Σελίδες

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: «Χωρίς τα μέτρα, θα είχαμε γίνει Ιταλία» - «Φαντάζεστε να είχαμε 150 νεκρούς την ημέρα;»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τουλάχιστον 150 νεκρούς την ημέρα θα μετρούσε τώρα η χώρα μας, αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και είχε αφεθεί ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία του αόρατου, πλην όμως εξαιρετικά επικίνδυνου νέου κορωνοϊού, υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Με αυτή την επισήμανση επιχείρησε -για μια ακόμη φορά- να καταδείξει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, την τεράστια σημασία των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα και την αναχαίτιση που επιτυγχάνεται στη διασπορά του κορωνοϊού, χάρη στην πειθαρχία και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν όσοι μένουν στο σπίτι περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

"Κατ´ αναλογία θα είχαμε γίνει Ιταλία, θα μετρούσαμε τα θύματα όπως η γειτονική χώρα, αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα" είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, θέτοντας το δραματικό ερώτημα "Φαντάζεστε να είχαμε τώρα 150 νεκρούς την ημέρα; ". Ενα ερώτημα, βεβαίως, με το οποίο στην πραγματικότητα ουδείς θα ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος, από όποια θεση κι αν το άκουγε, ως πολίτης υγιής ή ασθενής, ως επαγγελματίας υγείας, ως αξιωματούχος της πολιτείας.

Ο κ. Τσιόδρας, μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι θάνατοι, οι 49 θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέσα σε έναν μήνα στη χώρα μας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, αλλά ως "ιερές απώλειες", όπως ανέφερε. Με φορτισμένη φωνή έχει μιλήσει και άλλες φορές ο καθηγητής για τις απώλειες που έχει αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός, έχοντας τονίσει πως είναι απώλειες μεγάλες για καθε έναν που χάνει τον δικό του, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Ο καθηγητής επανέλαβε την αξία της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσο χρειαστεί, καθώς, όπως εξήγησε, το ζητούμενο είναι να "απλωθούν" τα κρούσματα στον χρόνο, να μην γίνει η μετάδοση και η κορύφωση αυτης της μετάδοσης μέσα σε λίγες ημέρες, ώστε να μπορέσει το σύστημα Υγείας να "προετοιμαστεί".
Πηγή ➤

Κορωνοϊός: Στα 20 ανέβηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Κορωνοϊός: Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά - Στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο, αν και πρόκειται για επιβατηγό-οχηματαγωγό - 
Στο πλοίο επιβαίνουν  383 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες
Είκοσι κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν πάνω στο ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά.

Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι για ποιούς λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος και των επιβατών (σύνολο 383 άτομα) διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τους 383 επιβαίνοντες 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, οι 36 είναι Έλληνες και 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.
Πηγή ➤

Κορωνοϊός: Στους 49 οι νεκροί στην Ελλάδα – Στα 1,314 τα συνολικά κρούσματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στους 49 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό την Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Τρίτης.
Τα συνολικά κρούσματα στην χώρα μας είναι 1,314 με τα νέα νέα κρούσματα να ανέρχονται σε 82.
85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 66 έτη. 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ σε ποσοστό 57% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκε επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου με 20 κρούσματα, σε σύνολο 383 ανθρώπων που ελέγχθησαν.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται είναι τα 66 έτη. Εξ αυτών, 17 είναι γυναίκες. Έξι ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ.
Η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει οδηγήσει σε ένα μήνα στους μισούς θανάτους από τη γρίπη, που διήρκησε τόσους μήνες. «Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτά για τις παραλίες. Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.


Πηγή ➤

ΡΟΜΑ «Βγαίνω για να πάω να κάνω έρ ωτα» έγραφε πάνω στο έγγραφο μετακίνησης Πήρε και το πρόστιμο μαζί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Βγαίνω για να πάω να κάνω έρωτα» έγραφε πάνω στο έγγραφο μετακίνησης

Τα έχασαν οι άνδρες της Αστυνομίας που σταμάτησαν για έλεγχο το πρωί της Δευτέρας στο Αγρίνιο ένα νεαρό Ρομά και διάβασαν το χειρόγραφο έγγραφο με το οποίο δικαιολογούσε τη μετακίνησή του γράφοντας το απίστευτο «βγαίνω για να πάω να κάνω έρωτα»!
Ο νεαρός δικαιολογήθηκε ότι δεν ξέρει να γράφει και ζήτησε από έναν φίλο του να του συμπληρώσει το έγγραφο εξαίρεσης μετακίνησης, αλλά εκείνος έγραψε ότι πήγαινε για ερωτική συνεύρεση, προφανώς για να… σπάσει πλάκα! Ωστόσο, η δικαιολογία δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις κι έτσι βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στο νεαρό.
Στον Βόλο, όσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν από τους ελέγχους που έκαναν στο λιμάνι οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου αφορούσαν κυρίως πεζούς που έκαναν βόλτα χωρίς το απαραίτητο έγγραφο εξαίρεσης μετακίνησης. Ξεχώρισε, όμως, η περίπτωση ενός πολίτη που έκανε υποβρύχιο ψάρεμα και έδειξε έγγραφο για «σωματική άσκηση»! Όμως, είχε μαζί του τα ψάρια που είχε πιάσει κι έτσι κρίθηκε ότι η περίπτωσή του δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις με αποτέλεσμα να χρεωθεί με 150 ευρώ.
Πηγή ➤

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» στα ΜΑΤ: Θετικός 51χρονος σε καραντίνα προληπτικά 15 αστυνομικοί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε 52χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στα ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα του τεστ έγινε γνωστό χθες, Δευτέρα και ενώ ο άνδρας βρισκόταν ήδη σε κατ΄οίκον περιορισμό για περίπου μια εβδομάδα, καθώς ήταν εμπύρετος, ενώ κρίθηκε απαραίτητη και η νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Σε καραντίνα έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους 15 συνάδελφοί του, οι οποίοι είχαν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του. Αυτό είναι το δεύτερο θετικό κρούσμα στην ελληνική αστυνομία καθώς είχε προηγηθεί μία αστυνομικός που υπηρετούσε στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.
Πηγή ➤

Στο Ν.«Αλεξάνδρα»: Γυναίκα από δομή μεταναστών γέννησε με καισαρική και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό 10 ‘άτομα από το ιατρικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καραντίνα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για μία γυναίκα από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα που γέννησε με καισαρική τομή και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.
Αρχικά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έγκυο γυναίκα από την Αφρική η οποία ήδη έχει μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας και το τεστ που της έγινε αποδείχτηκε θετικό. 
Το πρόβλημα είναι ότι νοσηλεύτηκε σε 4κλινο θάλαμο και μετά από το θετικό τεστ ιχνηλατούνται γυναίκες βρέφη που βρίσκονταν τον ίδιο χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες 10 ‘άτομα από το ιατρικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία τους.
Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν νοσεί και ο σύντροφός της ενώ είναι άγνωστο αν κόλλησε στο νοσοκομείο ή είχε προσβληθεί από τη δομή φιλοξενίας.
Πηγή ➤

Εκκενώνεται περιοχή στο Σύνταγμα! Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Βρέθηκε στη συμβολή των οδών Νίκης και Ερμού
bomba 1
Συναγερμός έχει σημάνει στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, όπου εντοπίστηκε οβίδα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεργείο της ΕΥΔΑΠ που εκτελούσε εργασίες στη συμβολή των οδών Νίκης και Ερμού εντόπισε το πρωί της Τρίτης ύποπτο αντικείμενο. Αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία, που αντιλήφθηκε ότι οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ βρήκαν θαμμένη στο έδαφος μία οβίδα (η οποία διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι είναι του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου). Τότε ήταν που σήμανε συναγερμός.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απέκλεισαν την οδό Ερμού και όλους τους γύρω δρόμους. Αυτή την ώρα στο σημείο έχουν φτάσει πυροτεχνουργοί του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα εξουδετερώσουν με ασφάλεια την οβίδα.
Πηγή ➤

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ! Σπίγκελ : Τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα τα κατεύθυνε η Τουρκία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σπίγκελ : Τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα τα κατεύθυνε η Τουρκία
Εντυπωσιακός ισχυρισμός από το γνωστό γερμανικό περιοδικό
Το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, αναφερόμενο στα επεισόδια που συνέβησαν τις περασμένες μέρες στα σύνορα στις Καστανιές, αναφέρει πως σύμφωνα με την γερμανική μυστική υπηρεσία, ¨Η Τουρκία κατηύθυνε τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα¨.
Το περιοδικό γράφει: ¨Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στοιχεία ότι η Τουρκία πυροδότησε εσκεμμένα τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις εβδομάδες¨ και ότι  ¨Οι τουρκικές Αρχές ανάγκασαν τους πρόσφυγες να μπουν σε λεωφορεία και τους μετέφεραν στην παραμεθόρια περιοχή. Ανάμεσα στο πλήθος αναμείχθηκαν και τουρκικές κρατικές δυνάμεις, οι οποίες πυροδότησαν τις ταραχές στον φράχτη¨
Το περιοδικό αναφέρει πως όταν οι γερμανικές αρχές έδωσαν αυτές τις πληροφορίες σε εκπροσώπους της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, αυτοί αρνήθηκαν την συμμετοχή κρατικών δυνάμεων εν μέσω των προσφύγων
Τέλος το περιοδικό αναφέρει πως ¨Η ελληνική κυβέρνηση είχε από νωρίς την υποψία ότι οι τουρκικές δυνάμεις πυροδότησαν τα επεισόδια. Οι αξιωματικοί ασφαλείας που βρίσκονταν εν υπηρεσία στα σύνορα, δήλωσαν στο Spiegel ότι μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν Τούρκοι. Μερικοί από τους άνδρες αυτούς έριχναν οι ίδιοι πέτρες ή βοηθούσαν τους μετανάστες να κόψουν το φράχτη¨.
https://www.tiken.net/spiegel-yunan-sinirindaki-olaylari-turkiye-yönlendirdi?fbclid=IwAR2eKSPoj1wItCOaQBVa25RFd7iXTvm5Us0M4BKo3fRsNpgtpzpL2AaLSyY
Πηγή ➤

Θεσσαλονίκη. Νεκρή 20χρονη. Έβγαλε βόλτα τον σκύλο της και…

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε πτώση φαίνεται πως αποδίδεται ο θάνατος της 20χρονης που βρέθηκε νεκρή χθες το βράδυ, στα παλιά λατομεία του Παλαιοκάστρου, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η άτυχη κοπέλα εκτιμάται ότι είχε βγάλει βόλτα το σκυλί της, όταν, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έπεσε από βραχώδη πλαγιά, ύψους 50 μέτρων, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.
Τη σορό της εντόπισαν περαστικοί, που ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές, ενώ σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ζωντανό το κατοικίδιό της. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου.
Πηγή ➤

Δραματική κατάσταση στην Ιταλία: 11.591 νεκροί-4.050 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 101.739 Στις ΗΠΑ το επίκεντρο της πανδημίας: 140.940 κρούσματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Δραματική κατάσταση στην Ιταλία: 11.591 νεκροί-4.050 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 101.739. Οι νεκροί έφτασαν τους 11.591. Παράλληλα, 14.620 άνθρωποι έχουν ιαθεί.  
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 97.689 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.779 άνθρωποι ενώ 13.030 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 812 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.050 νέα κρούσματα. 1.590 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.981 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.795 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.752 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 42.161 και οι νεκροί 6.818. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.531 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.538. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.724, με 413 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώθηκε αισθητά, αλλά ο αριθμός των νεκρών παρουσιάζει και πάλι αύξηση. Σημαντική είναι η ανοδική πορεία των θεραπευμένων ασθενών, κάτι που συμβάλλει, και πάλι, στην δημιουργία συγκρατημένης αισιοδοξίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις ΗΠΑ το επίκεντρο της πανδημίας: 140.940 κρούσματα και 2.405 νεκροί

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα πως τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 140.940, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε και έφτασε τους 2.405.
Στον προηγούμενο απολογισμό του, το Σαββατοκύριακο, το CDC έκανε λόγο για 122.653 κρούσματα και 2.112 θανάτους σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά επισήμανε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι προκαταρκτικοί και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την κάθε πολιτεία.

Ο απολογισμός που ανακοίνωσε σήμερα το CDC αφορά περιπτώσεις που συλλέχθηκαν μέχρι τις 23:00 ώρα Ελλάδας, χθες βράδυ.

Τα στοιχεία του CDC δεν είναι αναγκαστικά αντιπροσωπευτικά των κρουσμάτων και των θανάτων που καταγράφει η κάθε πολιτεία.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ







Πηγή ➤

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για συνωστισμό: Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο Κλείνει από το μεσημέρι της Τρίτης η Νέα Παραλία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Νωρίς το απόγευμα πολλοί πολίτες πήγα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός παρά τα μέτρα που τονίζουν την ανάγκη περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων.
Παρά τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης με την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, νωρίς το απόγευμα καταγράφηκε συνωστισμός στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, τόνισε πως: «δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», και πρόσθεσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε.
«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε πως εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο «plan B» και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία.
«Την κλείνουμε και τελείωσε», διεμήνυσε ο κ. Ζέρβας.
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.
Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Κλείνει από το μεσημέρι της Τρίτης η Νέα Παραλία
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από κοινού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφάσισαν την απαγόρευσης κυκλοφορίας στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες ώρες, ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, Λάζαρου Μαυρόπουλου και άλλων ανώτατων αξιωματικών της ΓΑΔΘ, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, αποφασίστηκε πως η καλύτερη λύση για τη δημόσια υγεία είναι το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.
Το λουκέτο στη Νέα Παραλία πρόκειται να εφαρμοστεί από το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις καθημερινές, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, η νέα παραλία θα είναι κλειστή από τις 14:00 μέχρι της 22:00. Τα Σαββατοκύριακα, το λουκέτο θα διαρκεί περισσότερο, ήτοι από τις 08:00 έως τις 24:00.
Ο σχεδιασμός
Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους προς τη Νέα Παραλία, από το ύψος του Αγάλματος Βότση, δίπλα στον Λευκό Πύργο, μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής. Τόσο στα κιγκλιδώματα όσο και σε εμφανή σημεία θα αναγράφονται οι ώρες που ισχύει η απαγόρευση. Στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους στο σημείο από κοινό με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες – Συστάσεις μόνο την πρώτη μέρα
Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από σημερα το μεσημέρι.  οι παραβάτες θα δέχονται τις συστάσεις των αστυνομικών προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νέα Παραλία. Από την Τετάρτη, η «καμπάνα» για όσους παραβιάσουν το «λουκέτο» θα είναι βαριά, καθώς θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.
Πηγή ➤

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ανατροπές με τις Τράπεζες: Αυτές οι συναλλαγές ισχύουν από σήμερα Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, αυξάνουν από σήμερα Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Το συγκεκριμένο μέτρο – αναφέρεται στην ανακοίνωση – είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.
Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.
Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, πιστές στη δέσμευσή τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις και επικαιροποιούν συνεχώς τα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πηγή ➤

Κορωνοϊός: Κάτι δεν κατάλαβαν στη Θεσσαλονίκη – «Βούλιαξε» από κόσμο η παραλία ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Λίγο η Άνοιξη, λίγο ο καλός καιρός, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεχυθούν στους δρόμους και να γυμναστούν. Ή μήπως όχι;
Το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ η μέρα πλέον έχει μεγαλώσει, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να πάνε βόλτα. Και όλοι πήγαν βόλτα στο ίδιο σημείο: την Παραλία.
Όπως φάνηκε και σε απευθείας μετάδοση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, Θεσσαλονικείς με καφέδες στο χέρι, άλλοι τρέχοντας και άλλοι περπατώντας, μαζεύτηκαν στην Παραλία.
Ενώ σε άλλες εποχές τα πλάνα δεν θα προκαλούσαν κανένα σχόλιο, εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη νοοτροπία μερικών που επιλέγουν… όλοι να πηγαίνουν βόλτα στο ίδιο σημείο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κορωνοϊός: «Αυτό δεν θα συνεχιστεί, θα κλείσει» – Οργή Ζέρβα για τις βόλτες στην Παραλία Θεσσαλονίκης  

Μήνυμα πως δεν πρόκειται να συνεχιστούν αυτές οι εικόνες στην Παραλία, έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί. Αύριο εφόσον δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, προχωράμε σε μέτρα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο είτε αποκλεισμού της παραλίας, είτε «ζωνοποίησης» της, χωρίς να διευκρινίσει πως αυτό θα υλοποιηθεί και παραπέμποντας στην αυριανή μέρα για περισσότερα.
Μάλιστα, ο δήμαρχος εκανε γνωστό ότι μίλησε χθες με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο συζήτησε το θέμα και στον οποίο του «μετέφερε το άγχος» όπως χαρακτηστικά είπε, καθώς ο συνωστισμός ενδεχομένως ακυρώσει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊόυ.



ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥ OPEN T/V  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΕ Ο Ε.Τ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ 
Πηγή ➤Newsroom eleftherostypos.gr

Αυτό είναι το κείμενο–απάτη που φτάνει στο email ως δήθεν επιστολή της ΕΛΑΣ ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα. Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πηγή ➤

Κορωνοϊός: 1.835 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και 6 συλλήψεις για ανοικτά καταστήματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στη βεβαίωση 1.835 παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού προχώρησε η ΕΛΑΣ χθες, Κυριακή 29 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε έξι συλλήψεις.
Ειδικότερα, τα πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 589, στη Θεσσαλονίκη 212, στα Ιόνια Νησιά 136, στη Δυτική Ελλάδα 130, στην Κεντρική Μακεδονία 107, στη Θεσσαλία 102, στην Κρήτη 99, στην Πελοπόννησο 96, στο Νότιο Αιγαίο 87, στην Ηπειρο 77, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 73, στη Στερεά Ελλάδα 70, στο Βόρειο Αιγαίο 35 και στη Δυτική Μακεδονία 22.
Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.
Παράλληλα, χθες, συνελήφθησαν έξι άτομα και βεβαιώθηκαν αντίστοιχες παραβάσεις, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), στις εξής περιοχές: Στη Θεσσαλονίκη δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στη Στερεά Ελλάδα μία και στη Θεσσαλία, επίσης, μία.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 292 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Πηγή ➤

Συνελήφθη Ιρανός που φέρεται ως ύποπτος για υποκίνηση εξέγερσης των μεταναστών «να πάρουν τα όπλα» στον Έβρο.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συνελήφθη ύστερα από αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής χθες το βράδυ στην Κυψέλη, ένας 22χρονος Ιρανός αναρχικός. Ο συλληφθείς φέρεται να καλούσε μέσω Facebook τους ομοϊδεάτες του εδώ στην Ελλάδα, σε εξέγερση και στην παροχή οπλισμού στους μετανάστες στον Έβρο, για να αντισταθούν ένοπλα έναντι των ελληνικών δυνάμεων της Αστυνομίας και του Στρατού.
Ο νεαρός εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη με την κατηγορία της υποκίνησης σε εξέγερση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.
Στη σύλληψη ενός Ιρανού προχώρησαν  οι αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Κυψέλη.
Ο Ιρανός φέρεται να είχε αναρτήσει κείμενο σε ιστοσελίδες στο οποίο καλούσε τους μετανάστες «να πάρουν τα όπλα ώστε να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο».
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να προχώρησε την Κυριακή. Τον εντόπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Κυψέλη και του πέρασε χειροπέδες. Αν και το αδίκημά του είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, το παρελθόν του είναι πλούσιο και είναι πολύ γνωστός στο χώρο καθώς είχε πολλές σχέσεις με καταζητούμενο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».
Στο κείμενό του καλούσε επίσης και σε εξεγέρσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης: «Εμείς οι μετανάστες της Ευρώπης να βγούμε στους δρόμους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tο κείμενό του, είχε δει το «φως» της δημοσιότητας στους πιο διαδεδομένους ιστότοπους των αναρχικών και ο Ιρανός, αφού περιέγραφε πώς έφτασε στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «εμείς οι μετανάστες που βρισκόμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ό,τι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας».
Πηγή ➤

Μέτρα στήριξης για όλους, αλλά… οι στρατιωτικοί μας στην απ’ έξω! Τι γίνεται με τους “δεδομένους” στρατιωτικούς; Εκείνοι δεν δικαιούνται τίποτα..

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε όσα πακέτα στήριξης έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κουβέντα για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που έδωσαν τη “μάχη του Έβρου”, με επιτυχία και τους οποίους ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα ξεχάσει.
Μέχρι στιγμής υπάρχει μία δήλωση-ευχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για το ενδεχόμενο να εξεταστεί η καταβολή ενός επιδόματος με τη μορφή “δώρου Πάσχα”, στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στον Έβρο συμμετείχαν δυνάμεις που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας και σε τι συνθήκες “φιλοξενήθηκαν” οι στρατιωτικοί έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Από τις 28 Φεβρουαρίου, οι στρατιωτικοί συμμετείχαν σε μια επιχείρηση με μεγάλες δυσκολίες ,χωρίς καμία βοήθεια, τα πήγαν εξαιρετικά, αλλά πάλι διαπιστώνουν ότι τα ωραία λόγια, τα ευχαριστώ και οι εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης, διαρκούν όσο η κρίση είναι σε εξέλιξη.
Τουλάχιστον ας μην τους υπόσχονται ότι “δεν θα τους ξεχάσουν”, γιατί όση “ανοσία” κι αν έχουν αναπτύξει στα “φούμαρα”, όσο να ‘ναι κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι αυτοί που χρόνια τώρα τους θεωρούν “δεδομένους”, κάπως θα ‘χουν αλλάξει.
Πηγή: militaire.gr
Πηγή ➤

Όμηρος στα ίδια τα “ σχέδια του O Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισ λα μιστές της Συρίας – Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια Συρία, λόγω της μη καταβολής των μισθών τους πιθανόν ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που κτυπά την Τουρκία.
Η στρατιωτική εισβολή του Ερντογάν στη Συρία και η ενεργός υποστήριξη των ακραίων ισλαμιστών μαχητών, οδήγησαν τελικά σε τελεσίγραφο των ίδιων ενάντια στην Τουρκία,αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο της άρνησης των τουρκικών αρχών να καταβάλουν σε συριακές ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες και μαχητές τα χρήματα που τους οφείλουν, οι τελευταίες έδωσαν ένα τρομερό τελεσίγραφο στον Ερντογάν, απειλώντας όχι μόνο να καταλάβουν την περιοχή της Αλεξανδρέττας μαζί με τον συριακό στρατό, αλλά και να την προσαρτήσουν στη σύνθεση του επίσημου συριακού κράτους στο οποίο θα… ξαναγυρίσουν.
Είναι γνωστό ότι μια μέρα πριν ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τουλάχιστον 40 φιλότουρκους μαχητές στη Συρία οι οποίοι συμμετείχαν σε μια μεγάλη διαμαρτυρία, απαιτώντας την πληρωμή τους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Ο λόγος για τη σύλληψη των φιλότουρκων Τζιχαντιστών ήταν οι εκκλήσεις των ίδιων ότι θα στραφούν προς την πλευρά του Συριακού στρατού και θα καταλάβουν μαζί την περιοχή της επαρχίας Χατάι (την οποία βούτηξαν οι Τούρκοι το 1939) και θα την προσαρτήσουν στο έδαφος της Συρίας μαζί και με τους Κούρδους.
Ο Άσαντ ως γνωστόν έχει κάνει διαρκή ανοικτή πρόσκληση στους φιλότουρκους Σύρους ισλαμιστές, να αποδοκιμάσουν την Τουρκία και να ενταχθούν στον συριακό στρατό δηλώνοντας, όμως, πίστη στον ίδιο.
“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κρατούν περίπου 40 αγωνιστές του SNA, οι οποίοι διαμαρτύρονταν στην πόλη Ras al-Ain. Οι μαχητές απαίτησαν την καταβολή του καθυστερημένου μισθού και την εναλλαγή με άλλες μονάδες που βρίσκονται στην επαρχία του Χαλεπίου”, αναφέρει εφημερίδα Herald of Damascus.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό μεταξύ των Σύρων μαχητών και της Τουρκίας, διότι και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που βρίσκονται στο Χαλέπι και το Idlib ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να καταλάβουν την επαρχία Hatay, την οποία έχει καταλάβει παρανόμως η Τουρκία, αν δεν πληρωθούν, ενώ οι δυνάμεις τους αριθμούν περίπου 80-90 χιλιάδες άτομα προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στον Ερντογάν, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.
Οικονομική σφαλιάρα Moody’s στην Τουρκία.
Με δεδομένο ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη γενικώς προς το χειρότερο για το 2020 στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι αναμένει ότι η τουρκική οικονομία θα υποφέρει περισσότερο από τις άλλες στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Moody’s, το πρωτοφανές σοκ στην παγκόσμια οικονομία που προκλήθηκε από την πανδημία είναι πιθανό να προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημιές στους τουριστικούς τομείς της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό και με δεδομένο το πρόβλημα στο εσωτερικό της Τουρκίας με την πανδημία, ο Ερντογάν φαίνεται ότι έκανε στάση πληρωμών στους Σύρους αντάρτες, με την κατάσταση να του γυρνάει μπούμερανγκ, κινδυνεύοντας να χάσει όχι μόνο την στήριξη τους αλλά και την περιοχή της Αλεξανδρέττας, την οποία όλοι οι Σύριοι ανεξαρτήτως πεποιθήσεων την θεωρούν κομμάτι του κράτους τους εδώ και πολλά χρόνια.
Προφανώς ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δεν γνωρίζει την ελληνική παροιμία με τα πίτουρα και τις κότες, η οποία ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση.
Πηγή ➤

Θεσσαλονίκη Χαροπαλεύει 21χρονος που πήγε να αθληθεί στο Σέιχ Σου – Εσπευσμένα στο χειρουργείο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σέιχ Σου: Σοβαρά τραυματίας 22χρονος που δέχτηκε επίθεση σκύλων

Διερχόμενοι, που αντιλήφθηκαν το περαστικό και αντίκρισαν τραυματισμένο τον 22χρονο, τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 21χρονος που πήγε στο Σέιχ Σου για να αθληθεί και δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών.
Όπως μας ενημερώνει αναγνώστης, ένας διερχόμενος πατέρας με το γιο του έσωσαν τη ζωή του νεαρού την ώρα που τον κατασπάραζαν 10 σκυλιά.
O νεαρός- πάντα κατά την καταγγελία- έχει μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος με τραύμα στο λαιμό στο Ιπποκράτειο Θεσσσαλονίκης.
Μόλις πριν από λίγες ώρες, ένας ηλικιωμένος πέθανε έπειτα από επίθεση αδέσποτων.

Ώρα 00:44, ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η κατάσταση του νεαρού κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη. Μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο από το οποίο βγήκε πριν από λίγο. Ο 21χρονος Σ.Α. φέρει 32 τραύματα, τα 7 σοβαρά στο κεφάλι και στον λαιμό. Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο.
Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 65χρονος που είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων
Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο 65χρονος άνδρας, που είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων, στην περιοχή Ελαιόρεμα Πυλαίας, στις 6 Μαρτίου.
Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Όλες αυτές τις ημέρες νοσηλευόταν με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, στη Mονάδα Eντατικής Θεραπείας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Σημειώνεται πως η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Γ. Χατζηπαρασίδου έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό και για τον καταλογισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Πηγή ➤

Ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στη Λέσβο έγινε γνωστός πριν από λίγο.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στη Λέσβο έγινε γνωστός πριν από λίγο.
Πρόκειται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία, ενώ χθες, το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID-19.
Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης, η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της, ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Σήμερα τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν.
Τόσο από την κόρη της 76χρονης όσο και από το παιδί της έχουν ληφθεί δείγματα, τα δε αποτελέσματα αναμένονται από το Ινστιτούτο Παστέρ.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η άτυχη 76χρονη περιλαμβάνεται στους 38 συνανθρώπους μας που μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Πάντως όπως μαθαίνουμε, υπάρχει αναβρασμός αυτές τις ώρες στο νησί κυρίως για την πηγή της μόλυνσης. Πώς κόλλησε η γυναίκα; Από εισαγόμενο κρούσμα από την Ελλάδα ή από τους χιλιάδες λ@θραίους που ζουν στη Λέσβο;
Πηγή ➤