Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 2-2-2015 Κακοκαιρίας συνέχεια με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους



Police-Voice blog ➤

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες στη δυτική και βορειοανατολική χώρα καθώς και στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα είναι τοπικά έντονες και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015.

 Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα μέχρι το μεσημέρι θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -1 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 8 στην Ήπειρο, από 8 έως 13 βαθμούς στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 15 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με πρόσκαιρε βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.


Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο ξεκινά η εβδομάδα. Χιόνια και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο μενού του καιρού

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:
Αττική
Άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες, θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρη βελτίωση θα σημειωθεί το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά περιόδους στα ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουν σήμερα κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα δείξει 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Τα Δωδεκάνησα θα έχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα «δώσουν»τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια το θερμόμετρο θα δείχνει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα δυτικά, την ανατολική και νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.  

Η πρόβλεψη του καιρού

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - Βροχή

Αλεξανδρουπολη
Θερμοκρασία: 12.9° C
Άνεμος: 5 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 71%
Πίεση: 997.1 mbar

ΑΘΗΝΑ - Αραιή συννεφιά

Αθηνα
Θερμοκρασία: 14.8° C
Άνεμος: 5 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 60%
Πίεση: 1001.6 mbar

ΡΟΔΟΣ - Αίθριος

ΡοδοΣ
Θερμοκρασία: 14.8° C
Άνεμος: 6 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 79%
Πίεση: 1008.7 mbar

ΛΑΡΙΣΑ - Νεφοσκεπής

Λαρισα
Θερμοκρασία: 10.1° C
Άνεμος: 4 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 64%
Πίεση: 997.5 mbar

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - Βροχή

Μυτιληνη
Θερμοκρασία: 15.1° C
Άνεμος: 7 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 80%
Πίεση: 1001.5 mbar

ΜΥΚΟΝΟΣ - Αρκετά σύννεφα

ΜυκονοΣ
Θερμοκρασία: 15.1° C
Άνεμος: 6 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 77%
Πίεση: 1003.6 mbar

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Αίθριος

Ηρακλειο
Θερμοκρασία: 16.2° C
Άνεμος: 5 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 57%
Πίεση: 1005.7 mbar

ΣΥΡΟΣ - Νεφοσκεπής

ΣυροΣ
Θερμοκρασία: 14.5° C
Άνεμος: 5 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 82%
Πίεση: 1003.3 mbar

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Βροχή

Θεσσαλονικη
Θερμοκρασία: 10.3° C
Άνεμος: 4 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 80%
Πίεση: 996.0 mbar

ΠΑΤΡΑ - Βροχή

Πατρα
Θερμοκρασία: 10.7° C
Άνεμος: 4 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 82%
Πίεση: 1002.3 mbar

ΧΑΝΙΑ - Αίθριος

Χανια
Θερμοκρασία: 14.8° C
Άνεμος: 5 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 70%
Πίεση: 1005.4 mbar

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Καταιγίδες

Ιωαννινα
Θερμοκρασία: 4.1° C
Άνεμος: 3 μποφόρ ΒΑ
Υγρασία: 92%
Πίεση: 1000.1 mbar


Πηγή ➤meteo.gr...thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου