Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ένωση Θεσσαλονίκης: Επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας και στις ΟΠΚΕ...



Police-Voice blog ➤
Επιστολή της ένωσης Θεσσαλονίκης προς Δένδια και Παπαγιαννόπουλο για την υπερεργασία των αστυνομκών που υπηρετούν στις ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης και για την καθιέρωση μηνιαίο επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας, το μισό απ' αυτό που αποδίδεται στα ΜΑΤ. Ακολουθεί η επιστολή... 
"Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Σας γνωρίζουμε ότι οι ειδικές Ομάδες Πρόληψης – Καταστολής Εγκληματικότητας, οι επονομαζόμενες Ο.Π.Κ.Ε. της
Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσ/νίκης, το δεύτερο εξάμηνο του 2013 μετακινήθηκαν για αρκετές ημέρες σε άλλους Νομούς, για τη διενέργεια ειδικών ελέγχων αναζήτησης εγκληματιών, ειδικότερα στη Λαμία, στην Ηγουμενίτσα, στη Χαλκιδική, καθώς και σε άλλες περιοχές. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εργάστηκαν, για συνεχόμενο χρονικό διάστημα, σε απογευματινές και νυχτερινές, κυρίως, ώρες. Επίσης, το ειδικό ωράριο εργασίας τους, είναι καθορισμένο ώστε να εργάζονται, σε μηνιαία βάση, περίπου πάνω από 70 ώρες εργασίας, σε σταθερή επαναλαμβανόμενη βάση, λόγω της ειδικής αποστολής τους. Από την άλλη όμως βάσει νομοθετικών διατάξεων, όπως σας είναι γνωστό, οι ώρες νυκτερινής απασχόλησης που πληρώνονται και προβλέπεται να εργάζεται ο Αστυνομικός, είναι κατ’ ανώτατο όριο 48 ώρες μηνιαίως και 488 ώρες κατ’ έτος.
Επίσης, οι Ομάδες Πρόληψης – Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Θεσ/νίκης συμβάλλουν καθοριστικά και σημαντικά στην αστυνόμευση της περιοχής μας, με τακτικές εποχούμενες περιπολίες και λόγω της φύσης της υπηρεσίας τους, χρησιμοποιούνται για τη συνδρομή και την ενίσχυση πολλών άλλων Υπηρεσιών, ακριβώς επειδή λόγω της ειδικής εκπαίδευσής τους και της υπηρεσιακής υπαγωγής τους. Πολλές φορές η εργασία τους είναι πολύωρη, πέραν του ωραρίου συνήθως σε νυχτερινή εργασία, σε μακρινές περιοχές ακόμα και εκτός Θεσσαλονίκης και αρκετές είναι οι περιπτώσεις τραυματισμών των Αστυνομικών.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Για όλα τα ανωτέρω και για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι Αστυνομικοί των Ο.Π.Κ.Ε., εξαιτίας και του πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό και του μικρού αριθμού Αστυνομικών που υπηρετούν σ’ αυτήν την Υπηρεσία, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο:
α) Να αποζημιωθούν για όλες τις νυχτερινές ώρες εργασίας του έτους 2013, που υπερεργάστηκαν.
β) Να θεσπιστεί, με ειδική νομοθετική διάταξη, το ειδικό επίδομα των διμοιριών επιχειρησιακής ετοιμότητας, δηλαδή 75 ευρώ μηνιαίως το ήμισυ του επιδόματος των ΜΑΤ, να το λαμβάνουν σε μόνιμη βάση και οι Αστυνομικοί των Ο.Π.Κ.Ε., για όλους τους ανωτέρω λόγους."
.
Πηγή ➤http://www.bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου