Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ξύλο και κυνηγητό γύρω από την πλατεία Ταξίμ....ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Police-Voice blog ➤
Πολλοί τραυματίες σε μάχες σε τρεις συνοικίες της Πόλης. Έρημη η πλατεία Ταξίμ και το Πάρκο Γκεζί. Ερντογάν προς αστυνομικούς: «Κάντε τα πάντα για να μην φτάσουν στην πλατεία».


Μάχες σώμα με σώμα, δακρυγόνα, και χρήση αντλιών νερού συνθέτουν το σκηνικό χάους στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να διαλύσουν το πλήθος, που θέλησε να συγκεντρωθεί στην πλατεία για να τιμήσει τους έξι νεκρούς της περυσινής εξέγερσης.
Τουλάχισοτν 11 διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και κατάγματα. Οι συλληφθέντες ξεπερνούν τους 80, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.  

Η επίθεση της αστυνομίας ανάγκασε τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν στην εμπορική συνοικία του Ιστικλάλ, στο Καντίκιοϊ και το Μπεσίκτας όπου γίνονται οι οδομαχίες. Παράλληλα η αστυνομία εμπόδισε μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών να διασχίσει πεζή την γέφυρα που ενώνει την ασιατική ακτή με το Ταξίμ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, από παράθυρα των σπιτιών τους, οι κάτοικοι χτυπούσαν κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της αστυνομίας. 
Νωρίς το απόγευμα, χιλιάδες πολίτες σχημάτισαν πορείες από διάφορες περιοχές με προορισμό να συγκεντρωθούν στην πλατεία που φρουρείται από χιλιάδες αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «να παραιτηθεί η κυβέρνηση των δολοφόνων» και «Η Ταξίμ είναι παντού, η αντίσταση είναι παντού».


Πηγή ➤http://www.thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου