Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Θα λειτουργεί σε περιπτώσεις ανάγκης Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, πρώην ... κέντρο διασκέδασης στη Χίο...



Police-Voice blog ➤

Τους πρώτους καρπούς απέδωσε η κοινή σύσκεψη μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου, Αστυνομίας και Λιμεναρχείου σχετικά με την εξεύρεση επιπλέον χώρων διαμονής μεταναστών που περνούν παράνομα τα σύνορα της Ελλάδας και καταλήγουν στη Χίο.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και με εισήγηση του Κ. Γανιάρη προτάθηκε ως καταλληλότερη λύση η δημιουργία κέντρου προσωρινής κράτησης στην προέκταση του κτιρίου του κέντρου διασκέδασης «Θάλασσες» στο αεροδρόμιο αφού σύμφωνα με τον ίδιο, πληροί τις περισσότερες των προδιαγραφών.

Το κτίριο

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν, πρόκειται για στεγασμένο χώρο συνολικού εμβαδού 120 τ.μ. το οποίο είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μετανάστες από τρίτες χώρες για μικρό χρονικό διάστημα.

Εντός του κτιρίου υπάρχουν τουαλέτες και ακόμα δύο δωμάτια τα οποία σύμφωνα με τον Κ. Γανιάρη, με λίγα χρήματα θα μπορούν να μετατραπούν σε στέγη φιλοξενίας.

«Πρόκειται για τμήμα του κτιρίου που μέχρι πρότινος στέγαζε το κέντρο διασκέδασης «Θάλασσες». Αυτό το τμήμα είχε απαλλοτριωθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια διάνοιξης του δρόμου. Δεν κατεδαφίστηκε όμως και έτσι τώρα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αφού μετά τον Καλλικράτη έχει περιέλθει στην κατοχή της Π.Ε. Χίου.

Θέλω να διευκρινίσω ότι αυτός ο χώρος θα λειτουργήσει μόνο εάν υπάρξει άμεση ανάγκη όπως αυτή που αντιμετωπίζει τώρα η Χίος που οι χώροι φιλοξενίας του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας στο Μερσινίδι είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Όπως συζητήσαμε, εκεί μέσα θα φιλοξενούνται οι γυναίκες με τα παιδιά τους ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν στη Χίο», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Σχετικά πάντως με τον φορέα διαχείρισης του κτιρίου, αυτός μάλλον θα είναι το Λιμεναρχείο Χίου αφού ήδη η Αστυνομία είναι επίσημος φορέας διαχείρισης του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας του Μερσινιδίου.

Πηγη : www.politischios.gr
 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου