Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μέτρα κατά του Έμπολα στον Έβρο - αναγκαία πλέον η ενίσχυση του κέντρου με ιατρικό προσωπικό



Police-Voice blog ➤
 αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, παρουσία και του προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Παναγιώτη Χαρέλα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας κ.  Συριτούδη Πασχάλη στον οποίο και τέθηκαν προβλήματα που απασχολούν  τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, το Κέντρο Κράτησης Φυλακίου καθώς και σχετικών ζητημάτων στα πλαίσια της υλοποίησης της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ».


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο
Συνάντηση της Ένωσής μας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας
Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, παρουσία και του προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Παναγιώτη Χαρέλα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας κ.  Συριτούδη Πασχάλη στον οποίο και τέθηκαν προβλήματα που απασχολούν  τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, το Κέντρο Κράτησης Φυλακίου  καθώς και σχετικών ζητημάτων στα πλαίσια της υλοποίησης της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ».
Η Ένωσή μας έθεσε  στον Αστυνομικό Διευθυντή τα βασικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους αλλά και προκαλούν ιδιαίτερες ανησυχίες για την ομαλή υπηρεσιακή λειτουργία που επιβάλλεται. Αναζήτησε τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας  για την επίλυσή τους, καθώς ορισμένα από αυτά χρίζουν διευθέτησης από την κεντρική Διοίκηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα :
  • Χρονίως παρατηρείται το πρόβλημα της ενίσχυσης της περιοχής μας με νέο στόλο οχημάτωναλλά και με την επισκευή των ήδη υπαρχόντων που έχουν κατακλύσει τους όρχους των υπηρεσιών μας. Επισημάναμε στον κ. Διευθυντή, ειδικότερες ανάγκες σε οχήματα κατά την εκτέλεση της επιχείρησης «Ασπίδα». Θεωρούμε αδιανόητο «πακτωμένα» περιπολικά να αποτελούν μόνο χώρο θέρμανσης ή χώρο προφύλαξης από τα καιρικά φαινόμενα.  Ζητήσαμε σε τοπικό επίπεδο αυτά τα οχήματα να αντικατασταθούν άμεσα με οχήματα διαθέσιμα από άλλες υπηρεσίες, ως αποσπώμενα,  προκειμένου να ανταποκριθούν στον πραγματικό τους ρόλο  και όχι ως «καταφύγιο». Ενημερωθήκαμε για την προσπάθεια που πραγματοποιεί και η Γενική  και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για την επισκευή των οχημάτων. Από την πλευρά μας σκοπός μας - και με την συνδρομή της Ομοσπονδίας μας - να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα σχετικά με τις ελλείψεις στο Αρχηγείο και να διεκδικήσουμε, από την αναμενόμενη χορήγηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ικανού αριθμού οχημάτων για την περιοχή μας και σύμφωνα με τις ανάγκες.
  • Ιδιαίτερο πρόβλημα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Κέντρου Κράτησης Φυλακίου και η απουσία ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Εδώ και ενάμιση χρόνο, από τον Ιούνιο του 2013, δε έχει στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  το Κέντρο  Κράτησης  Φυλακίου. Είναι σημαντικό ζήτημα που γεννά πολυσύνθετα προβλήματα αφού η μη εξασφάλιση πρωτοβάθμιας περίθαλψης εντός του Κέντρου έχει ως επακόλουθο τις συνεχείς μεταγωγές,  είτε στο  Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας είτε στο Γενικό Νοσοκομείο  Διδυμοτείχου. Μεταγωγές που λόγω και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το Φυλάκιο  στην Ορεστιάδα ή στο Διδυμότειχο προκαλούν αφαίμαξη και κόπωση του προσωπικού, αυξάνουν την φθορά στα ήδη καταπονημένα μεταφορικά μέσα, δαπανείται καθημερινά μεγάλη ποσότητα καυσίμου και μειώνεται η παρούσα δύναμη φύλαξης.  Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την στελέχωση του ιατρείου εντός του Κέντρου που θα εξασφάλιζε την φροντίδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κρατουμένων, θα ανακούφιζε τους κρατουμένους και θα εξασφάλιζε ως ένα μέρος την ψυχική ισορροπία τους, προστατεύοντας κατ’ επέκταση την υγεία των εργαζομένων αστυνομικών.   Ενημερωθήκαμε από τον κ. Διευθυντή σχετικά, για τα συνεχή αιτήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Ορεστιάδας για την ενίσχυση του κέντρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τις ενέργειες τις οποίες έχει προβεί,  χωρίς όμως έως σήμερα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αποτελεί κοινό τόπο της Ένωσής μας με την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας η αναγκαία πλέονενίσχυση του κέντρου με ιατρικό προσωπικό.  Οι εξαγγελίες για την πλήρη ετοιμότητα του μηχανισμού κατά του Έμπολα και των μολυσματικών ασθενειών από το Υπουργείο Υγείας, έρχονται σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο – και όχι μόνο – κέντρο κράτησης. Οφείλει η πολιτική και φυσική ηγεσία να συνδράμει τα αυτονόητα και να εξοπλίσει το κέντρο με τον απαραίτητο αριθμό ιατρών και νοσηλευτών. Κοινοποιήσαμε την πρόθεσή μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία αστυνομικών  και μεταναστών – κρατουμένων , ότι θα πράξουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να επέλθει άμεσα λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.
Χρέος μας να συμβάλλουμε και να πιέζουμε στην εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που ανακύπτουν και εγκυμονούν υπηρεσιακούς κινδύνους για το προσωπικό. Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που αδυναμίες και  ελλείψεις οδήγησαν συναδέλφους σε υπηρεσιακές περιπέτειες. Οφείλουμε μέσα από την έγκαιρη πληροφόρηση να ενημερώνουμε υπεύθυνα  αλλά και να αναδεικνύουμε  ζητήματα που εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους για την εργασία μας.  Ευελπιστούμε στη δέσμευση του Αστυνομικού Διευθυντή για την αγαστή συνεργασία με την Ένωσή μας  αναμένοντας οι δεσμεύσεις να μετατραπούν σε ενέργειες.
ΠΗΓΗ: posyfy.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου