Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δικαίωση μετά θάνατον για αστυνομικό..Θεωρείτο υπεύθυνος για τροχαίο το 2009



Police-Voice blog ➤
Θεωρείτο υπεύθυνος για τροχαίο το 2009 που στοίχισε τη ζωή στον ίδιο και σε άλλους τέσσερις ανθρώπους. Η επανεξέταση της υπόθεσης και το DNA έδειξαν την αλήθεια.
Δικαίωση μετά θάνατον για τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργο Γληγόρη, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε ένα απίστευτο τροχαίο με συνολικά πέντε νεκρούς, στις 17 Φεβρουαρίου 2009.
Μέχρι πρότινος ο άτυχος αξιωματικός, φερόταν ως οδηγός του οχήματος που συγκρούστηκε μετωπικά, κατά τη διάρκεια προσπέρασης, με άλλο αυτοκίνητο, στο 43ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας-Λευκάδας, με αποτέλεσμα να χάσει ο ίδιος τη ζωή του και οι τέσσερις επιβάτες του άλλου οχήματος.
Τα δείγματα γενετικού υλικού και αίματος που είχαν βρεθεί στη θέση του συνοδηγού και στο ταμπλό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στον άτυχο αξιωματικό, ενώ οι αντιφάσεις στις οποίες είχε υποπέσει ο άλλος επιβάτης του οχήματος και η αλλοδαπή συνεπιβάτισσα, είχαν οδηγήσει τον Εισαγγελέα Εφετών Αγρινίου στην επανεξέταση της υπόθεσης.
Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε οριστεί δίκη στην Λευκάδα με κατηγορούμενο ως οδηγό πλέον τονΚωνσταντίνο Φλώρο, παρότι εκείνος είχε καταθέσει πως οδηγός του οχήματος ήταν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Η πλευρά των τεσσάρων χαμένων ανθρώπων από την Κέρκυρα παρέστη ως πολιτική αγωγή, με το δικαστήριο να αναβάλλεται για τις 21 Οκτωβρίου 2014. Πριν δύο ημέρες λοιπόν, το δικαστήριο Αγρινίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 χρόνων στον Κωνσταντίνο Φλώρογια ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και ψευδορκία, ενώ ένα χρόνο φυλάκισης για ψευδορκία επέβαλλε ερήμην στην γυναίκα από το Μαρόκο, που επέβαινε στο αυτοκίνητο.
Η οικογένεια των θυμάτων από την Κέρκυρα, στρέφει πλέον την αγωγή της εναντίον του Κωνσταντίνου Φλώρου και όχι στην οικογένεια του αδικοχαμένου διοικητή τότε της Ασφάλειας Λευκάδας.

Το τροχαίο

Το φοβερό τροχαίο είχε συμβεί στις 17 Φεβρουαρίου 2009. Ο Γιώργος Γληγόρης για 25 ημέρες βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας της Άρτας, όπου τελικά κατέληξε στα σοβαρά τραύματά του. Τα σενάρια τότε έδιναν και έπαιρναν για τα αίτια του ατυχήματος. Τα περισσότερα από αυτά έφεραν ως οδηγό τον Γιώργο Γληγόρη και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν και απρεπείς σχολιασμούς. Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος στον επικήδειο είχε πει: «Αυτό που ξέρω και πρέπει να το πω σήμερα εδώ είναι ότι δεν οδηγούσες εσύ…».
Αν κάποια εργαστηριακά αποτελέσματα δεν είχαν φθάσει έγκαιρα στον Εισαγγελέα Εφετών Αγρινίου, η υπόθεση στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου θα είχε παραγραφεί...
Πηγή: thetoc.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου