Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» στο Οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ βρέθηκε να πλέει την Τρίτη το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», σε κοντινή απόσταση από το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».
Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Κύπρου.
Στις 18 Ιανουαρίου, η Τουρκία απέστειλε το «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 8, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία στην κοινοπραξία ENI – Total.
Εν τω μεταξύ πολεμικά πλοία της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, των Τούρκων, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αποτυπώνεται σε χάρτη με τις θαλάσσιες οριοθετήσεις-διεκδικήσεις των κρατών που δημοσίευσε ο λογαριασμός Petroleum Economist.
Σημειώνεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του.
Από μακρινή απόσταση επέβλεπαν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παρέμεινε στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη.
map-twitter
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου