Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ξάνθη: Θύμα επίθεσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Πομάκων τον χτύπησαν στα πλευρά και το κεφάλι εγκαταλείποντάς τον, αναίσθητο στον δρόμο - «Υποψιάζομαι ανθρώπους του Ερντογάν» λέει.....ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι δράστες, που άρπαξαν τα χρήματά του, τον χτύπησαν στα πλευρά και το κεφάλι εγκαταλείποντάς τον, αναίσθητο στον δρόμο

Θύμα επίθεσης από αγνώστους έπεσε πριν από λίγες ημέρες ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του Συλλόγου Πομάκων στην Ξάνθη, αφήνοντας τον αιμόφυρτο και αναίσθητο στον δρόμο.

«Κυκλοφορούσα στον δρόμο και ένιωσα έναν δυνατό χτύπο στην πλάτη και έπεσα κάτω. Με πλάκωσαν με κλωτσιές στο κεφάλι, στα πλευρά μου. Αλλά στο κεφάλι έφαγα τόσες κλωτσιές που έχασα τις αισθήσεις μου» δήλωσε αρχικά στο κεντρικό δελτίο του Αlpha.

Στη συνέχεια, και αφού συνήλθε, έφτασε με δυσκολία στο σπίτι του όπου διαπίστωσε πως του είχαν πάρει μόνο τα χρήματά του και όχι τα υπόλοπα πράγματα που είχε πάνω του. Ο ίδιος μάλιστα, υποψιάζεται πως δεν πρόκειται για μια απλή ληστεία.


«Αυτό που υποψιάζομαι περισσότερο είναι τους ανθρώπους του Ερντογάν που είναι παντού εδώ στη Θράκη και λιγότερο ένα τυχαίο γεγονός», πρόσθεσε ο Αχμέτ Ιμάμ ο οποίος είναι εκδότης επίσης, της πομακικής εφημερίδας και έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου ενώ ασκεί συνεχώς κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν θέλει να αφομοιώσει τους Πομάκους και να τους κάνει τους αυριανούς Γενίτσαρους» συμπλήρωσε ενώ αναφέρθηκε και σε ένα παρελθοντικό περιστατικό όπου ο εγγονός του είχε βρει σφαίρα στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. «Δεν είναι κυνηγετική αλλά στρατιωτική. Του είπα ότι είναι δική μου για να μην φοβηθεί η οικογένεια ότι μας απειλούν» επεσήμανε.

Να σημειωθεί πως ο Αχμέτ Ιμάμ κατήγγειλε ό,τι συνέβη και σχηματίστηκε δικογραφία από την οποία προκύπτει ληστεία με μικρό χρηματικό ποσό και χρήση σωματικής βίας, χωρίς να δίνονται άλλες προεκτάσεις στο περιστατικό. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.




Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Ανδραβίδα: Πυροσβεστική και Αστυνομία σαρώνουν τις ακτές για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Phantom ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή για τον....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού (Ι) Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 συνεχίζονται όχι μόνο από θαλάσσης και αέρος αλλά και από ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου και του Π.Κ. Κρεστένων, συνεπικουρούμενες από ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Αράξου ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό του πιλότου ή και αντικειμένων του αεροσκάφους στην ακτή.

Οι δυνάμεις έχουν απλωθεί από το Κατάκολο έως το Γιαννιτσοχώρι στην ακτογραμμή.

Η εντολή δόθηκε πριν μερικές ώρες και αναμένεται οι έρευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να συνεχιστούν και αύριο εφόσον απαιτείται.

Στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα και δυνάμεις της Αστυνομίας ερευνόντας στην ίδια περιοχή.


Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


H θηλυκή συμμορία που «αδειάζει» σπίτια – «Είπαν ότι πουλούσαν χαρτομάντηλα»....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Δύο γυναίκες πλησιάζουν την είσοδο πολυκατοικίας σε κεντρικό δρόμο στο Περιστέρι. Χωρίς να κινήσουν την παραμικρή υποψία, μπαίνουν στην πολυκατοικία και κατευθύνονται προς το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Η γυναίκα που μένει στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας στο Περιστέρι, σε κατάσταση σοκ, περιγράφει στο Live News την εικόνα που αντίκρισε όταν επέστρεψε σπίτι της:

«Γύρισα από τη δουλειά γύρω στις 3:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (31.01.2023) και πάω να ανοίξω το σπίτι με τα κλειδιά. Βλέπω ότι η πόρτα δεν είναι κλειδωμένη. Είναι απλώς τραβηγμένη και κλειστή. Ανοίγω την πόρτα, μπαίνω μέσα και βλέπω μία εικόνα σοκ. Βλέπω την μπαλκονόπορτα κλειστή και το σκυλί μου απ’ έξω».

Οι δύο γυναίκες ήξεραν πολύ καλά τι να κάνουν. Παρακολούθησαν τις κινήσεις των ανθρώπων που διαμένουν στον πρώτο όροφο και όταν είδαν πως αποχώρησαν, κατάφεραν να μπουν χωρίς καν να διαρρήξουν την πόρτα.

«Μπήκαν από την είσοδο του σπιτιού χωρίς να έχουν χαλάσει την κλειδαριά. Βλέπω ότι τα ντουλάπια του σπιτιού είναι όλα ανοιχτά, η ντουλάπα με χαρτιά πεταμένα κάτω στο πάτωμα. Παθαίνω σοκ όπως καταλαβαίνετε. Τηλεφωνώ και στον σύζυγο να έρθει γιατί έχω τρομάξει».

Έμειναν συνολικά 20 λεπτά μέσα στο διαμέρισμα. Όλη αυτή την ώρα, κλείδωσαν στο μπαλκόνι τον σκύλο της οικογένειας για να δράσουν ανενόχλητες.

«Μπήκαν στο σπίτι μου, στον προσωπικό μου χώρο, ψάχνανε τα ρούχα μου, ακουμπούσαν με τα χέρια τους τα πράγματά μου. Μου πήρανε σίγουρα το χρυσό μου το δαχτυλίδι».

Θηλυκή συμμορία: «Είπαν ότι πουλούσαν χαρτομάντηλα»

Από το βίντεο ντοκουμέντο, άλλη ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας στο Περιστέρι αναγνώρισε τις δύο γυναίκες. Είχαν προσπαθήσει πριν από τρεις μήνες να εισβάλουν στο διαμέρισμά της όσο εκείνη ήταν μέσα!

«Έχουν ξαναμπεί αλλά όχι στο δικό μου σπίτι. Προσπάθησαν να ανοίξουν τον τρίτο όροφο αλλά άκουσε η γυναίκα τον θόρυβο, βγήκε στην πόρτα, τις είδε και της είπαν ότι μπήκαν για να πουλήσουν χαρτομάντηλα».

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, τα πρόσωπα των δύο γυναικών έχουν καταγραφεί, με τις Αρχές να το αναλύουν ώστε να βρεθούν σύντομα στα ίχνη της θηλυκής συμμορίας.

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


«Η ανθρωπιά και το καθήκον δεν ήταν εκεί» είπε....Δίκη για Μάτι: «Μας έδωσαν να θάψουμε λάθος άνθρωπο και μας είπαν να αλλάξουμε τα πτώματα κρυφά»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Η ανθρωπιά και το καθήκον δεν ήταν εκεί» είπε η Βασιλική Κούκλα περιγράφοντας την περιπέτεια της δικής της οικογένειας που μέτρησε την απώλεια των γονέων της, τους οποίους βρήκαν απανθρακωμένους στην κουζίνα του σπιτιού τους.

«Εκείνο το βράδυ το καθήκον ξεχάστηκε. Κανένας σεβασμός ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους νεκρούς σε όλη αυτή την τραγωδία» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε πως μετά την κηδεία τους ενημέρωσαν πως έθαψαν λάθος άνθρωπο.

Η Βασιλική Κούκλα, σημείωσε πως δεν υπήρξε καμία βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό ενώ αναζητούσαν τους γονείς τους. «Φωνάζαμε σας παρακαλώ καιγόμαστε, πηγαίνετε. Καμία αντίδραση. Υπήρχε περιπολικό. Μας έδιωχνε όλους προς παραλία» υποστήριξε με λυγμούς.

«Γύρω στις 9 το πρωί ενημερώθηκα ότι η πυροσβεστική πήγε στο σπίτι και βρήκαν τους γονείς μου απανθρακωμένος στην κουζίνα. Μετά την κηδεία πήρα ένα τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι είχε δοθεί λάθος πτώμα και πως ο άνθρωπος που κηδέψαμε δεν ήταν ο πατέρας μου και με παρακαλεί να έρθει πυροσβεστικό να με πάει εκεί να τα πούμε από κοντά. Το σοκ ήταν μεγάλο και ζήτησα από το γραφείο κηδειών να αναλάβει. Αλλά δυστυχώς φάνηκε ότι δεν υπήρχε διάθεση να δοθεί εισαγγελική οδηγία. Υπήρχε συγκάλυψη για να γίνει αλλαγή πτωμάτων χωρίς να κηδέψουμε τον πατέρα μου» κατήγγειλε η μάρτυρας.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την πλευρά μας για ευνόητους λόγους και η κηδεία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Κανένας δεν μας πήρε να μας πει μια κουβέντα παρηγοριάς όπως και κανείς εκείνο το βράδυ δεν έκανε τίποτα» κατέληξε η μάρτυρας και κατονόμασε τον άνθρωπο που της ζήτησε να κάνουν εκταφή χωρίς εισαγγελική παραγγελία για να μην μαθευτεί το λάθος. Μετά την κατάθεση της παρενέβη ο εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως ίσως πρέπει να γίνουν ενέργειες οίκοθεν για αυτό που για πρώτη φορά σήμερα κατήγγειλε δημόσια η μάρτυρας.

Με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε η Ελισάβετ Σπυρίδη την προσπάθεια που έκανε με τον σύζυγο της να σώσουν τα δυο τους εγγόνια στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. «Δόξα τω θεώ σώσαμε τα παιδιά αυτό μετράει» είπε με λυγμούς και συμπλήρωσε πως ο σύζυγος της παρέμεινε στην εντατική 145 ημέρες και απεβίωσε.

Η κόρη της Κατερίνα Σπυρίδη, περιέγραψε την αγωνία που έζησε μέχρι να μάθει ότι η οικογένεια της επιβίωσε, αλλά τον πόνο της απώλειας του πατέρα της και παππού των ανιψιών της. «Ήταν μαύρος. Μόνο τα μάτια του ξεχώριζαν. Λίγο πριν μπει στην εντατική είχε σπασμούς και εφιάλτες και συνεχώς αναζητούσε το εγγόνι του. Σηκώθηκε και βγήκαν οι γάζες από την πλάτη και είδα μια πλάτη χωρίς δέρμα. Και έλεγα πως ξαπλώνει για να κοιμηθεί; Ο πατέρας μου είχε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, να φωνάζει για να αντέξει τον πόνο εκείνη την ώρα. Η μητέρα μου ήταν καμένη χέρια πόδια, ήταν ακινητοποιημένη. Μετά από δύο μήνες κατάφερε να κινήσει το χέρι της για να μπορέσει να φάει λίγη κρέμα. Η μαμά μου βρήκε μετά από δυόμισι μήνες από το νοσοκομείο για να μην κινδυνεύσει από τα μικρόβια. Χάσαμε τον πατέρα μου. Στην κηδεία του πατέρα μου όλοι βουβοί με κλάματα και η μάνα μου σε καροτσάκι να θέλουν να τη συλλυπηθούν να της πιάσουν το χέρι και εκείνη να πονά. Η μόνη της παρηγοριά ήταν ότι σώσανε τα παιδιά» περιέγραψε η μάρτυρας.

Φανερά φορτισμένη κατέθεσε και η Μαρία Κωστοπούλου που εξιστόρησε στο δικαστήριο την αγωνία που βίωσε όταν τα παιδιά της της τηλεφώνησαν, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φωτιά με τους παππούδες τους. «Μου είπαν καιγόμαστε. Ώρες αργότερα στο άκουσμα ότι είναι καλά ανακουφίστηκα. Φτάνοντας στον Ευαγγελισμό έπαθα σοκ. Έβλεπα εικόνες που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου… Περνούσαν καμένοι άνθρωποι και δεν μπορούσα να καταλάβω πως έγινε αυτό. Μετά έφεραν την πεθερά μου. Με κοίταξε και μου είπε “τα παιδιά είναι εντάξει τα φέραμε”» είπε.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Ίμια 1996: Μόνο υπερηφάνεια για τους ήρωές μας - Οι τρεις σύζυγοι των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους αφηγούνται..Οι απαντήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ίμια 1996: Όλα όσα τραγικά έζησαν περιέγραψαν για πρώτη φορά οι σύζυγοι των τριών πεσόντων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή του στην κρίση των Ιμίων το 1996.

Η Ειρήνη Ζωγραφάκη, τότε σύζυγος του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, η Ματίνα Αναγνωστοπούλου, σύζυγος του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, και η Λεμονιά Κότογλου, σύζυγος του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού μίλησαν στην εκπομπή 365 στιγμές στο EΡΤnews για όσα έζησαν στην κρίση των Ιμίων.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί, του Πολεμικού Ναυτικού έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο όπου επέβαιναν κατέπεσε στην θάλασσα την περίοδο της κρίσης των Ιμίων.

Η σύζυγος του Παναγιώτη Βλαχάκου ανέφερε στην εκπομπή πως ο πεθερός της όταν πέθανε ο γιος του της είπε: «Έπρεπε να πεθάνει το δικό μου παιδί για να γκριζάρει το Αιγαίο;».

«Δεν δείλιασε, έδειξε την αγάπη του για την πατρίδα, είμαι περήφανη που υπήρξα γυναίκα του», λέει η Λεμονιά Κότογλου.

«Ήταν πολύ γελαστοί άνθρωποι, είναι σαν να τους βλέπω μπροστά μου», λέει η Ειρήνη Ζωγραφάκη για τους αξιωματικούς που χάθηκαν.

«Το μόνο που είναι καλό είναι ότι οι Έλληνες θυμούνται ακόμη το γεγονός» τόνισε η ίδια, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένη πως και οι τρεις είχαν επίγνωση της επικινδυνότητας της αποστολής του, πραγματοποιώντας «αποστολή αυτοκτονίας».

Η ίδια περιέγραψε: «Ήταν κάποιος άλλος υπηρεσία και επειδή βούιζε το σταθερό του (σ.σ. άλλου) πήραν τον Χρήστο», για να πετάξει τελικά πάνω από τα Ίμια.

Μάλιστα, το ίδιο συνέβη και με τον αρχικελευστή, Έκτορα Γιαλοψού, ο οποίος «ήταν ήδη σε ταξίδι και δεν έπρεπε να ξαναπάει» ανέφερε η σύζυγός του, Λεμονιά Κότογλου.

 


Ίμια 1996: Τις χαιρέτησαν για τελευταία φορά

Η Ειρήνη Ζωγραφάκη περιέγραψε όλα όσα έγιναν πριν χαθεί ο σύζυγός της. Ο Χριστόδουλος Καραθανάσης ζήτησε να πάρει μαζί του την κάμερά του, καθώς θεωρούσε ότι θα έχει ενδιαφέρον να καταγράψει όσα περίμενε ότι θα αντικρίσει.

Χαιρέτησε την οικογένειά του και τους ζήτησε «να προσέχετε την Ειρήνη και το παιδί», ενώ άφησε τη βέρα και το ρολόι του στους συναδέλφους του «γιατί δεν θα ξαναγυρίσω» όπως τους είπε, πριν το ελικόπτερο απογειωθεί από τη φρεγάτα.

«Μέσα του γνώριζε ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο του ταξίδι» σημειώνει η Λεμονιά Κότογλου, καθώς τα τελευταία λόγια του Έκτορα Γιαλοψού ήταν «να προσέχεις από εδώ και πέρα». «Γνώριζε που πήγαινε. Γνώριζε ότι ήταν πολύ κρίσιμη η κατάσταση», συμπλήρωσε.

«Το μάθαμε τυχαία»

Η Ειρήνη Ζωγραφάκη, τότε σύζυγος του Χριστόδουλου Καραθανάση, ετοιμαζόταν για δουλειά, όταν χτύπησε το τηλέφωνο από τον πατέρα της, ρωτώντας την σε ποιο πλοίο ήταν ο άνδρας της εκείνη την νύχτα. «Δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο να μας το πει» είπε. Αργότερα πήγε στη δουλειά της ο πατέρας της και την ενημέρωσε για ό,τι είχε συμβεί.

«Από την τηλεόραση έμαθα το συμβάν» θυμάται και η Λεμονιά Κότογλου, συμπληρώνοντας πως «δεν χρειαζόταν καν να ακούσω το όνομά του».

Η Ματίνα Αναγνωστοπούλου υποψιασμένη από τον πεθερό της έμαθε τα νέα «μέσα στο ταξί», όπως είπε εκεί «άκουσα και το όνομα» προς τον Πειραιά.

Την επόμενη μέρα η σορός του Χριστόδουλου Καραθανάση, με τους αρμόδιους να ενημερώνουν την Ειρήνη Ζωγραφάκη πως «μέχρι εδώ είναι τα έξοδα του Ναυτικού, από εδώ και πέρα είναι δικά σας».

Οι απαντήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ

Πέρασαν δύο χρόνια και η Ματίνα Αναγνωστοπούλου κατέθεσε αίτημα στο Πεντάγωνο για να μάθει τις αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου.

«Μας απαγόρευσε το ελληνικό κράτος να βάλουμε δικό μας ιατροδικαστή» δήλωσε η Ειρήνη Ζωγραφάκη.

Σαράντα μέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου ο Λεωνίδας Παληογιώργος κάλεσε τις τρεις συζύγους στο Πεντάγωνο και τις διαβεβαίωσε πως το ελικόπτερο «δεν το ρίξανε» και ότι «δεν υπήρχε πουθενά καμία σφαίρα».

Η Ματίνα Αναγνωστοπούλου δήλωσε πως «το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε με λάθος, ούτε με τον καιρό» και διατύπωσε τη δική της άποψη: «Θεωρώ ότι οι κομάντος φοβηθήκανε και το πυροβόλησαν» χωρίς να έχουν λάβει επίσημη εντολή από την Τουρκία.

Η Ειρήνη Ζωγραφάκη σημείωσε: «Πιστεύω ότι είναι ένα θολό σημείο της ελληνικής ιστορίας. Πήγανε, πραγματικά ξέρανε ότι θα σκοτωθούν, είχαν τσαγανό και φοράγανε παντελόνια και οι τρεις τους, ήρωες της νέας Ελλάδας».


 Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr/


Πτώση Phantom F-4 στην Ανδραβίδα: Πετούσε με 800 χλμ./ώρα τη στιγμή της συντριβής Το F-4 συνετρίβη ενώ εκτελούσε κλειστή στροφή σε χαμηλό ύψος ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το F-4 συνετρίβη ενώ εκτελούσε κλειστή στροφή σε χαμηλό ύψος στο πλαίσιο «χαμηλής ναυτιλίας» - Δεν αποκλείεται ο αγνοούμενος σμηναγός να είναι δεμένος στο κάθισμά του

Σε πλήρη εξέλιξη είναι για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του Phantom F-4 που συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ίχνος του αγνοούμενου κυβερνήτη σμηναγού Τσιτλακίδη, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να είναι δεμένος στο κάθισμά του δεδομένου, όπως έγραψε το protothema.gr από το πρωί της Δευτέρας ότι οι πιλότοι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το Phantom πριν την συντριβή.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο που συνετρίβη το διθέσιο F-4 στον Κυπαρισσιακό κόλπο το βάθος υπολογίζεται στα 1.000 μέτρα

Όπως έγραψε το protothema.gr το πρωί της Τρίτης, το Phantom F-4 από την 338 μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης, συνετρίβη την ώρα που έκανε κλειστή στροφή με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πετούσε με ταχύτητα 800 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην περιοχή της συντριβής του μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν δύο δύτες από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας και ακόμη τρία στελέχη της 31ης ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επειδή το βάθος στο σημείο της συντριβής είναι 1.000 μέτρα προφανώς δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη κατάδυση και για την ώρα χρησιμοποιείται ένα υποβρύχιο drone, το οποίο, δυστυχώς, μπορεί να καταδυθεί μέχρι τα 100 μέτρα.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η άτρακτος του αεροσκάφους Phantom F-4 έχει πέσει σε βάθος 1.000 μέτρων, σε χαράδρα που υπάρχει στην περιοχή.

H λύση που προκρίνεται είναι να σταλεί στην περιοχή το πλοίο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος», πιθανότατα προς τα τέλη της εβδομάδας καθώς τώρα έχει βλάβη που αποκαθίσταται με γρήγορους ρυθμούς. Το «Ναυτίλος» έχει ειδικό σόναρ (ηχοβολιστικό σύστημα) που μπορεί να εντοπίσει το αεροσκάφος ανεξαρτήτως βάθους.

Εντωμεταξύ συμμαχικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, έχουν ήδη προσφερθεί να συνδράμουν για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

Το μοιραίο F-4E Phantom II με αριθμό 507 φαίνεται ότι ήταν ένα από τα πρώτα έξι αεροσκάφη που παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1974. Περί το 2000 εκσυγχρονίστηκε, όμως παρά την αναβάθμισή του αυτή δεν παύει να είναι ένα αεροσκάφος σε υπηρεσία επί σχεδόν 50 χρόνια. Μετά την χθεσινή συντριβή του Φάντομ με το serial number 507, στην 338 Μοίρα και κατά συνέπεια σε ολόκληρη την Πολεμική Αεροπορία έχουν απομείνει 33 F-4E Phantom II. Σύμφωνα, δε, με τις τελευταίες πληροφορίες τα υπολειπόμενα 33 Phantom της 338 Μοίρας δεν έχουν καθηλωθεί.

Πώς έγινε η μοιραία άσκηση

Σε ασκήσεις «χαμηλής ναυτιλίας», όπως αυτή που έκαναν το πρωί της Δευτέρας πάνω από τη θάλασσα ο σμηναγός Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Τουρούτσικας, τα Phantom πετούν χωρίς πρόσθετες δεξαμενές καυσίμων, ώστε να έχουν το περιθώριο για παραπάνω ελιγμούς και να μπορούν να στρίβουν καλύτερα. Οι πιλότοι σε αυτές τις ασκήσεις δέχονται περισσότερα G στο σώμα τους, ίσως σχεδόν όσα «τραβούν» σε εναέρια μάχη.

Στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, 15 λεπτά μετά την απογείωσή τους από τη βάση της Ανδραβίδας, ο σμηναγός Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Τουρούτσικας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατέπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα το Phantom τους να συντριβεί. Ο συγκυβερνήτης Τουρούτσικας ανακηρύχθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά, από κάποιο εύρημα που πιστοποίησε ότι έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του F-4. Η έρευνα για τον σμηναγό Τσιτλακίδη θα συνεχιστεί μέχρι να συμπληρωθούν 72 ώρες από την συντριβή του Phantom, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα, έστω κι αν οι ελπίδες να εντοπιστεί εν ζωή μειώνονται όσο περνούν οι ώρες.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν απαντούν στο ερώτημα αν ο εντοπισμός ενός από τα δύο αλεξίπτωτα σημαίνει ότι οι πιλότοι προσπάθησαν τελευταία στιγμή να κάνουν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος αλλά δεν τα κατάφεραν. Ανώτατες στρατιωτικές πηγές είπαν από τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας στο protothema.gr ότι οι πιλότοι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το Φάντομ πριν την συντριβή.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δευτερόλεπτα πριν το F-4 Phantom πέσει στη θάλασσα οι πιλότοι του μαχητικού έκαναν κλειστή στροφή κινούμενοι σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα. Σε ποιο ακριβώς ύψος πετούσαν, δηλαδή πόσα πόδια πάνω από τη θάλασσα, είναι κάτι που θα καταθέσουν οι πιλότοι του «bravo 1» δηλαδή του προπορευόμενου Phantom που είχε το ρόλο του αρχηγού του ζεύγους στην επιτροπή διερεύνησης.

 Τι μπορεί να συνέβη και το Phantom κατέπεσε στη θάλασσα είναι άγνωστο. Επικοινωνία δεν έχει καταγραφεί, κάποιο τελευταίο μήνυμα δεν φαίνεται να εξέπεμψαν ο σμηναγός Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Τουρούτσικας. Είναι άλλωστε πολύ δύσκολο στις συνθήκες της άσκησης «χαμηλής ναυτιλίας», αφού σε τόσο ακραίες συνθήκες οι πιλότοι δεν χάνουν χρόνο πατώντας το μπουτόν επικοινωνίας, πρώτο τους μέλημα είναι να σώσουν το αεροσκάφος και μετά να διασωθούν. Μπορεί να συνέβη κάποια μηχανική βλάβη; Μπορεί να έχασαν την ώση τους και οι δύο turbojet κινητήρες του Phantom; Τίποτα δεν είναι απίθανο, ούτε καν το ενδεχόμενο μιας αεροδυναμικής βλάβης που μπορεί να αποβεί μοιραία στις ακραίες συνθήκες της χαμηλής πτήσης που εκτελούσαν οι δύο πιλότοι.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Συγκ λονίζει ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού: Μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω «Το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα»,...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα», λέει βουρκωμένος ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Συντετριμμένος από τον θάνατο του γιου του, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα είναι ο πατέρας του, ο οποίος μίλησε για το ήθος και την αγάπη του για την πατρίδα και τη δουλειά του.

«Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα - είχα να τον δω πέντε μήνες - μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», είπε βουρκωμένος μιλώντας στο Action24 ο πατέρας του, Κώστας Τουρουτσίκας.

Όπως λέει ο πατέρες του 29χρονου υποσμηναγού «το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος».

Η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως αναφέρει και εκείνος και η σύζυγός του, αλλά και τα δυο αδέρφια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.

«Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα», είπε.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Πτώση Phantom F-4: «Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι και τον χαιρετούσαμε» -«Βλέπαμε αεροπλάνο και λέγαμε "'ο Στάθης'"» Αγωνία για τη ζωή του 31χρονου σμηναγού....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Άνθρωποι από το στενό φιλικό περιβάλλον τους φτάνουν συνεχώς στο σπίτι της οικογένειας στο μικρό χωριό Γρανίτης - Οι γονείς ζουν την αγωνία τους και δεν επιθυμούν να μιλήσουν

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη - σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του μαχητικού Phantom F-4 που κατέπεσε χθες το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.

Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας από όπου κατάγεται ο 31χρονος, από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση για τη πτώση του μαχητικού αεροπλάνου επικρατεί αγωνία για τη ζωή του πιλότου και όλοι οι κάτοικοι ελπίζουν να ακούσουν ένα καλό νέο και σε ένα θαύμα για τον ήρωα του χωριού τους, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ήταν ο δασάρχης της περιοχής και νυν δημοτικός σύμβουλος, ενώ η μητέρα του εργάζονταν ως καθηγήτρια Γαλλικών. Άνθρωποι από το στενό φιλικό περιβάλλον τους φτάνουν συνεχώς στο σπίτι της οικογένειας στο μικρό χωριό Γρανίτης και μετέφεραν στους δημοσιογράφους ότι οι γονείς ζουν την αγωνία τους και δεν επιθυμούν να πουν οτιδήποτε στην παρούσα φάση. Το ίδιο και οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, καθώς από χθες είναι "μουδιασμένοι" και προσεύχονται για τον 31χρονο.

«Συντετριμμένοι η κοινωνία, αλλά ακόμα ελπίζουμε», λέει ο δήμαρχος

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, όλος ο δήμος και η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένοι από εχθές. «Μιλάμε για ένα παλικάρι για το οποίο ήμασταν όλοι περήφανοι. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ο πιλότος μας, από εδώ. Η οικογένειά του είναι ενεργή, το παλικάρι μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ, ήτανε μέσα στην κοινωνία. Είναι συντετριμμένη όλη η νεολαία μας. Όλοι μας ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί. Δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας, συνεχίζουμε να δίνουμε κουράγιο και να συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια», τόνισε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με την οικογένεα του πιλότου και οι άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, ωστόσο έχουν δίπλα τους όλη την τοπική κοινωνία που είναι περήφανη για τον γιο τους. «Όλο το Νευροκόπι από χθες δε μπορεί να κοιμηθεί, όλο το λεκανοπέδιο και ο δήμος, είμαστε περήφανοι για αυτό το παιδί. Όταν περνούσαν στρατιωτικά αεροπλάνα από το Νευροκόπι, όλοι λέγαμε «είναι αυτός, είναι το δικό μας το παλικάρι». Ο πατέρας είναι συντετριμμένος αλλά ελπίζει ακόμα, όπως ελπίζουμε όλοι μας», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Η συμπαράσταση του κόσμου στην οικογένεια είναι πάρα πολύ διακριτική και πάρα πολύ έντονη ταυτόχρονα. Είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε θελήσουν και σεβόμαστε τον πόνο τους. Υπάρχει ελπίδα ακόμα», πρόσθεσε.

«Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι - Όλοι χαιρετούσαν στον ουρανό»


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας για τον έμπειρο πιλότο, «το ξέραμε όλοι ότι όταν περνούσε από τον ουρανό του Νευροκοπίου, πάντα πετούσε χαμηλά ούτως ώστε να τον ωθεί το φρόνιμα των κατοίκων και όλοι χαιρόμασταν. Αγαπούσε πολύ αυτό που κάνει, ήθελε να γίνει πιλότος, ήταν ένα παιδί που το ξέραμε όλοι, χαμογελαστό, διακριτικό και ο ήρωας μας είναι ευγενέστατος και πάντα με το χαμόγελο. Όλοι στο χωριό έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για αυτό το παλικάρι και ευχόμαστε να βρεθεί», υπογράμμισε ο κ. Κυριακίδης.

«Βλέπαμε αεροπλάνο και λέγαμε "'ο Στάθης'"»

«Ο Στάθης μεγάλωσε εδώ και πήγαινε μαζί με το γιο μου στο σχολείο. Όλοι έχουν στεναχωρηθει είναι ένα μεγάλο σοκ για όλη την Ελλάδα. Αυτα τα παιδιά είναι όλης της Ελλάδος, όχι μόνο του πατέρα και της μάνας. Περνούσαν τα αεροπλάνα και πάντα χαιρετούσαμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Μονό τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν περνούσαν μαχητικά αεροπλάνα πάνω από το χωριό, ανατριχίλα, βγαίναμε και χαιρετούσαμε», ανέφερε άλλος κάτοικος.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Στη φυλακή άνδρας που είχε γίνει «σκιά» της πρώην του- Το μαρ τύριο διαρκείας 43χρονης....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Έφτασε στο σημείο να χαρακώσει το αυτοκίνητό της και να αφήσει σημείωμα στο παρμπρίζ με το οποίο της υποδείκνυε το πρόγραμμα ζωής που θα ακολουθεί και τους λόγους για τους οποίους της «επιτρέπει» να βγαίνει από το σπίτι.

Στη φυλακή στέλνει απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έναν 43χρονο που καταδικάστηκε επειδή απειλούσε τη ζωή της πρώην συντρόφου του έχοντας γίνει η «σκιά» της.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 23 μηνών, χωρίς αναστολή, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο.

«Δεν μου επιτρέπει να βγω από το σπίτι. Κάθε φορά με περιμένει και μου επιτίθεται…» είπε η 43χρονη, πρώην σύντροφος, η οποία απευθύνθηκε κατ’ επανάληψη στις Αρχές καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος του.

Όπως ανέφερε η ίδια στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έφτασε στο σημείο να χαρακώσει το αυτοκίνητό της και να αφήσει σημείωμα στο παρμπρίζ με το οποίο της υποδείκνυε το πρόγραμμα ζωής που θα ακολουθεί και τους λόγους για τους οποίους της «επιτρέπει» να βγαίνει από το σπίτι.

“Σπίτι, αδελφή, βόλτα τα σκυλιά” έγραψε στο σημείωμα ο 43χρονος, όπως μετέφερε στο δικαστήριο η μηνύτρια.

«Από τα μέσα του περασμένου μήνα ζω σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με απείλησε ότι θα με μαχαιρώσει, φοβάμαι και τρέμω τη σκιά μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα όσα βιώνει από τη στιγμή που αποφάσισε να διακόψει τη σχέση μαζί του. Εξέφρασε δε, φόβους για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Στην απολογία του ο 43χρονος αποδέχθηκε μέρος των όσων κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του, αποδίδοντας τις πράξεις του στην αγάπη που τρέφει για εκείνη, ενώ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος.

«Η αγάπη μου με οδήγησε κάτω από το σπίτι της. Ήταν της στιγμής, επειδή έμαθα ότι πηγαίνει τη ζωή της παραπέρα» ανέφερε.

Ο ίδιος είχε πρόσφατα καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 30 μηνών για ανάλογες πράξεις σε βάρος της καταγγέλλουσας.

Ούτε τότε η ποινή είχε ανασταλεί, με τον κατηγορούμενο να μην παρίσταται στη δίκη. Φαίνεται όμως πως δεν πτοήθηκε συνεχίζοντας τις οχλήσεις. Στο γεγονός αυτό στάθηκε και η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της και γι’ αυτό εκτός από την καταδίκη του (για ενδοοικογενειακή απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας) εισηγήθηκε να μην ανασταλεί η ποινή ούτε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο και πριν αυτός πάρει το δρόμο προς τις φυλακές, η πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε: «Το σημαντικότερο είναι να σεβόμαστε τις αποφάσεις των συνανθρώπων μας».

Πηγή ➤  https://fimotro.gr


Δυο χρόνια μετά την εξαφάνιση της Άρτεμις, ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τη....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τη 19χρονη που χάθηκε τον Οκτώβριο του 2020

Εξελίξεις σημειώνονται μετά από δυο χρόνια στην υπόθεση της 19χρονης Άρτεμις, που εξαφανίστηκε από το Κορωπί στις 16 Οκτωβρίου 2020 και από τότε δεν έχει βρεθεί κανένα σημείο ζωής.

Φαίνεται ότι τώρα ανοίγει νέος κύκλος ερευνών, με την υπόθεση να περνάει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Και αυτό αφού, σύμφωνα με το Star, έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Τάσος Ντούγκας, ταξίδεψε στη Σουηδία μαζί με τον αδελφό της κοπέλας, ύστερα από μαρτυρία ότι εθεάθη στην πόλη Γκέτεμποργκ.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


15 χρόνια και 8 μήνες στον Ρομά που σκότωσε 43χρονο για παρατήρηση ηχορύπανσης... (βίντεο)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών σε έναν 40χρονο Ρομά ο οποίος σκότωσε τον 43χρονο γείτονα του και τραυμάτισε τη γυναίκα του τελευταίου ύστερα από παρατήρηση που δέχτηκε για τη μουσική.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το 2008 ο 40χρονος Ρομά πυροβόλησε με καραμπίνα τον 43χρονο Ρομά στο κεφάλι. Τρεις μέρες μετά από την παρατήρηση που είχε κάνει το θύμα στο δράστη επειδή είχε δυνατά τη μουσική και τον ενοχλούσε. Ο κατηγορούμενος μετέβη στο σπίτι του γείτονα όπου αρχικά πυροβόλησε τραυματίζοντας τη σύζυγό του 43χρονου.

Ο τελευταίος πρόλαβε να τον πυροβολήσει με πιστόλι και να τον τραυματίσει, πριν δεχτεί τα πυρά του κατηγορούμενου που του στέρησαν τη ζωή.

 

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 25 ετών ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και επισήμανε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει τον γείτονα του αλλά μόνο να τον τρομάξει.

 Πηγή ➤ https://lawandorder.gr/