Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Προκήρυξη προαγωγικών εξετάσεων για 400 αστυνομικούς



Police-Voice blog ➤Στην προκήρυξη προαγωγικών εξετάσεων για την προαγωγή συνολικά τετρακοσίων αστυνομικών εντός του 2014 προχωράει η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη αφορά σε τετρακόσιους αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες, που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, για την προαγωγή στο βαθμό του αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων, για την κάλυψη ισάριθμων υφισταμένων
κενών οργανικών θέσεων.

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι οι εξής:
α) Δικαίωμα συμμετοχής στις προαγωγικές εξετάσεις, για το βαθμό του αρχιφύλακα, έχουν οι αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες, που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
(i) Έχουν συμπληρώσει τρία (3) έτη πραγματικής υπηρεσίας, από την έξοδό τους από τη Σχολή Αστυφυλάκων, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2014), ή
(ii) Είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος [Τ.Ε.Ι.] και έχουν συμπληρώσει δύο (2) έτη, από την έξοδό τους από τη Σχολή Αστυφυλάκων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2014), ή
(iii) Έχουν ενταχθεί στο αστυνομικό προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ν. 3686/2008 και έχουν συμπληρώσει ένα (1) έτος μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εξετάσεων , ήτοι οι εντασσόμενοι πριν την 29/5/2013, ή
(iv) Προέρχονται από ειδικούς φρουρούς ή συνοριακούς φύλακες, στους οποίους απονεμήθηκε αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας για πράξη που τέλεσαν πριν την ένταξή τους και εντάχθηκαν στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του υπαρχιφύλακα (δεν απαιτείται χρόνος υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3 του ν. 3686/2008).
β) Δεν υπερβαίνουν το 45ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2014). Επομένως, στις παρούσες εξετάσεις δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1-1-1970 και μεταγενέστερα.
γ) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι συγκεντρώνουν στον απαιτούμενο βαθμό τα απαιτούμενα ουσιαστικά προσόντα, που προβλέπονται στο άρθρο 45 του π.δ/τος 15/1986.
Συμμετοχή στις εξετάσεις – Δικαιολογητικά:
Οι υποψήφιοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 της παρούσης και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού τμήματος, μέχρι 14/7/2014, τα εξής δικαιολογητικά :
α) Αίτηση συμμετοχής, η οποία πρέπει να συνταχθεί σύμφωνα με το προσαρτημένο υπόδειγμα «Α΄».
β) υπεύθυνη δήλωση, στην οποία οφείλουν να δηλώσουν, περιπτώσεως συντρεχούσης, ότι είναι κάτοχοι πτυχίου Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων [Α.Ε.Ι.] ή τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων [Τ.Ε.Ι.] και θα το καταθέσουν μέχρι την προηγούμενη ημέρα έναρξης των εξετάσεων.
Στην ίδια δήλωση αναφέρουν, επίσης, την επιθυμία τους να διαγωνισθούν σε μία ή περισσότερες από τις προς διαγωνισμό ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική ή ιταλική.
γ) Οι υποψήφιοι που κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα ισότιμο προς τα πτυχία που χορηγούν τα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι., πέραν του τίτλου σπουδών της Σχολής τους, οφείλουν υποχρεωτικά να επισυνάψουν και πράξη ισοτιμίας αυτού, που χορηγείται από τη Γραμματεία της Σχολής τους.
δ) Οι υποψήφιοι που κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξωτερικού ισότιμο προς τα πτυχία ή διπλώματα που χορηγούν τα
Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι., πέραν του τίτλου σπουδών της Σχολής τους, οφείλουν υποχρεωτικά να επισυνάψουν και πράξη ισοτιμίας αυτού, που χορηγείται από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Σίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφοριών – Δ.Ο.Α.Σ.Α.Π. (Αγίου Κωνσταντίνου 54 Αθήνα, τηλ.: 210- 5281000 e-mail: information_dep@doatap.gr, Τπουργείου Μακεδονίας Θράκης – Διοικητήριο/Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-379371/2 e-mail: thessaloniki@doatap.gr).
Οι προαγωγικές εξετάσεις θα διενεργηθούν, για όλους τους υποψήφιους, από 1/11/2014 έως και 3/11/2014 στην Αθήνα και στη Βέροια, με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία και γενική ευθύνη του Γενικού Επόπτη Εξετάσεων και το συντονισμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
Επισημαίνεται ότι, στη Βέροια θα διαγωνισθούν όλοι οι υποψήφιοι αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες, που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, που υπηρετούν στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης και όσοι επιθυμούν, από όσους υπηρετούν στην Περιφέρεια της Ηπείρου και των νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας και Λήμνου.
Εξεταστέα μαθήματα – θέματα εξετάσεων
α) Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα :
(i) Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος).
(ii) Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο [θεωρία – πρακτική άσκηση].
(iii) Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο [θεωρία – πρακτική άσκηση].
(iv) Αστυνομικό Δίκαιο (Οργανισμός και Κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας).
(V) Ξένες γλώσσες: Αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική (προαιρετικά)

Δείτε την προκύρηξη

Πηγή ➤.bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου