Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ως πότε οι αποτυχημένοι θα προάγονται στην ΕΛ.ΑΣ.; Επιστολή αναγνώστη Aστυνομικου ....ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ AΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΣΠΡΑ ΜΑΥΡΑ .... ......



Police-Voice blog ➤
Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή. Ομολογουμένως σκληρή. Βάζει όμως κάποια ζητήματα και κυρίως αρκετούς προβληματισμούς. Ιδιαίτερα όταν η ηγεσία της αστυνομίας αλλού εμφανίζεται άτεγκτη και αμείλικτη και μάλιστα για ... ψύλλου πήδημα και αλλού εμφανίζεται να υποθάλπει, να
επιβραβεύει ενέργειες και αποτελέσματα που υποσκάπτουν το κύρος και κοστίζουν υψηλά τιμήματα.
Εμείς δημοσιοποιούμε το κείμενο αποπειρώμενοι στο μέτρο του δυνατού ν' απαλείψουμε τα προσδιοριστικά στοιχεία, αν και στην προκειμένη περίπτωση μάλλον αυτό είναι δύσκολο, ώστε τόσο το κείμενο όσο κι εμείς που το δημοσιοποιούμε στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και της κατάθεσης γνώμης, να υποστούμε την κριτική.

"Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο από τις Φυλακές Τρικάλων, απέδρασαν μαζικά έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι, βαρυποινίτες, Αλβανικής καταγωγής.
Η απόδραση αυτή έγινε σίγουρα με την βοήθεια κάποιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία με βαρύ οπλισμό μπόρεσε να πετύχει το στόχο ήτοι την απόδραση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Νομού, με επικεφαλής τον σημερινό ......., δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό, αφού η επιχείρηση για την εν λόγω απόδραση σίγουρα θα είχε και επιτόπιο σχεδιασμό.
Να θυμίσουμε επίσης ότι ομάδα από τους αποδράσαντες, αλώνισε για αρκετό χρονικό διάστημα εντός της Χώρας μας, διέπραξε αδικήματα και σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο, ήτοι μιας αθώας γυναίκας στην Κόρινθο και ενός αστυνομικού στο Δίστομο.

Αυτά θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί αν ο τότε ........και νυν ......, ενεργούσε αποτελεσματικά με συλλογή πληροφοριών (ένας διευθυντής Νομού πρέπει να γνωρίζει τα πάντα), ώστε έγκαιρα να είχε αντιληφθεί την σχεδιαζόμενη επιχείρηση απόδρασης ή αφού αυτή επετεύχθη, να επιτύχει έστω κάποια σύλληψη δραπέτη/των ή μέλους/ων της υποστηρικτικής ομάδας. Τίποτα από όλα αυτά δεν πέτυχε και η ηγεσία όχι μόνο δεν τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, όπως με μεγάλη ευκολία κάνει σε άλλες περιπτώσεις πολύ μικρότερης σημασίας, αλλά τον αναβάθμισε σε υψηλότερο πόστο!!!, από το οποίο θέλοντας να επιδείξει έργο, έχει δώσει εντολή (όχι γραπτή) στις αστυνομικές υπηρεσίες, να ενεργούν αθρόες προσαγωγές πολιτών, ασχέτως αν υπάρχει λόγος ή όχι, παραβιάζοντας τους νόμους και τις κατά καιρούς διαταγές της ηγεσίας για τον τρόπο που γίνονται αυτές.

Από τα ανωτέρω εκτεθέντα εγείρονται ερωτήματα και ζητούν απαντήσεις:
-Με ποια κριτήρια έγινε η αναβάθμιση του εν λόγω αξιωματικού;
-       Ποιος θα πληρώσει το κόστος των δύο εκατομμυρίων ευρώ που στοίχισε η γιγαντιαία επιχείρηση, για τη σύλληψη των δραπετών με συμμετοχή δυνάμεων & μέσων ήτοι ελικόπτερο, ανιχνευτές από Έβρο και εκατοντάδες αστυνομικών από όλα τα μέρη της Ελλάδας;
-Ποιος θα λογοδοτήσει για τον θάνατο της αθώας γυναίκας στην Κόρινθο και του αστυνομικού στο Δίστομο;
-Ο συγκεκριμένος αξιωματικός θα παραβρεθεί ως αντιπρόσωπος ......, στην τελετή εξάμηνου μνημοσύνου του αστυνομικού;

ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOKO.....

Η ερμηνεία και η απάντηση σε μια επιστολή σε βάρος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. 

Το bloko.gr έχει αποδείξει ότι σέβεται την άποψη του αναγνώστη και πως όταν αυτή μετουσιώνεται σε επιστολή, τη δημοσιοποιεί για δύο λόγους, ανεξαρτήτως σκοπιμότητας ή επιδίωξης του συντάκτη της.
Ο πρώτος είναι ο σεβασμός στην άποψη, απ' οπουδήποτε κι αν προέρχεται και οποιαδήποτε θέση πρεσβεύει. Και ο δεύτερος επειδή δεν μας αρμόζει η οποιαδήποτε μορφής λογοκρισία. Άλλωστε, ο καθένας κρίνεται.
Στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποιήσαμε την
επιστολή αναγνώστη με τίτλο " Ως πότε οι αποτυχημένοι θα προάγονται στην ΕΛ.ΑΣ.; " και στη συνέχεια, περιμέναμε να δούμε αντίκτυπο και αντιδράσεις.
Όπως οφείλουμε να ομολογήσουμε, οι "συστατικές επιστολές" που πήραμε για το νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Στερεάς Ελλάδας γιατί το συγκεκριμένο ανώτατο αξιωματικό στηλίτευε ο συντάκτης της επιστολής, ήταν άριστες. Τόσο για το παρελθόν και για το έργο, όσο και κυρίως για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του ανθρώπου.
Θεωρήσαμε ως εκ τούτου χρέος μας να καταθέσουμε το καταπίστευμα όσων απόψεων και σχετικών εκτιμήσεων γίναμε κοινωνοί.
.

Πηγή ➤ http://bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου