Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρώην αστυνομικός και γονιός αστυνομικού κρίνει κι επικρίνει τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ



Police-Voice blog ➤
Κατά την άποψη του bloko.gr, το θέμα με το γιο του κ. αρχηγού έχει λήξει, καθως δεν υπάρχει ζήτημα παρατυπίας. Αυτό όμως δεν αφαιρεί από κανένα αναγνώστη το δικαίωμα στην άποψη, ειδικά όταν πρόκειται για πρώην αστυνομικό με γιο στην Αστυνομία που βρίσκεται κατά δήλωση αναγνώστη σε ομοειδή υπηρεσιακή κατάσταση αλλά δεινοπαθεί, όπως και η υπόλοιπη οικογένεια του σε υπηρεσία αιχμής της ΓΑΔΑ.
Ο δεύτερος λόγος που δεν θα μπορούσαμε ν' αγνοήσουμε επουδενί τη συγκεκριμένη επιστολή, είναι ότι σε
άλλη περίπτωση θα μπορούσαμε εμείς να εγκληθούμε για επιλεκτκές συναρτήσεις και εξαρτήσεις, Διαγράψαμε ωστόσο τμήματα της επιστολής με λεπτομέρειες για τον υπηρεσιακό βίο και τη διαδρομή του υιού Τσακνάκη, καθώς όσο και ν' αποτελεί αντικειμενικό ζητούμενο, παραγνωρίζεται το υποκειμενικό στοιχείο - και αυτός είναι αντίλογος ουσίας - ενός νέου ανθρώπου που στοχοποιείται ως ο γιος του αρχηγού και όχι γι αυτό που είναι ή υπηρεσιακά αντιπροσωπεύει.
Κι επειδή ενδεχομένως σε πολλούς είναι άγνωστο, άλλος στενός συγγενής του κ. αρχηγού, υπηρετεί σ' ένα από τα πιο δύσκολα και "δυσμενή" τμήματα της Αθήνας. 
Όλα αυτά όμως δεν αποστερούν από κανέναν το δικαίωμα στην άποψη, ειδικά όταν πρόκεται για γονιό αστυνομκού, που περιγράφει όλα όσα θα διαβάσετε και ακολουθούν.    

"Αξιότιμοι Κύριοι, είμαι απόστρατος  Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο υιός μου είναι νέος  Υπαστυνόμος,  αποφοίτησε  πριν λίγα χρόνια από την Σχολή Αξιωματικών  του Σώματος  και υπηρετεί  σήμερα  σε μία από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α,  μία υπηρεσία που έχει θρηνήσει πολλά μέλη της  στον αγώνα κατά των κακοποιών. Παίρνω το θάρρος  να σας γράψω αυτή την επιστολή γιατί νιώθω πραγματικά ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ  μ΄ αυτά που βλέπω να συμβαίνουν. Επιλέγω να κρατήσω την ανωνυμία μου για λόγους προστασίας του υιού μου και παρακαλώ να το σεβαστείτε. Πριν  λίγες μέρες  διαβάσαμε  όλοι  σε εφημερίδες και blogs την είδηση ότι ο υπαστυνόμος γιος του κ. Αρχηγού μετατέθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ  στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, παραβιάζοντας κατάφωρα τόσο  τον κανονισμό μεταθέσεων όσο  και τη σχετική νομοθεσία.
Ειλικρινά ένιωσα να με πνίγει ο θυμός και η αδικία. Ο υιός μου, όπως  και όλοι οι συνάδελφοί του τοποθετήθηκαν  μετά την έξοδο τους  από τη Σχολή  Αξιωματικών σε μάχιμες υπηρεσίες της Αττικής, ξοδεύουν τον μήνα σχεδόν όλο  τον μισθό τους  σε ενοίκια, κοινόχρηστα, λογαριασμούς, βενζίνη , δόση για το αλεξίσφαιρο γιλέκο  (γιατί αυτό που τους  έδωσε  η Υπηρεσία έχει λήξει) και περνούν τον μήνα με τα ελάχιστα  χρήματα που τους απομένουν. Προσωπικά, αναγκάζομαι να στέλνω στον υιό μου  χρήματα για να μπορέσει να βγάλει αξιοπρεπώς τον μήνα, χρήματα βεβαίως που ούτε και για την κάλυψη των αναγκών της υπόλοιπης οικογένειας μου επαρκούν καθώς είναι γνωστές οι τεράστιες περικοπές των συντάξεων που έχουμε υποστεί. 
Ντρέπομαι που ορισμένες  φορές  δεν μπορώ να του στείλω τη μικρή, έστω,  βοήθεια . Δυστυχώς,  ο υιός μου δεν είχε τη τύχη ο πατέρας του να είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας για να μετατεθεί  άμεσα στη πόλη της καταγωγής του και να εξοικονομήσει  έτσι χρήματα, παίρνοντας και το επίδομα  που λαμβάνουν οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων που όπως έμαθα είναι περίπου 300 ευρώ το μήνα για τους υπαστυνόμους. Αυτός, όπως και οι υπόλοιποι υπαστυνόμοι της σειράς του πρέπει να περιμένουν , στη καλύτερη περίπτωση, 7-8 χρόνια για να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη γιατί βέβαια για όλους τους υπόλοιπους  ο νόμος και οι κανονισμοί ισχύουν και εφαρμόζονται κανονικά.
Και βέβαια επειδή θέλησα να ψάξω το θέμα , διαπίστωσα ότι πράγματι , ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και η εν λόγω μετάθεση του υιού του κ. Αρχηγού είναι παράνομη και αυτό είναι που με εξοργίζει ακόμη περισσότερο..
Και αυτό γιατί:
1) σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού μεταθέσεων ( Π.Δ 100/2003), οι εξερχόμενοι από τη Σχολή αξιωματικών υπαστυνόμοι β΄ τοποθετούνται υποχρεωτικά και δεν μετακινούνται για οποιοδήποτε λόγο για ένα (1) τουλάχιστον έτος σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, άμεσης δράσης, μεταγωγών δικαστηρίων καθώς και σε αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας κ.λ.π.  Ο υιός του κ. Αρχηγού αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών την 10-07-2012  και την 20-03-2013, δηλαδή  μόλις 8 μήνες μετά ,μετατέθηκε στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.  Υπό τα δεδομένα αυτά, ερωτώ: Είναι ή όχι παράνομη η μετάθεση; Παραβιάσθηκε ή όχι ο κανονισμός μεταθέσεων ;
2) σύμφωνα με το άρθρο 12 του κώδικα μεταθέσεων, για να δικαιούται κάποιος αστυνομικός να υποβάλλει αίτηση μετάθεσης για άλλη περιοχή μετάθεσης ( για παράδειγμα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη), πρέπει να  περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια. Άρα, οποιοσδήποτε αστυνομικός, δεν μπορεί να μετατεθεί πριν  περάσει το παραπάνω χρονικό διάστημα σε άλλη περιοχή  και πάλι υπό την προϋπόθεση ότι συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό μορίων. Αν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει κάποιες  υπηρεσίες, όπως το εσωτερικών  υποθέσεων στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα το είχε αναφέρει ρητά.
3) σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 Ν. 2713/99 για την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων , για να μετατεθεί αστυνομικός στην εν λόγω υπηρεσία πρέπει να έχει περάσει τετραετία από την ημέρα της αποχώρησης του . Ο υιός του κ. αρχηγού, όπως έμαθα, έφυγε από την υπηρεσία  εσωτερικών υποθέσεων  με έδρα την Θεσσαλονίκη  την 05-10-2009 και επέστρεψε την 20-03-2013, δηλαδή 3 χρόνια και 5 μήνες μετά και όχι 4 χρόνια τουλάχιστον όπως απαιτεί ο νόμος. Ερωτώ λοιπόν:  Είναι ή όχι παράνομη η μετάθεση; Παραβιάσθηκε ή όχι ο νόμος 2713/1999;
4) Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ίδιου νόμου, δεν επιτρέπεται να μετατεθεί στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων  αστυνομικός που έχει υπηρετήσει ή υπηρετεί στο γραφείο του εν ενεργεία Αρχηγού της Αστυνομίας ή των εν ενεργεία προϊσταμένων κλάδων. Άρα πόσο μάλλον οι συγγενείς και ιδίως οι εξ αίματος πρώτου βαθμού. Πράγματι, όταν έγινε η μετάθεση την 20-03-2013 στη Θεσσαλονίκη, ο  Αντιστράτηγος κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ  ήταν επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας, άρα ανώτερος στην ιεραρχία του Σώματος από τους κλαδάρχες που αναφέρεται παραπάνω. Επομένως, ίσχυε και για το υιό του  το κώλυμα μετάθεσης στην εν λόγω υπηρεσία.
5) Η υπηρεσιακή πορεία του υιού  του κ. Αρχηγού είναι η ακόλουθη: ...... ( Παρατίθενται λεμπτομέρειες για υπηρεσιακή διαδρομή που κρίναμε σκόπμο να παραλείψουμε ) 
6) Ακόμη, διάβασα στα blogs  ότι ο υιός Τσακνάκη έχει 12 χρόνια υπηρεσίας. Επειδή έψαξα, βρήκα τα εξής:  .... ( Παρατίθενται λεμπτομέρειες για υπηρεσιακή διαδρομή που κρίναμε σκόπμο να παραλείψουμε ) 
7) Τέλος, μόνο και μόνο για λόγους ηθικής τάξης, χρηστής διοίκησης, δεοντολογίας  και προκειμένου να εμπνεύσει τους υφισταμένους του διά του παραδείγματος έπρεπε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αρχηγός να μεταθέσει τον υιό του σε άλλη υπηρεσία και όχι να σπεύσει να τον βολέψει.
Κύριοι, συγχωρήστε μου το ύφος του κειμένου αλλά εκφράζει ένα Πατέρα που αισθάνεται ΑΔΙΚΙΑ, ΟΡΓΗ , ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΟ για την άδικη μεταχείριση τόσο του υιού του, όσο και των χιλιάδων νέων παιδιών, αξιωματικών και αστυφυλάκων, που με πίστη, υπερηφάνεια  και αυταπάρνηση υπηρετούν την Πατρίδα και την Ελληνική κοινωνία από εκεί που τους όρισε η Υπηρεσία , ο Νόμος και οι Κανονισμοί του ένδοξου Σώματος της Αστυνομίας , στους δρόμους και τις γειτονιές  δηλαδή της Αττικής , περιμένοντας υπομονετικά να περάσουν τα χρόνια για να επιστρέψουν  στον τόπο τους, στις Οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Όλα αυτά τα παιδιά είχαν την ΄΄ατυχία΄΄ να είναι παιδιά αγροτών, βιοτεχνών και χαμηλόβαθμων αστυνομικών και επομένως να μην τύχουν ΧΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ όπως ο γιος του κ. Αρχηγού. Ελπίζω ότι αυτό το παράπονό μου θα τύχει της προσοχής σας και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την οποία και μόνο πλέον ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ  θα ελέγξει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ  . Και επειδή έψαξα το θέμα βρήκα ότι υπάρχει κι΄άλλος υπαστυνόμος της ίδιας σειράς του γιου του Αρχηγού που μετατέθηκε παράνομα από τον Έβρο στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων θεσσαλονίκης καταστρατηγώντας τον κανονισμό μεταθέσεων. Τελικά αρχίζει και δημιουργείται η βεβαιότητα ότι πρέπει να υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις αστυνομικών που μετατέθηκαν παράνομα στην υπηρεσία αυτή για να παρακάμψουν το θέμα με τα μόρια. " 
.
Πηγή ➤bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου