Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παραίτηση - Βόμβα του Απ. Αλαμάνα από την ηγεσία της Οικονομικής Αστυνομίας..ΝΕΟΤΕΡΑ



Police-Voice blog ➤
Σενάρια μιλούν για επιστολή του Βολιώτη ταξίαρχου που θίγει πρόσωπα και καταστάσεις

Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε η χθεσινή παραίτηση του ταξίαρχου της Οικονομικής Αστυνομίας Απόστολου Αλαμάνα, ενός από τα νέα ανερχόμενα πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας, με....
πλούσιο βιογραφικό, πολύχρονη εμπειρία στο εξωτερικό και άριστη γνώση των οικονομικών θεμάτων.

Η παραίτηση, με πολλά ερωτήματα, «έσκασε» σαν βόμβα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο πρώην διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, που μετά τις τελευταίες κρίσεις του καλοκαιριού τοποθετήθηκε ως υποδιευθυντής στην ίδια υπηρεσία, με μια επιστολή - φωτιά έφυγε από το Σώμα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή γίνεται λόγος για παρεμβάσεις στο έργο του, αλλά και της Οικονομικής Υπηρεσίας γενικότερα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το ρόλο υποβάθμισης που επιχειρήθηκε τους τελευταίους μήνες για την Οικονομική Αστυνομία, η οποία κλήθηκε... να στρέψει το έργο της σε μικρότερες υποθέσεις.

Η παραίτηση του δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς πρόκειται για έναν ικανότατο αξιωματικό με ιδιαίτερα προσόντα, γνώσεις και εμπειρία που είχε όλα τα φόντα για περαιτέρω εξέλιξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι τους μήνες που υπηρέτησε ως διευθυντής στην Οικονομική Αστυνομία είχε συνδέσει το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή παραίτησης, παραθέτει λεπτομερώς τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από το Σώμα. 

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής στην ΕΛ.ΑΣ, πέρασε από πολλές μάχιμες υπηρεσίες από τη Μαγνησία έως την Αττική και ήταν συντονιστής όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την ασφάλεια στην Ε.Ε. 

Η παραίτησή του δε, λίγους μήνες πριν από τις ετήσιες κρίσεις, μόνον ερωτηματικά θα μπορούσε να δημιουργήσει αφού ο συγκεκριμένος αξιωματικός βρίσκεται δεύτερος από την σειρά του για προαγωγή στον βαθμό του Υποστρατήγου, ενώ παράλληλα διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα για μία επιτυχή πορεία.

Ο κ. Αλαμάνας κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους, διαθέτει μεγάλη υπηρεσιακή εμπειρία, αφού έχει υπηρετήσει σε διάφορες νευραλγικές θέσεις, όπως Υποδιοικητής στην Ασφάλεια Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία.

Η άπταιστη γνώση ξένων γλωσσών και η διεθνής αστυνομική εμπειρία που διαθέτει, τον καθιστούν ίσως τον μοναδικό ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. με αυτά τα προσόντα.

Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν επίσης ο Εθνικός Συντονιστής όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την ασφάλεια στην Ε.Ε. και συμμετείχε ως τακτικό μέλος στην Ανεξάρτητη Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ 23/10/2014

Παραιτήθηκε ο ταξίαρχος της Οικονομικής Αστυνομίας, Απόστολος Αλαμάνας..Μια παραίτηση με πολλά ερωτήματα «έσκασε» σήμερα το πρωί σαν βόμβα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Police-Voice blog ➤ Κεραυνός εν αιθρία η σημερινή παραίτησή του - Ήταν από τα νέα ανερχόμενα πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ με πλούσιο βιογραφικό, πολύχρονη εμπειρία στο εξωτερικό και άριστη γνώση των οικονομικών θεμάτων Μια παραίτηση με πολλά ερωτήματα «έσκασε» σήμερα το πρωί σαν βόμβα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο πρώην διευθυντής...
Διαβάστε Περισσότερα » ΕΔΩ,,,http://police-voice.blogspot.gr/2014/10/blog-post_300.html
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου