Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Σε κλοιό χιονιά όλη η Ελλάδα Στην Αττική ο χιονιάς - Τα πρώτα προβλήματα στα βόρεια..πρόγνωση καιρού για Τρίτη 10-2-2015



Police-Voice blog ➤

Στα λευκά και η Θεσσαλονίκη - Πού έχει διακόψει την κυκλοφορία η Τροχαία - Πολικές οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα

Και στην Αττική έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες ώρες ο χιονιάς τον οποίο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι για την αρχή της εβδομάδας.

Λόγω της χιονόπτωσης στα βόρεια του νομού η Τροχαία στην Αττική έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Χασιάς-Δερβενοχωρίων, στο ύψος της μονής Κλειστών και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.


Χιονίζει από το μεσημέρι σ’ όλη την ορεινή βόρεια και κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη - που την τελευταία ώρα παρουσιάζει ύφεση η χιονόπτωση - το έχει στρώσει.

Λόγω χιονιού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λεβίδι-Νεμέα στο ορεινό τμήμα της Σκοτεινής και στην επαρχιακή οδό Άργους-Καρυάς από το 17ο έως το 20ο χιλιόμετρο.

Λόγω της χιονόπτωσης με δυσχέρεια και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης από το 15ο έως το 23ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας από το 16ο έως το 54ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-΄Αστρους από 15ο έως το 20ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο και στην παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως-Άργους, στον Αχλαδόκαμπο.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Περαχώρας-Σχοίνου Κορινθίας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής δυτικής Κορινθίας, στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Καστρίου - Αγ. Πέτρου και Βλαχοκερασιάς Κολλινών στην Αρκαδία.

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις επικρατούν και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τις τελευταίες ώρες άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού. Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Άγιος Αθανάσιος, Χορτιάτης, Λαγκαδάς κ.ά.), ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, πριν από λίγο, και στο κέντρο της πόλης.

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Μακεδονία, όπου λόγω της χιονόπτωσης έμειναν αρκετά σχολεία κλειστά, θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Την ίδια ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου και Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, που είχε διακοπεί νωρίτερα, λόγω έντονης χιονόπτωσης.
   
Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, όπου η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Νιφάδες χιονιού πέφτουν σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα, χωρίς να δημιουργηθούν πάντως προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» τις τελευταίες ώρες. Χιόνια έπεσαν στη Φλώρινα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Δυτικής Μακεδονίας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Βοΐου Κοζάνης, όπως επίσης στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου Κοζάνης. Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε δε, το μάθημα σε σχολεία του Αμυνταίου και της Εορδαίας. Ο υδράργυρος, νωρίτερα το πρωί, στη Φλώρινα έπεσε στους -4 βαθμούς, ενώ στην Πτολεμαΐδα και την Καστοριά «έδειξε» -3 και -2 βαθμούς, αντίστοιχα.

Από τη νύχτα χιονίζει και στο Νομό Ιωαννίνων με τον θερμόμετρο να δείχνει -4 βαθμούς στο Μέτσοβο και -3 στο Ανατολικό Ζαγόρι. Από τις 6 το πρωί, χιονίζει και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ στην Κόνιτσα σήμερα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω σφοδρής χιονόπτωσης. 

Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, όλα τα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Αμφίπολης, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα. Την ίδια ώρα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για όσα οχήματα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Σερρών - Βροντούς, ενώ στο σημείο αναμένεται και εκχιονιστικό μηχάνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Δεμένα πλοία στα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων

Πάντως, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στα πελάγη έχουν προκαλέσει προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΜΥ, θα μετατραπούν σταδιακά σε θυελλώδεις και αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ!

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου. Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα, προς το παρόν, εκτελούνται κανονικά.

Το Λιμενικό συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Πρόγνωση καιρού

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

Οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από την Πελοπόννησο και βορειότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, καθώς επίσης στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις νοτιότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες στην Κρήτη θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με εντάσεις που θα φτάσουν και κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 10 μποφόρ (ταχύτητες άνω των 100km/h).

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ο ισχυρός παγετός που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ολικός (θερμοκρασίες κάτω από το 0 όλο το εικοσιτετράωρο).

Σύμφωνα και με τα πλέον πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ της Δευτέρα στο μεγαλύτερo μέρος του νομού Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, με αυξημένες πιθανότητες χιονόστρωσης.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 10/2 και κυρίως την Τετάρτη 11/2 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Εύβοια και στο νότιο Αιγαίο, ωστόσο τοπικές χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα και σε άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 10-2-2015
Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα ηπειρωτικά και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και χιονοπτώσεις στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015.

Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Εύβοια και στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν επίσης σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν της Ανατολικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -12 έως -3 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -7 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -4 έως 6 στην Ήπειρο, από -1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 7 στη Νότια Ελλάδα, από -2 έως 5 βαθμούς στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, και από 5 έως 7 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά επίπεδο θύελλας 10 με 11 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Χιονόνερο κατά περιόδους στα νοτιότερα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Προς το βράδυ ενδέχεται παροδικά να χιονίσει και στα νοτιότερα τμήματα. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς χιονόπτωσης, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Πηγή ➤meteo.gr..protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου