Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Για ποιο λόγο αυξήθηκαν τα αστυνομικά οχήματα που μεταφέρουν υπουργούς και γιατί πάρκαραν τα ... παπάκια και τα "ζασταβάκια"



Police-Voice blog ➤
Οι προσδοκίες για σεμνή και ταπεινή διακυβέρνηση, με περιορισμό της δημόσιας σπατάλης και την αλόγιστη επιβάρυνση των ταμείων, ειδικά σε ότι αφορά σε αυτό καθαυτό τον πυρήνα του κυβερνητικό ιερατείου, μάλλον αρχίζουν και μας απογοητεύουν και παραπέμπουν ευθέως σε ότι αφορά στις υποσχέσεις που διατυπώθηκαν στο εμπνευσμένο
ρητό της λαϊκής θυμοσοφίας που λέει, "πολύ λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα". 
Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί προφανώς την σεμνότητα και τη ταπεινότητα που όλοι ανυπερθέτως οι κυβερνώντες επικαλούνται και τάζουν άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους, την ξεχνούν στην ... πρώτη στροφή. Κι αυτό ακριβώς έκαναν αμέσως μετά την πρώτη ημέρα που γνώριζαν ότι κάθε κίνηση τους την κατέγραφαν οι κάμερες κι εμφανίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο προσερχόμενοι με ... παπάκια και με "ζασταβάκια". 
Σύμφωνα με το νόμο, αστυνομικό αυτοκίνητο από αυτά που διατίθενται σε μέλη της κυβέρνησης, δικαιούνται οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί. Όχι όμως και οι υφυπουργοί.
Αποτέλεσμα αυτής της πρόβλεψης είναι σχεδόν να διπλασιαστούν τα αυτοκίνητα που διαθέτει η Αστυνομία στις αυτού εξοχότητες τους και από τα περίπου 35 που χορηγούσε μέχρι πρότινος, σήμερα κινεί υπέρ αυτών περίπου 55. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως από τους κυβερνητικούς, ουδείς σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr κανείς δεν αρνήθηκε ή απεμπόλησε το προνόμιο το οποίο κοστίζει στο δημόσιο ταμείο καύσιμα, σέρβις διόδια, φθορές. Μάλιστα, κάποιοι υπερ- υπερυπουργοί, φέρονται να ζήτησαν και να τους διατέθηκαν δύο αυτοκίνητα μάρκας κατά κύριο λόγο AUDI και SKODA OCTAVIA, την ώρα που το ίδιο το Κράτος και η Αστυνομία, διαθέτει για την ασφάλεια του πολίτη τετράτροχα ερείπια, που αποτελούν κίνδυνο θάνατο πρώτα και κύρια για τους επιβαίνοντες αστυνομικούς.
Αναμφίβολα προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των υπουργών και η ανεμπόδιστη μετακίνηση τους. Όμως, η στοιχειώδης απαίτηση είναι όταν δηλώνουν και μάλιστα με τέτοια έμφαση και τόση .... παρρησία, να το εννοούν και να μην εμπαίζουν, ούτε τους υπηκόους, ούτε τη νοημοσύνη.
Πηγή ➤.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου