Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ! ! ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ! ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ! !



Police-Voice blog ➤
Nikolaos Anastasiadis Τέλος καλό, όλα καλά, που θα λεγε κι ο κορυφαίος των θεατρικών, Γ.Σ. Αλλά η επιχείρηση της Αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή της Χερσονήσου, δεν ήταν θέατρο. Ήταν μια σκληρή συμπλοκή, μίλησαν τα όπλα, χύθηκε αίμα. Πάντως έληξε με τον ευτυχέστερο τρόπο για τους αξιωματικούς και τους άνδρες της ΕΛΑΣ, αλλά κυρίως για μας τους πολίτες. Το “καλό κέρδισε το κακό” κι ας έχουν…μπερδευτεί ,εσχάτως, στον σύγχρονο κόσμο μας. Ενισχύεται κι ένα κλίμα ασφάλειας που, αλήθεια είναι, έχει διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια- όχι με ευθύνη των υπηρεσιών κατ’ ανάγκην.

Δεν χρειάζεται να υπερασπιστούμε από τη θέση αυτή ούτε την Αστυνομία, ούτε τους αστυνομικούς. Δεν το έχουν ανάγκη και άλλωστε, άλλοι…θεσμοί το πράττουν καλύτερα το τελευταίο διάστημα!

Όπως δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι θα γινόταν και τι θα άκουγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εάν κάτι πήγαινε στραβά. Αξιωματικοί, στελέχη και όλη η ΕΛΑΣ θα ήταν στο στόχαστρο. Αμφιβάλλω αν κι ο Πανούσης γλίτωνε από τις γλώσσες ορισμένων , γνωστών και μη εξαιρετέων! Όχι, πως δεν θα υπήρχε έδαφος με κάποια στραβή στην…καρδιά του τουρισμού και πως όντως η ζημιά δεν θα ήταν μεγάλη εάν υπήρχαν παράπλευρες απώλειες. Αλλά ας είναι. Δεν ειναι το θέμα μας οι υποθέσεις που έτσι κι αλλιώς σε λανθασμένα συμπεράσματα οδηγούν. Ούτε η κινηματογραφική επιχείρηση, η καταδίωξη και τα σενάρια που κοινή γνώμη και δημοσιογράφοι αρεσκόμαστε να φτιάχνουμε, είναι η ουσία.

Από την υπόθεση αυτή και την αίσια κατάληξή της , εκτός από το αβίαστο και αυτονόητο συμπέρασμα , λοιπόν, περί της ασφάλειας που πρέπει να νιώθουν πολίτες , φορείς και επιχειρηματίες, προκύπτουν ουσιαστικότερα και βαθύτερα ζητήματα. Ένα εξ αυτών έχει να κάνει με την ίδια τη δομή και την οργάνωση της Αστυνομίας , σήμερα. Τις συνέπειες μιας παρατεταμένης παρακμής που περνά η χώρα (και όχι κρίσης όπως λανθασμένα νομίζουν μερικοί) ,τις πληρώνει και τούτος ο “θεσμός” ,τηρουμένων , δε, των αναλογιών θα έπρεπε να είχε βαρέσει διάλυση.

Σε συνδυασμό με τον κομματισμό και τη διαχρονική αναξιοκρατία που επέβαλε το πολιτικό- πελατειακό σύστημα πόσο περιμένεις να υπάρχει ακόμη προγραμματισμός και θέληση για δουλειά; Με ελάχιστα μέσα , ορισμένες φορές απαρχαιωμένα , περικοπές παντού και με μισθούς , που άλλες εποχές θα ακουγόταν ως ανέκδοτο, τι υπηρεσίες και στελέχη προσδοκάς να έχεις;

-Λες του ΕΚΑΜίτη των 1100 ευρώ- εάν τα παίρνει κι αυτά- πήγαινε τώρα στον πόλεμο και αμα…καταφέρεις να γυρίσεις θα ξαναδώ το θέμα σου;

-Λες του τροχονόμου, του…πιο κάτω (μισθολογικά) μείνε όλη μέρα να ρυθμίζεις την κυκλοφορία, να πηγαίνεις να μαζεύεις κεφάλια από την άσφαλτο και…άμα γυρίσεις τα ξαναλέμε;

-Το αυτό για τους ανθρώπους που ειναι στη δίωξη ναρκωτικών, στα…ΜΑΤ (συγνώμη κυρία πρόεδρε η κουβέντα το φερε!) για να μην σας κουράζω…

Τα ξέρετε, η κατάσταση και στην Αστυνομία είναι δραματική όπως είναι σε πολλές άλλες υπηρεσίες- όπως είναι ακόμη χειρότερη στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ των κυβερνήσεων στην Ελλάδα.

Κι όμως, τα παιδιά αυτά, όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή, ξεχνούν τα πάντα. Αφήνουν στο πίσω μέρος την αδιαφορία και τους άθλιους μισθούς , δεν σκέφτονται την απαξίωση. Κάνουν τη δουλειά τους, όπως έχουν μάθει, το ένστικτο και η διάθεση για προσφορά νικούν τη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Αυτά τα παιδιά θυμίζουν ότι υπάρχει και φιλότιμο σε αυτό τον τόπο, κάποιοι κρατούν Θερμοπύλες, ότι δεν είμαστε όλοι για τα εύκολα και τα…σίγουρα.

Ιστορικά για την όλη υπόθεση ,ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Πέραν της υπέρβασης και της αυταπάρνησης που δείχνουν ακόμη κάποιοι ένστολοι συμπολίτες μας πόσο εύκολο ήταν να…συντονίζουν 4 μήνες, τόσοι άνθρωποι να κρατούν μυστικό, να κάνουν τέτοια παρακολούθηση και να στεγανοποιήσουν την υπόθεση; Ίσως αυτό το “μυστικό” είναι πιο ελκυστικό και από την ίδια την επιχείρηση, τον συντονισμό και την ευτυχή της κατάληξη!

Για να διαψευσθεί και ο Τσώρτσιλ που έλεγε με νόημα ότι “σε δύο χώρες δεν μπορείς να κάνεις κατασκοπεία , και να κρατήσεις μυστικά: στην Ιαπωνία γιατί δεν μιλάει κανείς και στην Ελλάδα γιατί μιλούν όλοι”!

Πηγή ➤police-voice gr.

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο...Πρέπει να το έχουν αντιγράψει κι άλλοι!!!http://www.cretalive.gr/opinions/view/h-lhsteia-sth-chersonhso-to-megalo-mustiko-kai-h-diapseush-tou...tswrtsil/252922

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο είναι αντιγραφή από το CRETALIVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή