώς σε πρόσφατο παιχνίδι ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έπεσαν πυροβολισμοί!

Πρόκειται για παιχνίδι στην Κόρινθο ανάμεσα στον ΠΑΣ Κόρινθος και τον Τενεάτη Αθικίων.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπαδός των Αθικίων πυροβόλησε με καραμπίνα στο γήπεδο τρεις φορές, βρίζοντας και απειλώντας τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ Κόρινθος

«Τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν σήμερα (χθες) στο γήπεδο των Αθικίων είναι πρωτόγνωρα για όλη την Ελλάδα. Γνωστός φίλαθλος των Αθικίων πυροβόλησε με όπλο καραμπίνα τρεις φορές βρίζοντας και απειλώντας τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους μας πριν την έναρξη του αγώνα. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε.

Στο 75ο λεπτό επιτέθηκε και χτύπησε τον Οικονόμου Γεώργιο οπαδός των Αθικίων. Στο 27ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου έγινε τρίτη διακοπή του αγώνα γιατί φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας πέταξαν πέτρες και μπουκάλια νερού στον επόπτη (υπάρχει το βίντεο) και ως εκ θαύματος “ξεχάστηκε” στο φύλλο αγώνα να αναγράφει. Μέλος της διοίκησης των Αθικίων παρακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο πάνω από τον πάγκο των Αθικίων και πέταγε μπουκάλια νερού εντός γηπέδου.

Οι διαιτητές έφυγαν με συνοδεία αστυνομίας από το γήπεδο. Συγχαρητήρια στους σκηνοθέτες της σημερινής παράστασης πράγματι είστε “διαφορετικοί”».

 

Πηγή ➤   eleftherostypos.gr


Εισβολή στην Ουκρανία: Μίλησε με τον Πούτιν ο Μακρόν - Τρεις όροι από τον Γάλλο πρόεδρο στον Ρώσο ομόλογό του

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων ο πρόεδρος Πούτιν δηλωσε διατεθειμένος να σεβαστεί όσα του ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος - Από την πλευρά του ο Πούτιν ζήτησε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ουδετερότητας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρον μίλησε νωρίτερα την Δευτέρα για περίπου μιάμιση ώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος έχει μιλήσει σήμερα πολλές φορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Εμάνουελ Μακρόν επανέλαβε το επιτακτικό αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση παύση πυρός. Για το διάστημα που διαρκούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να εφαρμοστούν τα εξής:


Πρωτον άμεση διακοπή όλων των επιθέσεων κατά πολιτών,
δεύτερον προστασία των αστικών υποδομών
και τρίτον εξασφάλιση των οδικών αξόνων πρωτίστως δε εκείνων που βρίσκονται νοτίως του Κιέβου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων ο πρόεδρος Πούτιν δηλωσε διατεθειμένος να σεβαστεί αυτούς τους τρεις όρους. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης

τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου,
την προστασία του αστικού πληθυσμού
και την ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να μείνουν σε επαφή τις επόμενες μέρες ούτως ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης. Σύμφωνα με την γαλλική ανακοίνωση ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε και σε αυτό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Le Parisien», που ανέβασε την είδηση στο Twitter, συνοδεύοντάς την με την επίσημη ανακοίνωση του Ελιζέ, διέγραψε το tweet σχεδόν αμέσως μετά.

Στο μεταξύ όπως μεταδίσουν τα ξένα ΜΜΕ καθώς και όπως μεταδίδει το RT ο Πούτιν επανέλαβε τους τέσσερις όρους που θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο που μαίνεται για πέμπτη μέρα.

Οι τέσσερις όροι είναι οι εξής:
Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Πρόστιμα που “καίνε” για τα ζώα συντροφιάς – Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου Οι ιδιοκτήτες καλούνται, μεταξύ άλλων, να .. «STOP» στα μονίμως δεμένα σκυλιά

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένα ασφαλέστερο δίχτυ προστασίας προς όφελος των τετράποδων φίλων παρέχει ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται, μεταξύ άλλων, να στειρώσουν τα κατοικίδιά τους ή να στείλουν δείγμα γενετικού υλικού, να μεριμνούν για τον εμβολιασμό και γενικά για την ευζωία τους, να μην τα εγκαταλείπουν, ενώ προβλέπονται και «τσουχτερά» πρόστιμα, που μπορούν να φτάσουν τις 50.000 ευρώ για περιπτώσεις δολοφονίας.

Ειδικά για την κακοποίηση ζώων και με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης, θεσμοθετείται η δυνατότητα να αναπτυχθούν ψηφιακή εφαρμογή και ιστοσελίδα για την αναφορά τέτοιων περιστατικών, καθώς και κάθε παράβασης της νομοθεσίας για τα ζώα. Οι καταγγελίες μπορούν να είναι και ανώνυμες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα διερευνώνται μόνο εφόσον περιέχουν συγκεκριμένα στοιχεία που παρέχουν επαρκή βάση για τη διερεύνησή τους.

Οσον αφορά στις χρηματικές ποινές, για κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου (δραστικός και μη ιατρογενής περιορισμός της φυσιολογικής κίνησης, μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, εργασία μη προβλεπόμενη για το είδος του ζώου, μη σύννομη αναπαραγωγή, εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη, εγκατάλειψη) προβλέπεται πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε ζώο, ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος.


Για φόνο, βασανισμό των ζώων με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), εκούσιο τραυματισμό (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), μάχες μεταξύ ζώων, κτηνοβασία, σεξουαλική κακοποίηση του ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη, εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων, καθώς και πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω Διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο απεικονίζεται κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας ή θανάτωση μικρών ζώων με σκοπό το κέρδος και τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά επιβάλλεται πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

Αντίστοιχα, για περιπτώσεις εγκατάλειψης τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα η… ποινή ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Τι προβλέπεται για τη στείρωση και τι για την εγκατάλειψη

Ποιες είναι, όμως, οι υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς;

» ΣΤΕΙΡΩΣΗ: Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, καλείται από τον Μάρτιο να στειρώσει τον σκύλο ή τη γάτα του, εντός έξι μηνών από την απόκτησή τους, εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους. Εάν το ζώο είναι μικρότερο σε ηλικία (κάτω του ενός έτους), τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να φροντίσει για τη στείρωσή του αφού συμπληρώσει τους 12 μήνες ζωής και μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Ωστόσο, η προθεσμία μπορεί να διαφοροποιείται, ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, έπειτα από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου.


Η στείρωση, ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική για ζώα των οποίων δείγμα γενετικού υλικού (DNA) έχει αποσταλεί στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ).

Για περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης αρνείται να στειρώσει το ζώο του ή δεν αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού, θα του επιβληθεί πρόστιμο 1.000 ευρώ. Παράλληλα, θα του δοθεί τρίμηνη προθεσμία για να προβεί σε μία από τις δύο επιλογές. Αν παρέλθει και αυτό το χρονικό διάστημα και ο ιδιοκτήτης δεν έχει μεριμνήσει για την απαιτούμενη ενέργεια, τότε επιβάλλεται εκ νέου το πρόστιμο.

Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται από την 1/9/2022.

Εξαίρεση στην υποχρέωση αυτή έχουν οι σκύλοι εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς καλούνται, επίσης, να σημάνουν στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), πριν το ζώο αποχωρήσει από τον τόπο γέννησής του και, οπωσδήποτε, εντός προθεσμίας δύο μηνών από τη γέννησή του, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση απόκτησης.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης ή ο ανάδοχος του ζώου συντροφιάς (σκύλου ή γάτας) είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο ή τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου για τη μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωριστεί στο ΕΜΖΣ και αφορούν είτε τον ίδιο (όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου δημόσιου εγγράφου) είτε το ζώο συντροφιάς, το αργότερο εντός προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών από τη μεταβολή.

» ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Για να μπορέσουν τα ζώα συντροφιάς να είναι κοντά στους ιδιοκτήτες τους για χρόνια, θα πρέπει να γίνεται ο απαραίτητος κτηνιατρικός έλεγχος. Συγκεκριμένα, να υπάρχει μέριμνα για τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου και να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας του. Σημαντικό, επίσης, είναι να του εξασφαλίζει άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα, το οποίο να είναι προσαρμοσμένο στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου. Παράλληλα, το κατάλυμα θα πρέπει να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του στάση, έτσι ώστε να μην εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις. Επίσης, στο ζώο θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα για πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία του άσκησης.
» ΥΙΟΘΕΣΙΑ: Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη είναι και να μην εγκαταλείπει το ζώο συντροφιάς του. Στην περίπτωση που επιθυμεί να το αποχωριστεί και εφόσον δεν έχει βρει νέο ιδιοκτήτη, είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, του τόπου της μόνιμης κατοικίας του.

Για τον σκοπό της διενέργειας υιοθεσιών, δημιουργείται και λειτουργεί στο ΕΜΖΣ Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Κάθε ζώο προς υιοθεσία καταχωρίζεται στην πλατφόρμα αυτή με το όνομά του, τη φωτογραφία του, την αναλυτική περιγραφή του, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), την ηλικία του, το φύλο του, τα στοιχεία του υπευθύνου του δήμου ή του φιλοζωικού σωματείου ή οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή του καταφυγίου που μεριμνά για την υιοθεσία του ή του αναδόχου, εφόσον ο ανάδοχος το επιθυμεί, τους συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες ή δημόσιες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επιπλέον στοιχεία για το συγκεκριμένο ζώο και λοιπές πληροφορίες. Οι παραπάνω μεριμνούν για την ανάρτηση των στοιχείων του αδέσποτου ζώου στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και προβαίνουν σε όλες τις αναγκαίες επικοινωνίες και διαδικασίες έως ότου το ζώο υιοθετηθεί.

Αν δεν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης, το παραδίδει στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης, και καταβάλλει 300 ευρώ για την παράδοση του σκύλου του ή 100 ευρώ για τη γάτα του ή άλλο ζώο συντροφιάς.

Ο ιδιοκτήτης που αποχωρίζεται το ζώο συντροφιάς του και το παραδίδει στον δήμο στερείται της δυνατότητας απόκτησης άλλου ζώου συντροφιάς για χρονικό διάστημα τριών ετών.

» ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Για τα αδέσποτα, τα οποία δεν φιλοξενούνται σε ανάδοχο, η αντίστοιχη ευθύνη βαρύνει το πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου έχουν καταχωριστεί στο ΕΜΖΣ για το συγκεκριμένο ζώο (δήμος ή φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιώτης που διαθέτουν καταφύγιο), εφόσον αυτοί δεν έχουν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις τους από τον νόμο και, ιδίως, αν δεν έχουν στειρώσει τα ζώα αυτά, εκτός εάν καταβληθεί αστική αποζημίωση για την προκληθείσα βλάβη ή ζημία από άλλο φορέα, όπως ασφαλιστική εταιρία.

«STOP» στα μονίμως δεμένα σκυλιά

Η εικόνα τού να μένουν τα ζώα δεμένα σε αυλές είναι, δυστυχώς, αρκετά γνωστή σε όλους. Με τον ισχύοντα νόμο, ο ιδιοκτήτης οφείλει να φροντίζει να μη μένει μονίμως δεμένος ο σκύλος του και όχι πάνω από δύο ώρες την ημέρα, εντός της ιδιοκτησίας του, ακόμα κι αν η αλυσίδα ή το σχοινί είναι μακρύ. Αν ο σκύλος μένει μονίμως στην αυλή ή σε άλλον εξωτερικό χώρο, τότε οφείλει να του παρέχει κατάλυμα για ανάπαυση, το οποίο να είναι τοποθετημένο σε δροσερό και σκιερό μέρος το καλοκαίρι και τον χειμώνα να είναι επαρκώς προστατευμένο από το κρύο και τον αέρα.

Να τονιστεί ότι το κατάλυμα για ανάπαυση πρέπει να προστατεύεται από τη βροχή, το χιόνι και τα λιμνάζοντα ύδατα.

Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης γάτας οφείλει να μεριμνά, ώστε αυτή να μη διαβιοί σε κλουβί.

Πηγή ➤


Θεσσαλονίκη: 15 χρόνια κάθειρξη στον 51χρονο που βί α ζε την ανιψιά του Ένοχος ομόφωνα κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένοχος ομόφωνα κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος θείος που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης ανιψιάς του. Το κορίτσι κατήγγειλε το περιστατικό, όταν έφυγε για να ζήσει στην Σουηδία.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής που ανέρχεται στα 15 έτη κάθειρξη, με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι είναι ψέματα τα όσα κατήγγειλε η μικρή. Όλοι οι συγγενείς – εκτός από τον πατέρα της παθούσας – κατέθεσαν υπέρ του 51χρονου θείου της μικρής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ανήλικη μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά. Τα Σαββατοκύριακο επισκεπτόταν τον κατηγορούμενο- σύζυγο της αδελφής του πατέρα της.

Στα 9 της χρόνια διαγνώστηκε με αφροδίσιο νόσημα. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων και ξεκίνησε η ποινική έρευνα. Δεν προέκυψε τότε υπαιτιότητα του θείου και η δικογραφία μπήκε στο αρχείο.

Το 2019 με πρόσχημα τις διακοπές, το κορίτσι πήγε στη Σουηδία, όπου διέμενε σε συγγενείς της και δεν ξαναγύρισε. Ο κατηγορούμενος της έστελνε μηνύματα λέγοντας ότι του λείπει. Από εκεί το κορίτσι έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. Ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε και φέρεται ότι μετέβη στην Γερμανία.

Η παθούσα ήρθε στην Ελλάδα και κατέθεσε, παρουσία ψυχολόγου, στις δικαστικές αρχές, ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από το 2013 έως το 2019, από τον κατηγορούμενο.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ3:


Πηγή ➤


Τι είναι το SWIFT – Τι θα συμβεί αν βγει εκτός η Ρωσία Μια καινούρια λέξη άγνωστη στον περισσότερο κόσμο η οποία έχει ...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Μια καινούρια λέξη άγνωστη στον περισσότερο κόσμο η οποία έχει να κάνει με τον τραπεζικό τομέα, έφερε στο προσκήνιο η εισβολή τη Ρωσίας στην Ουκρανία

Το SWIFT (ακρωνύμιο του Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) είναι ένα σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των τραπεζών παγκοσμίως.

Ένα σύστημα μέσω των οποίων οι τράπεζες καταγράφουν-ενημερώνουν-διεκπεραιώνουν διασυνοριακές χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Με άλλα λόγια πρόκειται για την ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου συστήματος τραπεζικών συναλλαγών.

Σε αυτό το σύστημα είναι ενταγμένες περίπου 11.000 τράπεζες παγκοσμίως.

Το SWIFT ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970. Έχει την έδρα του στο Βέλγιο και υπόκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.  Καθημερινά μέσα από αυτό το σύστημα έγιναν το 2020 περίπου 38 εκατομμύρια συναλλαγές. 

Η μόνη χώρα που αποκλείστηκε στο παρελθόν ήταν το Ιράν το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Ρωσία έχει 291 μέλη στο σύστημα SWIFT  με μεγάλη δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι αν αποκλειστεί η Ρωσία δεν θα σταματήσουν μεν οι διασυνοριακές χρηματοοικονομικές συναλλαγές αλλά η διαδικασία θα είναι πλέον πρωτόγονη πιο δύσκολη και απίστευτα αργή και κοστοβόρα.

Μέσω του SWIFT χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Ολλανδία, χρησιμοποιούν το SWIFT για να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο.

Η SWIFT έτοιμη για το οικονομικό εμπάργκο στη Ρωσία

Η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT) δήλωσε χθες, Σάββατο, πως ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις επόμενες ημέρες τα νέα μέτρα που αποφάσισαν χώρες της Δύσης, τα οποία στοχεύουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες σε αντίποινα για την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Συνεργαζόμαστε με τις ευρωπαϊκές αρχές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της SWIFT, που αναμένει λεπτομερώς τα στοιχεία των τραπεζών που θα υπόκεινται σε περιορισμούς, συμπληρώνοντας ότι «προετοιμαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τις επίσημες οδηγίες».

Νωρίτερα σήμερα ΕΕ, ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς αποφάσισαν να προχωρήσουν στον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αποφασιστικότητά τους για την επιβολή μέτρων «που θα απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν εντός των προσεχών ημερών.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr/


Ηράκλειο: Απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών στους δρόμους της Κρήτης – Επιθέσεις από άγνωστους Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα απανωτά περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ΗράκλειοτηςΚρήτης.

Δύο άνδρες δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα όταν οι  δράστες άρχισαν να τους χτυπούν στην οδό Ίδης.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 06:30, όταν ένας Μαροκινός δέχτηκε επίθεση από άγνωστα άτομα στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαλευκάνουν τα αίτια των επιθέσεων.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δολοφονία παντοπώλη στην Χαλκίδα: Θα «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο του δολοφόνου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το κινητό τηλέφωνο οδηγεί... τις αρχές στα ίχνη του δολοφόνου του ηλικιωμένου παντοπώλη

Ένα κινητό τηλέφωνο που εντόπισαν οι αστυνομικοί κοντά στο πτώμα του 75χρονου παντοπώλη στη Χαλκίδα, ίσως οδηγήσει τις αρχές στον δολοφόνο του.

Σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του, το κινητό δεν ήταν του ηλικιωμένου εμπόρου, και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι του δράστη και του έπεσε πάνω στη συμπλοκή με το θύμα. Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να βρεθεί ο κάτοχος του κινητού.

Τον ύποπτο που χτύπησε τον ηλικιωμένο, είδε και ένας γείτονας ο οποίος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας.

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης ήταν ψηλός, αδύνατος, μαυροντυμένος και φορούσε μαύρη κουκούλα. Το θύμα βρέθηκε νεκρό λίγο πριν από της επτά σήμερα το πρωί στις σκάλες του κλιμακοστασίου. Κατέβαινε από το σπίτι του για να ανοίξει το κατάστημά του, στο ισόγειο του κτιρίου. Εκεί συνάντησε τον δράστη, με τον οποίο ήρθαν στα χέρια. Όπως δείχνουν τα ευρήματα ο μαυροντυμένος άνδρας τον έσπρωξε στις σκάλες και έχασε την ζωή του. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου του 75χρονου, καθώς δεν είχε εμφανή σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα του. Τα κίνητρα θα αποκαλυφθούν με την σύλληψη του δράστη.



Πηγή ➤  


Ηράκλειο: Ρομά εξαπάτησαν οκτώ άτομα και απέσπασαν 40.000 ευρώ δρούσαν σε όλη την Ελλάδα παριστάνοντας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εντόπιζαν αγγελίες για πωλήσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων και προσποιούνταν τους υποτιθέμενους αγοραστές

Η τελευταία απάτη που έκαναν δύο Ρομά οι οποίοι δρούσαν σε όλη την Ελλάδα παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές ειδών που εντόπιζαν από διαδικτυακές αγγελίες  στάθηκε μοιραία, καθώς οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων τους ταυτοποίησαν και εξιχνίασαν οκτώ υποθέσεις με πλούσια λεία.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία που έκανε στο τμήμα μια αγρότισσα από χωριό του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων στο Ηράκλειο, ότι άγνωστοι που επικοινώνησαν μαζί της με το πρόσχημα ότι θα αγόραζαν το τρακτέρ της, την έπεισαν να τους δώσει τους κωδικούς του e-banking, δήθεν για να καταθέσουν το αντίτιμο. Έτσι, κατάφεραν να μεταφέρουν από τον λογαριασμό της σε άλλον το ποσό των 5.500 ευρώ.


Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στα ίχνη των δραστών που εντόπιζαν αγγελίες για πωλήσεις αυτοκινήτων και μηχανημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας και εξαπατούσαν με τον ίδιο τρόπο αυτούς που τις είχαν αναρτήσει. Ως τώρα, έχουν εντοπιστεί οκτώ θύματα, από τα οποία οι δυο Ρομά είχαν αποσπάσει συνολικά περίπου 40.000 ευρώ, αλλά η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους συνεχίζεται.

"Μαϊμού" τραπεζικός εξαπάτησε πολίτη στα Χανιά

Με έναν ανυποψίαστο κάτοικο περιοχής των Χανίων επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας και τον έπεισε να καταθέσει όλες τις οικονομίες, κάνοντας μια επένδυση που δήθεν θα του απέδιδε πολλαπλάσια τα χρήματά του. Έτσι, το θύμα κατέθεσε 8.400 ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε. Όταν διαπιστώθηκε η απάτη, ενημέρωσε αστυνομικούς του τμήματος Κισσάμου, οι οποίοι εξακρίβωσαν ότι ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει σε έναν Έλληνα και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτη, την οποία διαβίβασαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.
Πηγή ➤  https://www.protothema.gr