Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Oυρές από νωρίς το πρωί και στα σούπερ μάρκετ !



Police-Voice blog ➤

Κανένα πλάνο της κυβέρνησης για επάρκεια στους εφοδιασμούς - Σε μεγάλη άνοδο οι πωλήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών - Φόβος των βιομηχάνων για τις πρώτες ύλες αλλά και τη δυνατότητα προμηθειών, καθώς απαιτούνται πλέον πληρωμές σε cash

Με ψυχραιμία και διαρκή τροφοδοσία αντιμετωπίζουν τα καταστήματα τροφίμων της χώρας την αυξημένη από το Σάββατο το πρωί κίνηση από πολίτες που σπεύδουν να προμηθευτούν τα αναγκαία. Ειδικά σήμερα, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα σούπερ μάρκετ της χώρας, όπου ο κόσμος πηγαίνει για να προμηθευτεί τα απαραίτητα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες με αγώνα έχουν κατορθώσει να καλύπτουν τη μεγάλη ζήτηση και να υπάρχει -προς το παρόν - επάρκεια αν και προβλήματα δεν λείπουν, κυρίαρχα σε μικρά καταστήματα τροφίμων, ενώ ζητήματα αναμένεται να υπάρξουν στις τροφοδοσίες των νησιών. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν και τα σούπερ μάρκετ είναι σε πλήρη εγρήγορση για κάλυψη των αναγκών, πως το πρόβλημα αρχίζει να προσδιορίζεται προς την πλευρά των βιομηχανιών - προμηθευτών της αγοράς. Η δυσκολία αφορά στην τραπεζική κατάσταση κι εχει να κάνει με την πληρωμή πρώτων υλών που χρησιμεύουν στην παραγωγή τροφίμων κι άλλων καταναλωτικων αγαθών.

Κάπως έτσι, η ασφυκτική αυτή κατάσταση οδηγεί σε ελλείψεις οι οποίες θα φανούν εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως και στα τέλη της εβδομάδας. Κυρίαρχο είναι το πρόβλημα σε σχέση με τις πρώτες ύλες που προέρχονται από το εξωτερικό καθώς πιστώσεις πλέον δεν δίδονται και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση ακόμα κι αν οι Έλληνες την Κυριακή ψηφίσουν ΝΑΙ. Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα κατανάλωσης, μεγαλύτερη υπήρξε η αύξηση των πωλήσεων σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων της Αττικής, στο κέντρο της Θεσσαλονικης και στα μεγάλα αστικα περιφερειακά κέντρα. Υπό τον φόβο των ελλείψεων οι περισσότεροι καταναλωτές αγόρασαν τρόφιμα πρώτης ανάγκης όπως ελαιόλαδο, αλεύρια, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζια κ.ά. Η κίνηση το Σάββατο ήταν αυξημένη από το μεσο όρο κατά 25% εως 30% με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ουρές στα ταμεία.

Θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως ιδιαίτερα αυξημένη υπήρξε η κίνηση στα καταστήματα σούπερ μάρκετ στα οποία υπήρχαν ΑΤΜ καθώς οι αναλήψεις μετατρέπονταν αυτομάτως σε αγορές. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως παρά την κινητικότητα και τον δεδομένο φόβο ελλείψεων, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και ο υπουργός Γιώργος Σταθακης ουδέν έχουν πράξει ούτε καν έχουν ζητήσει ενημέρωση για την πορεία της αγοράς και των αποθεμάτων. Άφαντος είναι και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης αλλά και η υπόλοιπη ηγεσία που επιδεικνύει τραγικά αδράνεια. Παράλληλα ανησυχία επικρατεί και στις Ομοσπονδίες Εμποροϋπαλλήλων καθώς η τεράστια πτώση που λογικά αναμένεται να υπάρξει στις πωλήσεις καταστημάτων τροφίμων, ένδυσης αλλά και κάθε είδους θα δημιουργήσει συμφωνα με τις ενδείξεις τεράστιο ντόμινο νέων ανέργων.

Δείτε φωτογραφίες













Πηγή ➤protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου