Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το λιμάνι της ντροπής !!! Επιστολή Γαληνού σε Κικίλια, Ντινόπουλο, Βαρβιτσιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)



Police-Voice blog ➤
Τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε μαζί με το βίντεο της ντροπής, το αφιερώνουμε στους κ.κ. Κικίλια, Ντινόπουλο και Βαρβιτσιώτη, τους οποίους ευχαριστούμε, για την αύξηση των τουριστικών επισκεπτών και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου !!!
Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σε όλο του το μεγαλείο !!!
Δεκάδες μετανάστες που έφτασαν και σήμερα με διάφορους τρόπους στη Λέσβο, στοιβάχτηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου θα διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο μέχρι νεωτέρας, άλλοι κάτω από αυτοκίνητα, άλλοι κάτω από βάρκες και άλλοι όπου βρουν.
Ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, που χαμογελάνε, χωρίς να έχουν την αίσθηση της πραγματικότητας.
Και βέβαια το κρύο και η βροχή, είναι γι αυτούς το ελάχιστο που υπομένουν…
Τους αρκεί λίγο φαγητό… λίγο νερό να σβήσουν τη δίψα τους…
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που λειτουργεί Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια, όπου έχει σημειωθεί το αδιαχώρητο, από την συνεχόμενη εισροή των δύστυχων αυτών ανθρώπων.
Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες της Λέσβου και ιδιαίτερα της Μυτιλήνης, έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν και να ανησυχούν.
Χωρίς να έχουν ίχνος ρατσιστικής συμπεριφοράς, διαμαρτύρονται για την αναλγησία της πολιτείας, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αποτελεσματικά.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ήταν σήμερα ένα πολύ μεγάλο κρουαζιερόπλοιο…
Οι τουρίστες που έβλεπαν τη θλιβερή αυτή εικόνα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, δυσανασχετούσαν έντονα…
Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που φοβούνται, για τη μετάδοση ασθενειών από τους μετανάστες, αφού δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ιός Έμπολα φαίνεται απειλητικός όσο ποτέ…
Οι αρχές ασφαλείας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά…
Κάνουν ότι μπορούν από τη φιλοτιμία και την ανθρωπιά τους…
Δυστυχώς όμως παλεύουν με μία Λερναία Ύδρα, χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία…

metanastes-limani-42
metanastes-limani-41
metanastes-limani-43
Επιστολή Δημάρχου Λέσβου σε Κικίλια, Ντινόπουλο, Βαρβιτσιώτη
Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός εν τω μεταξύ, έστειλε στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, κ. Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την παρακάτω επιστολή.
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα της αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της υποδοχής και της φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών.
Σε προηγούμενη επιστολή είχαμε δηλώσει την ξεκάθαρη πρόθεσή μας να σταματήσει η μεταφορά μεταναστών στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, κάτι που κάναμε πράξη κλείνοντας το συγκεκριμένο χώρο. Παράλληλα απαιτήσαμε να δοθεί εντολή για ηλεκτροδότηση και για προμήθεια κρεβατιών στο νέο “σύγχρονο” Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων.
Η αδράνεια και η αδιαφορία της πολιτείας, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για το ζήτημα, συνεχίζει αμείωτη. Αντί να γίνουν οι παραπάνω ενέργειες από τη κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά κατά δεκάδες στο νησί, στοιβάζονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. Με αυτό το τρόπο δοκιμάζονται τόσο τα ψυχικά όσο και τα σωματικά όρια των ανθρώπων αυτών αλλά  παράλληλα μετατρέπεται το λιμάνι του νησιού σε προσφυγικό καταυλισμό δημιουργώντας χείριστη εικόνα που δυσφημίζει τη Λέσβο.
Είναι απαράδεκτο, την ίδια ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση επιδιώκει λύση σε ένα ζήτημα εκτός των αρμοδιοτήτων της και ενώ οι τοπικές εθελοντικές οργανώσεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν, η επίσημη πολιτεία να είναι απούσα και να μην πραγματοποιεί ούτε τα αυτονόητα ώστε να λειτουργήσει το νέο Κέντρο Υποδοχής.
Δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την προκλητική αδιαφορία των αρμόδιων Υπουργείων η οποία δυστυχώς, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε χειρότερες και δυσμενέστερες εξελίξεις και απαιτούμε την άμεση μεταφορά και εγκατάσταση των μεταναστών στις εγκαταστάσεις της Μόριας, που γι αυτό το σκοπό δημιουργήθηκαν.
Με τιμή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΑΛΗΝΟΣ
Πηγή: lesvosnews.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου