Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καλοχώρι Θεσσαλονίκη: Εκβίαζαν γιατρό ζητώντας 200.000 ευρώ..



Police-Voice blog ➤

Δεχόταν στο κινητό του τηλέφωνο απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του - Συνελήφθησαν ένας 46χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ κι ένας 35χρονος Αλβανός

Ένα μάλλον... πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς γιατρός καταγγέλει πως τον εκβίαζαν για 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ένα μαρτύριο υποστηρίζει ότι ζούσε τον τελευταίο ενάμιση μήνα γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, τον οποίο κατηγορούνται ότι εκβίαζαν ένας 46χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ κι ένας 35χρονος Αλβανός, αξιώνοντας το ποσό των 200.000 ευρώ. Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν στην περιοχή του Καλοχωρίου οι δύο κατηγορούμενοι εκβιαστές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 55χρονος γυναικολόγος κατέφυγε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ο άγνωστος, σύμφωνα με το γιατρό, απαιτούσε τα χρήματα για να μην του συμβεί το παραμικρό. Το πρωί της Παρασκευής στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι προσήλθαν σε προκαθορισμένο σημείο για να παραλάβουν το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να αποτρέψουν τη σύλληψή τους.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σύζυγος του 46χρονου φέρεται να ήταν κατά το παρελθόν ασθενής του γιατρού και γνώριζε ότι το θύμα είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ένα πιστόλι μακάροφ (με σιγαστήρα), ένας γεμιστήρας με επτά φυσίγγια, ένα στιλέτο, όπως και ιδιόχειρες σημειώσεις που περιείχαν πληροφορίες για το θύμα τους. Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή ➤http://www.protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου