Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Κρατούμενος που μπήκε φυλακή για κλοπή χρηματοκιβωτίου με 800.000 € πίσω από την ληστεία τράπεζας.....παλιός γνώριμος των διωκτικών Αρχών....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η αστυνομική έρευνα στη Θεσσαλονίκη οδήγησε σε αποκαλύψεις. Κρατούμενος διαπιστώθηκε ότι κρυβόταν πίσω από ένοπλη ληστεία τράπεζας…

Κρατούμενος των φυλακών Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, με ποινικό παρελθόν, φέρεται να εμπλέκεται σε δύο ληστείες που διαπράχθηκαν πριν από 15 χρόνια, με συνολική λεία 70.000 ευρώ. Πρόκειται για 53χρονο, ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο για ένοπλη ληστεία, την οποία κατηγορείται ότι τέλεσε σε βάρος υπερήλικα – 2,5 χρόνια νωρίτερα – στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν, από κοινού με συνεργούς του, αφαίρεσαν από το σπίτι του θύματος, χρηματοκιβώτιο που περιείχε 800.000 ευρώ, σε μετρητά, κοσμήματα και λίρες.

Αξιοποιώντας προανακριτικό υλικό και βιολογικά ευρήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν για εγκληματικές πράξεις που διέπραξε παλιότερα και παρέμεναν επί σειρά ετών ανεξιχνίαστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται αφενός για ληστεία που τελέστηκε τον Ιούλιο του 2008 σε υποκατάστημα τράπεζας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, όπου, υπό την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδας, αφαίρεσε 39.250 ευρώ από τα ταμεία, και αφετέρου για ληστεία, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους σε βάρος 75χρονης (τότε) γυναίκας και της οικιακής βοηθού της, σε σπίτι στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, απ’ όπου άρπαξε 30.700 ευρώ και κοσμήματα.

Και στις δύο περιπτώσεις είχε συνεργούς, ενώ στην δεύτερη περίπτωση προέβη λίγους μήνες αργότερα σε αποστολή φακέλου με απειλητικό περιεχόμενο προς την ηλικιωμένη παθούσα, αξιώνοντας το ποσό των 200.000 ευρώ για την επιστροφή των κλοπιμαίων.

Όπως αναφέρεται, δε, στην ίδια ανακοίνωση, ο 53χρονος διέρρηξε πέρσι τον Ιανουάριο σπίτι στην περιοχή της Βόλβης, αφαιρώντας ηλεκτρολογικά μηχανήματα.

Ο ίδιος είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών Αρχών καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία αξιόποινων πράξεων, μεταξύ αυτών για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου