Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Χαλάει ο καιρός σήμερα: Ερχονται βροχές και καταιγίδες..Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 23-10-2014



Police-Voice blog ➤
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ
Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με την θερμοκρασία να είναι σε πτώση. Τα φαινόμενα στην...
ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και νοτιά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά.
Αναλυτική Πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα ασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τις πρωινές ώρες ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα ασθενήσουν κατά τόπους και το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 23-10-2014
Αστατο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση του καιρού στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αλλά και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕ
Τη νύχτα προς Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και στην υπόλοιπη χώρα, με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται ανατολικότερα.

Την Πέμπτη 23/10 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε μια ζώνη από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στις ανατολικότερες περιοχές και κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ωστόσο νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι με τις έντάσεις τους στα βόρεια πελάγη να φτάνουν τα 8 μποφόρ, αλλά σταδικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 6 μποφόρ. Δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική, ωστόσο ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.
Την Παρασκευή 24/10 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Από τις βραδινές ώρες πολύ ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ελλάδα και πιθανότατα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις εντάσεως 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Σάββατο 25/10 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, ενώ από την Κυριακή 26/10 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρού θα δωθούν σε επόμενη ανακοίνωση. Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Πηγή ➤http://www.meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου