Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Λούνα πάρκ: Σοκάρει η κατάθεση του αστυνομικού...ΦΩΤΟ



Police-Voice blog ➤
Ανατριχιαστικές εικόνες, απόδειξη της τραγικής προχειρότητας με την οποία ο δήμαρχος Ελληνικού επέτρεψε στο λούνα παρκ να λειτουργεί στο Ελληνικό, περιγράφει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που έφθασε πρώτος στον τόπο που βρήκε τραγικό θάνατο το 13χρονο αγόρι.
Απομεινάρια τους
αντίκρισαν και οι σοκαρισμένοι περαστικοί που άφησαν λουλούδια στα διαλυμένα παιχνίδια.
Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη
«Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας», αναφέρει.
Για κακούργημα κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες
Η ανακρίτρια Ιωσηφίνα Βιοπούλου διαβάζοντας την κατάθεση του αστυνομικού για την προχειρότητα και τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα παιδιά, ακόμη κι αν δεν φυσούσε αέρας, άλλαξε σε κακούργημα το κατηγορητήριο σε βάρος των τριών συλληφθέντων. Του 45χρονου Ιταλού -προσωρινά υπεύθυνου του παιδότοπου- και των δύο υπαλλήλων από το Μπαγκλαντές.
Οι τρεις, κατηγορούνται πλέον για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών
Οι τρεις, που αρχικά αντιμετώπιζαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, κατηγορούνται πλέον για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή. 
Το λούνα παρκ, σφραγίστηκε από την αστυνομία. Εκεί βρέθηκαν και οι ελεγκτές καθώς είναι από σήμερα σε εξέλιξη η έρευνα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μεταξύ άλλων έχουν λάβει από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την οδηγία να ελέγξουν τις ενέργειες του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επέτρεψε να λειτουργεί το λούνα παρκ «του τρόμου», χωρίς οποιαδήποτε άδεια. Να σημειώσουμε ότι είχε εδώ και καιρό καταγγελθεί ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε παράνομα πάνω σε μπαζωμένο ρέμα.
Ο ίδιος στην ανακοίνωσή του ομολογεί ότι ο χώρος εκμισθώθηκε στην εταιρεία χωρίς άδεια!
Από το πρωί, δεκάδες λουλούδια έχουν αποθέσει παιδιά και γονείς στο σημείο που το άτυχο παιδί έχασε τη ζωή του. «Είμαι μανούλα και συμπάσχω», γράφει ένα από τα σημειώματα που αφήνουν οι περαστικοί...
Και μαζί, αντικρίζουν την εικόνα διάλυσης του λούνα παρκ, δίπλα στον δρόμο και πάνω στα μπάζα και τα απορρίμματα, ενός λούνα παρκ που δεν είχε την παραμικρή προδιαγραφή για να αποτελεί χώρο διασκέδασης παιδιών. 

thetoc.gr
Πηγή ➤http://www.bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου