Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

εκτακτο ALERT! Διακόπτεται η συνεδρίαση της Βουλής λόγω της πρόταση μομφής



Police-Voice blog ➤Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τίναξε τη Βουλή στον αέρα - Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα


Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεύτερη μέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του δεν θα αφήσει τη συγκυβέρνηση να βάλει στον τάφο την ελληνική κοινωνία και τον λαό. 

Η Βουλή διακόπτει τη συζήτηση για δύο μέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει τώρα να συνεχιστεί η συζήτηση. 

«Βάλλετε εναντίον των εθνικών συμφερόντων. Αν καθυστερήσει η διαδικασία χρηματοδότησης της χώρας, να δούμε πού θα βρείτε τα λεφτά. Είναι η απελπισία σας μπρος στην κατάρρευση του κόμματός σας» είπε οργισμένα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Η κυβέρνηση μέσω του κυρίου Σταμάτη σήκωσε το γάντι και η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα ξεκινά.

ΝΕΟΤΕΡΑ.ΤΩΡΑ ..


Το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τρίτης η ψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής περιγράφει τη διαδικασία υποβολής πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται εφόσον κατατεθεί η πρόταση, η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, πράγμα που έγινε όταν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση.

Σύμφωνα με το 142 διακόπτεται η συζήτηση του νομοσχεδίου και λίγη ώρα μετά, στις πέντε και μισή απόψε, ξεκινά η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Πριν λίγο η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει καθώς με το άρθρο 142 παράγραφος 6 πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης. Τον περασμένο Νοέμβριο (8/11) από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και είχε ως θέμα την οικονομική πολιτική.


Αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα εναντίον του Στουρνάρα - Κυβέρνηση: Αποδεχόμαστε την πρόταση, βάλλετε εναντίον εθνικών συμφερόντων


- Αλλάζει τελείως η διαδικασία μετά την πρόταση δυσπιστίας του Α. Τσίπρα, αναβάλεται για μία εβδομάδα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
- Υπ. Επικρατείας προς Α. Τσίπρα: Με την πρόταση σας χτυπάτε τα εθνικά συμφέροντα
- Στον αέρα η εκταμίευση της δόσης καθώς μόνο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το Eurogroup της 1ης Απριλίου θα ΄δινε το πράσινο φως για τα χρήματα
- Σκληρή επίθεση από τον Τσίπρα στην κυβέρνηση με την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο
- Ο Α.Τσίπρας κατήγγειλε ευθέως πως ο Κ. Χατζηδάκης εξυπηρετεί συμφέροντα
- Τράπεζες εργασιακά και ασφαλιστικά ταμεία στο στόχαστρο της κριτικής του Α. Τσίπρα
- Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή
Αιφνιδιαστική κίνηση από τον Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπ.Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Εαν τελικά γίνει δεκτή η πρόταση θα διακοπεί η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τουλάχιστον 2 ημέρες.

Για λογαριασμό της κυβερνησης απάντησε στον Α. Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας δηλώνοντας πως αποδέχεται την πρόταση δυσπιστίας κατηγορώντας τον όμως πως βάλει κατά εθνικών συμφερόντων

Ο Α. Τσίπρας έβαλε επίσης και εναντίον του υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη κατηγορώντας τον ευθέως πως εξυπηρετεί συμφέροντα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το πολυνομοσχέδιο είναι το προϊόν συναλλαγής με την τρόικα για να διασωθεί η κυβέρνηση στις εκλογές.

''Επιχειρείτε σαν τους κλέφτες'' και ''προχωράτε σε ένα ακόμα έγκλημα με νομοσχέδιο που φανερώσατε ξημερώματα'' τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την κριτική του στις εξελίξεις στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμώντας πως ''έτσι ολοκληρώνετε το έγκλημα που ξεκινήσατε με το PSI''.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση Σαμαρά περνάει στις πιο μαύρες σελίδες ακόμα και της συντηρητικής πράταξης ξεπερνώντας ακόμα και τον Γ. Ράλλη που μοίραζε επιταγές για να διασωθεί πριν τις εκλογές του 1981.

ΤΩΡΑ 19.20 ΩΡΑ ...

ALERT! Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Η πρόταση δεν μπορεί να συζητηθεί ημέρα ψηφοφορίας - Από Δευτέρα αν θέλετε


Όσον αφορά στο  Άρθρο 150 η πρόταση πρέπει να είναι γραπτή και να συζητηθεί σε ημέρα που δεν υπάρχει ψήφιση νομοσχεδίου, άρα η συζήτηση για την πρόταση μομφής εναντίον του προεδρείου της Βουλής δεν μπορεί να γίνει σήμερα, είπε ο πρόεδρος της Βουλής σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου.

Η συζήτηση θεωρείται περαιωμένη ανακοίνωσε ο κ. Μεϊμαράκης

Βουλή: Απερρίφθη η πρόταση μομφής - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση

Αποχωρεί από την Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα εναντίον του Στουρνάρα - Κυβέρνηση: Αποδεχόμαστε την πρόταση, βάλλετε εναντίον εθνικών συμφερόντων


Πηγή ➤Police- voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου