Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Xαμηλή πτήση έξι τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά .....



Police-Voice blog ➤
Τέσσερα τουρκικά F-4 και δύο F-16 πέταξαν πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι κοντά στους Φούρνους
Κατά τη διάρκεια του τρίμηνης διάρκειας θερινού μορατόριουμ πτήσεων στο Αιγαίο, η τουρκική πολεμική αεροπορία αποφεύγει να στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο. Σήμερα ωστόσο η τουρκική αεροπορία όχι μόνο έβγαλε μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο αλλά έδωσε εντολή και για πτήση πάνω από ελληνικά νησιά.

Εξι τουρκικά μαχητικά, τέσσερα F-4 και δύο F-16 πέταξαν για συνολικά 21 λεπτά εντός του FIR Αθηνών, παραβιασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι κοντά στους Φούρνους της ικαρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, ο οποίος εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου, πραγματοποίησε στις 11:19 υπέρπτηση άνωθεν ν. Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 3000 και 5000 πόδια αντίστοιχα».
        
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».
Πηγή ➤ protothema.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου