Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους Ιερόσυλοι ορειβάτες διέρρηξαν ναό στο Ξηρόμερο



Police-Voice blog ➤

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της κεντρικής εισόδου, μπήκαν στο ναό που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και παραβίασαν το παγκάρι από το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Κανδήλα Ξηρομέρου είναι χτισμένη πάνω σε ένα επιβλητικό κάθετο βράχο και πρόσβαση υπάρχει μόνο από τον δρόμο, που είχε «κοπεί» στη μέση λόγω της κακοκαιρίας. Όμως, οι ιερόσυλοι που την διέρρηξαν αποδείχθηκαν ικανότατοι… ορειβάτες.



Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της κεντρικής εισόδου, μπήκαν στο ναό που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και παραβίασαν το παγκάρι από το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό που πάντως δεν ήταν μεγάλο. Αμέσως μετά, εξαφανίστηκαν χωρίς να κλέψουν κάτι άλλο ή να προκαλέσουν ζημιές.

Ο εφημέριος της εκκλησίας, που απέχει γύρω στα δέκα χιλιόμετρα από το χωριό Κανδήλα, αντιλήφθηκε τη διάρρηξη όταν τα ειδικά μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο και κατάφερε να φτάσει στο ναό. Η τοπική Αστυνομία που ενημερώθηκε ερευνά για τον εντοπισμό των εισβολέων.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου