Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εικονικά τιμολόγια σε μονή της Κρήτης....



Police-Voice blog ➤
Έκθεση για την επιβολή προστίμου τόσο προς μία από τις ιστορικότερες Μονές της Κρήτης, όσο και προς την εργολάβο συντάσσει το ΣΔΟΕ, κάνοντας λόγο για «καραμπινάτη παράβαση», για λήψη εικονικών τιμολογίων, ύψους 270.000 ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος».

Τα χρήματα προέρχονταν από κοινοτικές επιδοτήσεις στο πλαίσιο προγράμματος για την εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών στην ανδρική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια ελέγχου παραστατικών που είχε εκδώσει μία γυναίκα, ιδιοκτήτρια εργολαβικής εταιρείας. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η εταιρεία αυτή ήταν εικονική, καθώς η συγκεκριμένη γυναίκα ουδέποτε είχε δηλώσει εισοδήματα και ΦΠΑ στην Εφορία. Συνολικά, εμφανίζεται να έχει εκδώσει παραστατικά συνολικού ύψους 800.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων και τα τιμολόγια, ύψους 270.000 ευρώ προς τη Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.

Αναπόφευκτα, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ επεκτάθηκε και στο μοναστήρι, στο οποίο τον Ιούλιο του 2011 κοινοποιήθηκε η παράβαση της λήψης εικονικών τιμολογίων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλείται πηγές του ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι η εργολάβος που εξέδωσε τα εικονικά τιμολόγια ουδεμία σχέση είχε με την εκτέλεση των έργων, τα οποία είχαν επιδοτηθεί από κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή ➤ http://www.zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου