Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εντάλματα και διώξεις σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών για το βασανισμό του ισοβίτη Καρέλι ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ????



Police-Voice blog ➤
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανιστήρια που προκάλεσαν το θάνατο άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκος για την υπόθεση του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, ενώ εκδόθηκαν και 8 εντάλματα σύλληψης.

Η δίωξη για τα κακουργήματα του βασανισμού με θανατηφόρο αποτέλεσμα, του βασανισμού και της βαριάς
σκοπούμενης σωματικής βλάβης στρέφεται κατά παντώς υπευθύνου αλλά και συγκεκριμένων προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ποινική δίωξη αφορά, σε πρώτη φάση, 14 πρόσωπα, υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, ενώ έχουν προκύψει ευθύνες  σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Μαλανδρίνου και αστυνομικών του τμήματος Ιτέας όπου κρατήθηκε ο 42χρονος μέχρι τη μεταγωγή του. 

Ο Αλβανός κακοποιός βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου, μετά το φόνο του 46χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη. Η ιατροδικαστική έκθεση αποδίδει το θάνατο του σε κάταγμα στο θώρακα που προκάλεσε βλάβη στην καρδιά. Ο κρατούμενος διαπιστώθηκε ότι έφερε χτυπήματα σε όλο το σώμα του.

Το μοιραίο κελί

Στις... τρεις ώρες παραμονής του Ιλία Καρέλι σε χώρο των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, πριν μπει στο κελί που ξεψύχησε, έχουν εντοπιστεί οι δράστες του ξυλοδαρμού, που οδήγησε στον θάνατό του.

Σε αυτόν τον χώρο συντελέστηκε το έγκλημα αυτοδικίας, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι διαπιστώσαν ότι ο 42χρονος κρατούμενος, έφθασε στις φυλακές περίπου στις 15:30-15:45,  το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαρτίου 2014, και μπήκε στο διαμορφωμένο κελί του σχεδόν τρεις ώρες αργότερα. Επιβαρυντικές είναι οι καταθέσεις τουλάχιστον δύο αστυνομικών που συνόδευσαν τον Ιλία Καρέλι από το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στις φυλακές της Νιγρίτας.


Σε αρχική τους κατάθεση αμέσως μετά τον θάνατο του κρατούμενου, όταν ακόμη προσδιορίζονταν τα «παθολογικά αίτια» ως αιτία θανάτου, είχαν αναφέρει πως παρέδωσαν τον κρατούμενο σε ένα «μπουλούκι» σωφρονιστικών υπαλλήλων, που είχαν εξαιρετικά άγριες διαθέσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ίδιοι αστυνομικοί, ήταν αυτόπτες μάρτυρες σε ένα «τρενάκι» ήπιας κακοποίησης κατά μήκος ενός διαδρόμου, πριν ο κρατούμενος μπει σε ένα κλειστό δωμάτιο. Από εκεί και πέρα έχασαν επαφή με τον κρατούμενο, καθώς είχαν ολοκληρώσει την μεταγωγή, και δεν γνωρίζουν τι ακολούθησε. Τις ίδιες περιγραφές έδωσαν και στο κλιμάκιο των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που τους κάλεσαν να καταθέσουν. Σημειώνεται ότι στους συγκεκριμένους μάρτυρες επιδείχθηκαν φωτογραφίες σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, σε μία προσπάθεια αναγνώρισης εκείνων που συμμετείχαν στο «τρενάκι» ξυλοδαρμού.

Πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι μετά την ολική παρεκτροπή βάναυσης αυτοδικίας, οι δράστες της, φαίνεται να επιχείρησαν την συγκάλυψή της. Αρμόδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι πολύ πιθανόν οι δράστες, μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό, φωτογράφισαν τον κρατούμενο, ως ένα «τεκμήριο» ότι έτσι κακοποιημένο τον είχαν παραλάβει, ενώ «έπεισαν» και τον Διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος να αναφέρει ότι ο κρατούμενος έφθασε κακοποιημένος στις φυλακές, σε μία προσπάθεια «απενεχοποίησης».       

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, θεωρούν πολύ πιθανόν, η «σπουδή» κάποιων, μετά την αναγγελία θανάτου του Ιλία Καρέλι, να τονίσουν ότι υπάρχουν φωτογραφίες του κρατούμενου όταν ήρθε στις φυλακές και βίντεο από το κελί που μπήκε, να ήταν για ξεκάρφωμα...

Οι ίδιοι αξιωματικοί δήλωναν χαρακτηριστικά στο TheTOC.gr, χθες το απόγευμα, πως: «Δεν εξαιρείται κανείς από την έρευνα, ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών. Κάμερες υπήρχαν μόνο στο κελί που μεταφέρθηκε ο κρατούμενος. Παρέμεινε τουλάχιστον 2,5 ώρες σε άλλο χώρο, από την μεταφορά του στις φυλακές, έως ότου ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες, που γίνονταν στο διαμορφωμένο κελί. Το βίντεο της κάμερας και οι φωτογραφίες κακοποίησης δεν αθωώνουν κανέναν»...

των Κ. Γεώργιζα, Π. Σπυρόπουλου
Πηγή ➤http://www.bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου