Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧ. ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ "Η νέα γενιά των αυριανών αστυνομικών απομακρύνεται από τα όνειρά της"



Police-Voice blog ➤
Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας λάβαμε το παρακάτω μήνυμα με το οποίο μια επιτυχούσα της Σχολής Αστυφυλάκων εκφράζει την αγωνία της για την εισαγωγή στην Σχολή Αστυφυλάκων και το παράπονο ότι στην ουσία η πολιτεία τους έχει παρκάρει στα αζήτητα για δυο χρόνια. Θεώρησα, λοιπόν, αυτονόητη την δημοσίευση του μηνύματος, με την ελπίδα ότι ίσως με αυτό τον τρόπο η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα ενδιαφερθεί με ένα σοβαρό πρόβλημα της νεολαίας. Από την πλευρά μου, πιστεύω ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις του Αρχηγείου θα πρέπει να επιδείξουν την πρέπουσα εγρήγορση και σε περίπτωση που βρουν την ευκαιρία θα πρέπει να εγκρίνουν την πρόσληψη των επιτυχόντων το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε τα κενά είναι πλέον εμφανή και η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών επιτακτική.

Η επιστολή που λάβαμε:

Σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζω ότι είμαι επιτυχούσα της Σχολής Αστυφυλάκων και εκπροσωπώ τα μέλη της ομάδας «Επιτυχόντες Αστυφυλάκων 2014» στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, καθώς αρχικά οι Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονταν εκτός μηχανογραφικού δελτίου, με πολλή κούραση, υπομονή και επιμονή καταφέραμε αφενός,ύστερα από πιέσεις και παράπονα οι εξετάσεις ιδιωτών στις εν λόγω σχολές να πραγματοποιηθούν κανονικά και αφετέρου, να επιτύχουμε σε αυτές, εν έτει 2014 με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων!


Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν. 4278/2014 (Φ.Ε.Κ. Α-157), «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις», κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι εξετάσεις εισαγωγής στις Αστυνομικές Σχολές ,όπως προανέφερα, πραγματοποιήθηκαν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 , παρόλο που,  σύμφωνα με την ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ -ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ με Αρ.Πρωτ.Φ.251.1/17267/α?Β6/11-02-2014/ΥΠΑΙΘ είχαν γνωστοποιηθεί  τα ακόλουθα :

-με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται για υπογραφή, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014.

- οι επιτυχόντες ΠΟΛΙΤΕΣ θα εγγραφούν στις ανωτέρω σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά τις πιθανολογούμενα δυσμενέστατες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, την άνιση μάχη που δίνει καθημερινά με το έγκλημα και τις μεγάλες ανάγκες της σε προσωπικό που θα μπορεί να εκτελεί καθαρά αστυνομικά καθήκοντα, οι Αστυνομικές Σχολές παραμένουν για δεύτερη συνεχή χρονιά κλειστές. Έτσι, η νέα γενιά των αυριανών αστυνομικών, η οποία θα αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, υποχρεούται να μείνει αδρανής για δύο χρόνια, απομακρύνεται από τα όνειρά της και δεν μπορεί να προσφέρει στη κοινωνία με ζήλο, ενθουσιασμό και αφοσίωση αυτό που επέλεξε να κάνει!

Για όλους αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να βοηθήσετε τον αγώνα μας, ώστε το αίτημα μας, δηλαδή η εισαγωγή μας στις Αστυνομικές Σχολές να γίνει εντός του έτους 2015 μαζί με τους επιτυχόντες του 2013, όπως αρχικά είχε ειπωθεί!  Ελπίδα μας, αυτό το αίτημα να εισακουστεί στην ελληνική Βουλή και συνάμα να μελετηθεί από τα ανώτατα στελέχη, ώστε η άδικη αυτή αναμονή να λάβει τέλος και τα όνειρα μας που «χτίστηκαν» με κόπους και θυσίες να γίνουν επιτέλους  πραγματικότητα!!! Εφόσον πλέον το μέλλον μας ζυγίζεται υπό νέα κυβέρνηση με το σύνθημα « η ελπίδα έρχεται »,να δώσει και σε εμάς ένα τέλος αναμονής και μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…

Και όλα αυτά γιατί έχουμε ΘΕΛΗΣΗ!!! ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΝΙΚΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ 2014

Πηγή ➤http://policenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου