Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

BMW S 1000 XR: Νέα γενιά μοτοσικλετών «adventure sport»



Police-Voice blog ➤Η νέα εκδοχή περιλαμβάνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά μιας μοτοσικλέτας τουρισμού ενώ συνυπάρχουν οι σπορ επιδόσεις και τα υψηλά επίπεδα άνεσης και καθημερινής χρηστικότητας.Ένα ακόμη μοντέλο, το τέταρτο στη σειρά,  στις μοτοσικλέτες υψηλής ιπποδύναμης με κινητήρες straight-four πρόσθεσε η BMW Motorrad . Πρόκειται για την S 1000 XR η οποία προσφέρει τα ίδια συστατικά στοιχεία με τις S 1000 RR ,HP4 superbikes και S 1000 R roadster σε μία νέα εκδοχή με την ονομασία “adventure sport”.  Η νέα εκδοχή περιλαμβάνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά μιας μοτοσικλέτας τουρισμού ενώ συνυπάρχουν  οι σπορ επιδόσεις και τα υψηλά επίπεδα άνεσης και καθημερινής χρηστικότητας.
Η νέα BMW S 1000 XR είναι ένα κράμα μοντέλων BMW Motorrad GS, Touring και Sport εμφανισιακά, ενώ λανσάρει μία νέα γενιά μοτοσικλετών με την ονομασία “adventure sport”. Αυτό φαίνεται καθαρά σε όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία και συνδυάζεται με άψογη εργονομία, ευφυή προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, αυξημένη κατά 20–30 χλστ. διαδρομή του ελατηρίου και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Ορεινά περάσματα, βόλτες στην εξοχή, οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο ή ακόμα και σε ανώμαλα κομμάτια του δρόμου δεν αποτελούν πρόβλημα αφού η νέα S 1000 XR διαχειρίζεται τα πάντα με αυτοπεποίθηση.
Η νέα BMW S 1000 XR εξοπλίζεται με τον εν σειρά τετρακύλινδρο (straight-four) κινητήρα που προέρχεται από την S 1000 R roadsterκαι ο οποίος έχει ισχύ  118 kW (160 hp) στις 11.000 σαλ  και μέγιστη ροπή 112 Nm στις 9.250 σαλ. Ο straight-four συνδυάζει εκπληκτική ελκτική ισχύ και συναρπαστική επιτάχυνση με υψηλή μέγιστη ισχύ, ενώ ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του ένα ωφέλιμο εύρος στροφών μέχρι και πάνω από τις 10.000 rpm, κάτι που την καθιστά ιδανική και άκρως απολαυστική σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές ή στις διακοπές με συνεπιβάτη και αποσκευές.
Διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης Rain” και “Road” καθώς και Automatic Stability Control (ASC) που διασφαλίζει υψηλά επίπεδα  οδηγικής ασφάλειας με βελτιστοποίηση της πρόσφυσης. Στον  προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται το σύστημα  Pro riding modes , με Dynamic Traction Control ( DTC ) και ABS Pro .
Βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας του μοντέλου η  S 1000 XR adventure sport χρησιμοποιεί περιμετρικό πλαίσιο από κράμα αλουμινίου στο οποίο ο κινητήρας αποτελεί τμήμα της φέρουσας δομής. Η ανάρτηση του τροχού μπροστά και πίσω περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι σε συνδυασμό ένα ψαλίδι με ρυθμιζόμενο κεντρικό γόνατο ελατηρίου. Όταν εφοδιάζεται με το προαιρετικό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), η νέα S 1000 XR ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της ασφάλειας, των επιδόσεων και της άνεσης, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται κορυφαίες συγκινήσεις adventure sport.




Πηγή ➤skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου