Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας



Police-Voice blog ➤

Έγραψαν απειλητικά αντισημιτικά συνθήματα - Έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών

Την βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Αθήνας από αγνώστους κατήγγειλε η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Σύμφωνα με την καταγγελία οι άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» την περασμένη Παρασκευή και έγραψαν αντισημιτικά συνθήματα.

Για περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία που διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος είναι αφιερωμένο στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, με δαπάνες της οποίας κατασκευάστηκε, το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το 2010.

«Δυστυχώς, 70 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου που άφησε πίσω του εκατομμύρια θύματα της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του ναζισμού και του αντισημιτισμού, κάποιοι αμετανόητοι επιθυμούν να μας τρομοκρατήσουν ασελγώντας στη μνήμη των αδελφών μας, θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Δεν θα καταφέρουν να μας φοβίσουν. Το αντίθετο μάλιστα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εμπιστευόμαστε την Πολιτεία ότι θα εντοπίσει τους ενόχους και θα τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Εμπιστευόμαστε την Κοινωνία της πόλης μας και της χώρας μας ότι δεν θα επιτρέψει την αναπαραγωγή τέτοιων φαινομένων και ότι θα τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα. Κάθε φαινόμενο ρατσισμού, προς όποιον κι αν στρέφεται, είναι απειλή για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας».

Πηγή ➤http://www.protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου