Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τα εστιατόρια ήταν η αδυναμία μιας σπείρας Ρουμάνων Έκλεβαν από χρηματοκιβώτια μέχρι… μαχαιροπίρουνα!



Police-Voice blog ➤

Οι δράστες  έκαναν διαρρήξεις τους τελευταίους  πέντε μήνες

Τα εστιατόρια ήταν η αδυναμία μιας σπείρας Ρουμάνων, όχι βέβαια για τα φαγητά που σέρβιραν αλλά όσα μπορούσαν να κλέψουν  από αυτά! Η σπείρα, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας εξαρθρώθηκε και στην κατοχή των μελών της βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία, που μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τρεις διαρρήξεις.

Οι αιφνιδιαστικές έρευνες της Ασφαλείας σε τρία σπίτια στην Πάτρα, ακολούθησαν τη σύλληψη ενός 45χρονου Ρουμάνου που είχε καταδικαστεί για κλοπές και είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες με περιοριστικούς  όρους, στο αυτοκίνητο του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένο ένα σπρέι πιπεριού. Τα σπίτια ήταν γεμάτα κλοπιμαία και 21 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι έξι αλλοδαποί ένοικοί τους ηλικίας  21 ως 56 χρόνων συνελήφθησαν μαζί με έναν 30χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για κλοπή και εξετάζεται η συμμετοχή του στη σπείρα. Άλλοι δυο συνεργοί τους αναζητούνται.

Οι δράστες  έκαναν διαρρήξεις τους τελευταίους  πέντε μήνες. Πρώτα, είχαν «χτυπήσει» στις 7 Απριλίου το μηχανουργείο ενός 69χρονου στο Κάτω Καστρίτσι Πατρών, από το οποίο άρπαξαν μία συσκευή οξυγονοκόλλησης αξίας 1.000 ευρώ. Στις 21 Αυγούστου διέρρηξαν το εστιατόριο ενός 57χρονου στην Καρυά και έκλεψαν 100 ευρώ, 200 μέτρα καλωδίων, ένα ντοσιέ με συλλεκτικά νομίσματα, ένα ηχείο και 1.000… μαχαιροπίρουνα άξιας 15.000 ευρώ! Τέλος, στις 21 Σεπτεμβρίου έσπασαν τη τζαμαρία του εστιατορίου ενός 59χρονου στα Τσουκαλέικα και «σήκωσαν» ένα χρηματοκιβώτιο, ένα φορητό υπολογιστή, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, 15 χρυσές λίρες, 300 ευρώ, οινοπνευματώδη ποτά, τέσσερις συσκευές ενδοεπικοινωνίας και πλήθος επίχρυσα μαχαιροπίρουνα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ!



Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού κώδικα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και κρατούνται για να απολογηθούν τη Δευτέρα στον Γ΄ ανακριτή Πατρών. Μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν. Πηγή ➤ http://www.protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου