Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

«δεν έχουμε κανέναν πόλεμο με τους πολίτες». ΣΚΑΥ: "Γιατί όποτε υπάρχει μία κοινωνική επέτειος, τη νύφη πληρώνει ο αστυνομικός; "



Police-Voice blog ➤
Αναδημοσίευση του κειμένου από το σάιτ της ΣΚΑΥ, που αποφαίνεται ως επίμετρο στο ερώτημα του τίτλου ότι «δεν έχουμε κανέναν πόλεμο με τους πολίτες».
"Παρατηρούμε ότι, δυστυχώς, τα τελευταία έτη καθιερώνονται συνεχώς , σχεδόν κάθε
μήνα, επέτειοι για το κάθε συμβάν που έγινε κάποια στιγμή παλαιότερα ή διάφορες εθνικές ή συλλογικές εκδηλώσεις (παρελάσεις, πανελλαδικές κινητοποιήσεις, αθλητικές εκδηλώσεις με έντονο ενδιαφέρον κλπ), με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία, κάθε φορά, να βρίσκεται σε επιφυλακή, να κόβονται άδειες συναδέλφων, να μετακινούνται αστυνομικοί από άλλους νομούς κ.α., και γενικότερα η Αστυνομία να βρίσκεται σε τέτοια  κατάσταση «λες και γίνεται πόλεμος».
Σχεδόν κάθε μήνα, υπάρχει κάποια ημέρα κατά την οποία ο αστυνομικός δεν μπορεί να πάρει ρεπό ή αυτά ανακαλούνται παράτυπα, το απόγευμα πρέπει να υπάρχει μεγάλη δύναμη προσωπικού στα ΑΤ και ΤΑ, διατάσσεται επιφυλακή, πολλοί εργάζονται σε διπλά νυχτερινά ωράρια, δεν χορηγούνται κανονικές άδειες ή αναστέλλονται κλπ.
Παλαιότερα αυτά συνέβαιναν και γίνονταν στην περιοχή μας , τη Θεσσαλονίκη, 2-3 φορές το χρόνο, δηλαδή στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στην Παρέλαση της 28ης  Οκτωβρίου και την 17ηΝοέμβριου. Τώρα αυτό γίνεται κάθε 20-30 ημέρες, σε πολλούς  αθλητικούς αγώνες που θα έρθουν ομάδες της Αθήνας, σε πανελλαδικές απεργίες, σε σοβαρές ψηφοφορίες στη Βουλή, σε επισκέψεις επισήμων προσώπων, σε επετείους κοινωνικών γεγονότων, και βέβαια έρχονται εκλογές και υπάρχει μια ρευστή πολιτική κατάσταση.
Για όλα αυτά οι Αστυνομικοί υπερεργάζονται, οδηγούνται στη σωματική και ψυχολογική κούραση, οι «πληροφορίες» που υπάρχουν για έκνομες καταστάσεις σχεδόν σπάνια επαληθεύονται και την πληρώνει ο χαμηλόβαθμος συνάδελφος, ενώ η φυσική ηγεσία λέει ότι πέτυχε. Μας βέβαια όταν οι Αστυνομικοί είναι πιο πολλοί από τους πολίτες και λόγω «ευθυνοφοβίας» υπάρχουν εκατοντάδες συνάδελφοι παντού, ναι σίγουρα  δεν θα γίνει κάτι. Η αστυνόμευση των περιοχών όμως την πληρώνει, καθώς και οι συνάδελφοι που βλέπουν την ποιότητα της εργασίας τους και της ζωής τους να μειώνεται.
Σίγουρα ο αστυνομικός είναι για να υπηρετεί τους πολίτες. Όχι για τα μέτρα τάξης σε πορείες, σε εγκαίνια, σε γήπεδα, σε παρελάσεις, σε απεργίες κλπ. Καλούμε τον Υπουργό μας να διατάξει και να κάνει έλεγχο, ώστε να δει πόσοι Αστυνομικοί εργάζονται σήμερα 6/12/2014, πόσες διμοιρίες είναι έξω, πόσα ρεπό οφείλονται σε συναδέλφους των Α.Τ. της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Από τις εφαρμογές του POL αυτό είναι εύκολο και να τα συγκρίνει με το τι εκδηλώσεις έχουμε στην πόλη μας.
Ως Σ.Κ.Α.Υ. υπενθυμίζουμε ότι η επιφυλακή είναι χρόνος υπηρεσίας που υπολογίζεται κανονικά και υποχρεωτικά στο συνολικό εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Αυτός είναι μαζί με την πέραν του πενθημέρου εργασία, 1) 40 ώρες για όσους εκτελούν εξωτερικές και εσωτερικές υπηρεσίες, 2) 42 για τα γραφεία και 3) 36 για τους πεζούς τροχονόμους και τα δίκυκλα (ΔΙ.ΑΣ., Ζ, Τροχαίας και Ασφάλειας).
ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ».
Πηγή ➤.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου