Σελίδες

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Γνωστό το κόλπο – Έγραψε ο ... Έλληνας δημοσιογράφος συκοφαντεί και διασύρει την Ελλάδα στη Γερμανία – Σε ποιο κόμμα ανήκει; ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έλληνας δημοσιογράφος έγραψε ένα απίστευτα συκοφαντικό άρθρο για την Ελλάδα, το οποίο δημοσιεύθηκε σε γερμανική εφημερίδα. Μάλιστα, ο στόχος είναι προφανής. Να πληγεί η καλή εικόνα της ασφαλούς χώρας που δημιούργησε η Ελλάδα, λόγω της πετυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, με απώτερο σκοπό τον επηρεασμό των Γερμανών τουριστών, για να μην επισκεφθούν την Ελλάδα.
Αυτό είναι μια εθνική δολιοφθορά και δεν είναι δημοσιογραφία.
Αν δε είναι αλήθεια ότι το άτομο αυτό πρόσκειται σε κάποιο κόμμα στην Ελλάδα, περιμένουμε από το συγκεκριμένο κόμμα να πάρει θέση σε αυτήν την αθλιότητα.
Το άρθρο στη γερμανική εφημερίδα ΕΔΩ.
Ακολουθεί σχετικό άρθρο-σχόλιο του ιστοτόπου THETOC:Απίστευτη επίθεση από γερμανική εφημερίδα: Οι Έλληνες λένε ψέματα για τον κορονοϊό για να προσελκύσουν τουρίστες
Αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο της άγνωστης στο κοινό Nordwest που υπογράφει ο Ελληνας δημοσιογράφος Φέρρι Μπατζόγλου
Μια απίστευτη και υβριστική επίθεση στην Ελλάδα εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα “Nordwest”, σε άρθρο της που αναδεικνύει και η ελληνική εκδοχή της “Deutsche Welle”. Αν και άγνωστη στο κοινό η εφημερίδα δημοσιεύει ένα κομμάτι που δεν βασίζεται σε γεγονότα παρά μόνο σε υποψίες, γεγονός που δεν την απέτρεψε να βάλει τίτλο οτι η Ελλάδα κρύβει τα πραγματικά κρούσματα.
Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται “ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο”.
Το άρθρο κάνει λόγο για “εξωραϊσμένη πραγματικότητα” και αναφέρει: “Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορονοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό “χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα””.
Εμμεση απάντηση στους ισχυρισμούς του συγγραφέα έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας οτι δεν μαγειρεύει η Ελλάδα τα νούμερα, ενώ είναι προφανώς λάθος όλος ο συλλογισμός του άρθρου, αφού σημασία δεν έχει ο απόλυτος αριθμός των τέστ, αλλά η αναλογία τους με τον πληθυσμό.
Ο συντάκτης συνεχίζει να αμφισβητεί αυθαίρετα τα νούμερα και τα μαθηματικά μοντέλα και υποστηρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ, επισημαίνοντας χωρίς να παρουσιάζει καμία απόδειξη, πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: “Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά”.
Το αξιοπερίεργο για το δημοσίευμα είναι οτι το κομμάτι, που δεν παρουσιάζει παρά μόνο υποψίες και όχι ντοκουμέντα για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του συγγραφέα, είναι οτι το υπογράφει ένας Ελληνας δημοσιογράφος ονόματι Φέρρι Μπατζόγλου.
Και η εφημερίδα καταλήγει: “Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει”.
Γνωστό το κόλπο – Έγραψε ο Έλληνας την αθλιότητα εναντίον της Ελλάδας και την αναμεταδίδει η Deutsche Welle
Το έχουμε γράψει. Το άρθρο του Έλληνα δημοσιογράφου Φέρρι Μπατζόγλου δεν είναι απλά συκοφαντικό, αλλά μια κανονική δολιοφθορά εναντίον της Ελλάδας. Δείτε όμως τη μεγάλη εικόνα, που ξεπερνά τον δημοσιογράφο αλλά και την άνγωστη στη ευρύ κοινό εφημερίδα που το δημοσίευσε, την Nordwest.
Αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο έκανε και η ημεπίσημη… φωνή της Γερμανίας, η Deutsche Welle.
Δηλαδή, γνωστό το κόλπο, γράφει ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό της Γερμανίας δημοσιογράφος κάτι συκοφαντικό για την Ελλάδα, σε μια μικρή εφημερίδα. Μάλιστα, επειδή είναι Έλληνας, το άρθρο αποκτά αξιοπιστία. Σου λέει ο Γερμανός αναγνώστης, αφού το γράφει Έλληνας, κάτι περισσότερο ξέρει από μας και δεν είναι δυνατόν να λέει ψέμματα και να συκοφαντεί τη χώρα του. 
Όμως μετά το παίρνει η Deutsche Welle και αλλάζουν όλα. Αφού κάνει αναφορά σ’ αυτό η Deutsche Welle, πάει να πει ότι είναι αξιόπιστο. Άρα, φέτος μην πάμε Ελλάδα.
Ακολουθεί το άρθρο της Deutsche Welle με τη σχετική αναφορά στο δημοσίευμα της  Nordwest:
Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων
Ο προβληματισμός και οι διαφορετικές απόψεις που επικρατούν σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων καθώς και άρθρο που κάνει λόγο για “εξωραϊσμό” της κατάστασης στην Ελλάδα στον γερμανικό Τύπο.
……
Εξωραϊσμένη η πραγματικότητα του κορωνοϊού στην Ελλάδα;
Μήπως η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη;
Μήπως η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη;
Με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο στην εφημερίδα NordwestΤο άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid 19, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».
Το άρθρο κάνει λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» και αναφέρει: «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα».
Αγωνία για τον τουρισμό
Αγωνία για τον τουρισμό
Το άρθρο επισημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: «Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορωνοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει».
Μαρία Ρηγούτσου
Πηγή ➤https://infognomonpolitics.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου