Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δραματικες ωρες ,,Ηράκλειο: Με βάρκες σώθηκαν εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες..Ξύπνησαν μνήμες από τις φοβερές πλημμύρες πριν από 20 χρόνια



Police-Voice blog ➤

Το ύψος του νερού φτάνει και τα δύο μέτρα - Σώθηκε γυναίκα με δύο παιδιά που ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της για να γλιτώσει

Συναγερμός το βράδυ της Τρίτης για την πυροσβεστική υπηρεσία στο Ηράκλειο καθώς λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις χρειάστηκε να προχωρήσει σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ακόμα και με... βάρκες!



Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού 38χρονου από το πλημμυρισμένο του σπίτι στις Μαλάδες, το όποιο προσέγγισε η ΕΜΑΚ με βάρκα καθώς ήταν αδύνατον να το πλησιάσουν με άλλο τρόπο επειδή το ύψος του νερού έφθανε περίπου τα δύο μέτρα.
 
Νωρίτερα, στην ίδια περιοχή απεγκλωβίστηκε μία γυναίκα με δυο παιδιά που είχαν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες, ενώ στην περιοχή του Καρτερού κινδύνεψαν τρία άτομα καθώς από την έντονη βροχόπτωση τα νερά μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους και σώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής.
 
Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε και σε άλλους απεγκλωβισμούς στην περιοχή των Μαλάδων και της Φοινικιάς από σπίτια, και στο Καστέλι Πεδιάδος και στο Αβδού από αυτοκίνητα, ενώ βρίσκεται επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να παρέμβει σε όποιες περιπτώσεις χρειασθεί.

Όπως γράφει το cretalive.gr στο ύψος του "Νερόμυλου" αλλά και στη γύρω περιοχή έσπασαν τα αναχώματα στο Γιόφυρο από υπερχείλιση του ποταμού "ξυπνώντας" μνήμες από την καταστροφική πλημμυρια που είχε σημειωθεί πριν από 20 χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στην περιοχή κι έχουν καλυφθεί από τα νερά.
Ωστόσο, δύο ακόμα επιχειρήσεις απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη. Στην περιοχή των Μαλάδων, 7 άτομα, μεταξύ των οποίων μία οικογένεια με 2 παιδιά , έχει εγκλωβιστεί στην ταράτσα του σπιτιού καθώς το νερό φθάνει τα 3 μέτρα  ενώ στην ίδια περιοχή ένας άνδρας έχει εγκλωβιστεί στο αγρόκτημα του. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί να τους διασώσει με ...βάρκες!
Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, στον Καρτερό από την πλημμύρα τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο αλλά ευτυχώς η περιπέτειά τους είχε αίσια έκβαση.
Επίσης, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στη γέφυρα προς τον ποταμό Δρακουλιάρη, λόγω υπερχείλισής του. Κάτοικοι της περιοχής έχουν "σκαρφαλώσει" στις ταράτσες των σπιτιών τους.
Η Πυροσβεστική και οι υπόλοιπες τοπικές υπηρεσίες παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία, αλλά πάντα σε ετοιμότητα, το φαινόμενο ενώ επεμβαίνουν όπου χρειαστεί.
Ακόμα, "Ωκεανός" έχει γίνει και η Φοινικιά με τις  αστυνομικές δυνάμεις να προτρέπουν τους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
Από την κακοκαιρία, δε ξέφυγαν ούτε τα Βορίζια που "πνίγηκαν" στην λάσπη ενώ προκλήθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις. (δείτε εδω)
Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, είχαμε κατολισθήσεις, αλλά και πεσμένα δέντρα και αντικείμενα στους δρόμους, ακόμη και πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, ως αποτέλεσμα του νέου σφοδρού κύματος της κακοκαιρίας, που "επισκέφθηκε" το νησί μας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επί ποδός, κυρίως για κομμένα δέντρα αλλά και για διάφορα αντικείμενα, που ο αέρας παρασύρει στους δρόμους. Μάλιστα σε μία περίπτωση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε Ι.Χ.
Μέχρι στιγμής, δεν εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ενώ προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Παράλληλα, την μεγάλη προσοχή των οδηγών και ευρύτερα των πολιτών κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες συστήνει η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ηρακλείου.
Όπως σημειώνει: 
"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί, με ραγδαίες βροχοπτώσεις προκαλούν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, ολισθηρότητα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο δημιουργίας χειμάρρων σε κομβικά σημεία όπου διασταυρώνονται δρόμοι (διασταυρώσεις).
Ως εκ τούτου συμβουλεύονται οι οδηγοί να αποφεύγουν την διέλευση των χειμάρρων αυτών με τα οχήματά τους ή ακόμα και πεζοί. 
Η Πολιτική Προστασία συστήνει επίσης στους πολίτες για τις επόμενες ώρες να μην μετακινούνται άσκοπα για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, και των πολύ ισχυρών ανέμων".

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες πλήττουν ατα Χανιά, προκαλώντας πολλά προβλήματα σε όλο το νομό. (δείτε εδω)
Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στο Ρέθυμνο, οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν για μία ακόμα φορά σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του λιμανιού. (δείτε εδώ)

Πηγή ➤http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου