Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Bloomberg: Έκρυψαν οι έλληνες 10 δισ. κάτω από τα στρώματα τους;



Police-Voice blog ➤
Οι εκροές καταθέσεων έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα. Που μεταφέρουν τα λεφτά τους οι Έλληνες, σε άλλες τράπεζες ή κάτω από το στρώμα, διερωτάται το Bloomberg.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, δεν αποτελεί μυστικό ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Το ερώτημα που είναι ανοιχτό είναι που μεταφέρουν οι Έλληνες τα χρήματα που παίρνουν από τις καταθέσεις τους. «Τα μεταφέρουν σε άλλες τράπεζες ή τα βάζουν κάτω από το στρώμα τους;», διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου.
Με μια πρώτη ματιά, τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας φαίνεται να καθιστούν πιο πιθανή την πρώτη επιλογή, καθώς δεν φαίνεται να έχουν αυξηθεί τα χαρτονομίσματα που βρίσκονται σε κυκλοφορία.
Ωστόσο -αναφέρει το δημοσίευμα- τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν μόνο την ποσότητα των μετρητών που έχουν κατανεμηθεί με βάση το μερίδιο της στην συνολική κυκλοφορία χαρτονομισμάτων στην ευρωζώνη. Κάθε επιπλέον ανάγκη σε ρευστό της ελληνικής οικονομίας υπολογίζεται στην κατηγορία του ισολογισμού της ΤτΕ με τίτλο «καθαρές υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την κατανομή των χαρτονομισμάτων του ευρώ σε όλο το ευρωσύστημα».
Αν παρακολουθήσει κανείς το νούμερο αυτό καταλήγει σε διαφορετικά συμπεράσματα, αναφέρει. 
Ο δεύτερος αυτός δείκτης ήταν μηδενικός πριν την έναρξη της κρίσης το 2009, ανέβηκε στα 22 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των μηνών που οδήγησαν στην ελληνική πολιτική κρίση του 2012 και μειώνεται σταθερά από τότε. Μέχρι το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν δηλαδή η πολιτική κρίση αναδύθηκε και πάλι μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Για να έχουμε την ακριβές ποσό των χρημάτων στην Ελλάδα, θα πρέπει να προσθέσουμε τα σύνολα των δύο γραφημάτων, υποστηρίζει το Bloomberg.
«Βλέπουμε τώρα σαφώς ότι υπήρξε άνοδος 10 δισ. τους τρεις μήνες ως το τέλος του Φεβρουαρίου», καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου