Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 20χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Κηφισίας.



Police-Voice blog ➤Συγγενείς, φίλοι, αλλά και άνθρωποι από την περιοχή είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Χρήστο Τσιάμη ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της ΔευτέραςΣε βαρύ κλίμα έγινε την Τρίτη η κηδεία του άτυχου νέου Χρήστου Τσιάμη, στο κοιμητήριο της Καισαριανής. Συγγενείς, φίλοι, αλλά και άνθρωποι από την περιοχή είπαν το «τελευταίο αντίο» στον 20χρονο ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Δευτέρας σε τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και ο μεγαλύτερος αδερφός του που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχασαν τον άνθρωπο τους, επειδή το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εξετράπη από την πορεία του. Πόσα άτομα άραγε πρέπει να θρηνήσουμε για να τοποθετηθεί στο σημείο εκείνο είτε άλλο ένα φανάρι, είτε ειδική μπάρα ασφαλείας που θα προστατεύει τους επιβάτες ενός οχήματος όταν εκείνο ξεφεύγει από την πορεία του;

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης του καφέ Bronco, στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος dj, Χρήστος Γάκιας, ξεσπάει μέσα από την ιστοσελίδα του στο facebook για την αδιαφορία και την ανεπάρκεια των αρμόδιων αρχών.

Μεταξύ άλλων γράφει: «Πόσες ψυχές, πόση αναπηρία, πόσα κλεισμένα σπίτια και πόσα δάκρυα χρειάζονται για να γίνουν τα αυτονόητα; Πόση ευαισθησία πρέπει να επιστρατευτεί, πόση ευφυΐα για να ωθήσει τις αρμόδιες αρχές και να διορθώσουν ενα σημείο -πραγματική λερναία ύδρα- που διέλυσε τόσες οικογένειες;».

Για «δρόμο καρμανιόλα» κάνει λόγο ο Παναγιώτης Μαδιάς, ο οποίος αναφέρει ότι ακόμα και τα crach test αυτοκινήτων των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών γίνονται με 50-60 χλμ και επέρχεται ο θάνατος.

«Η έναρξη εκτροπής του οχήματος έγινε στην αρχή του τόξου της καμπυλότητας της στροφής, γεγονός που δεν παραπέμπει με απόλυτη βεβαιότητα σε υψηλή ταχύτητα του οχήματος. Εάν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, δεν θα είχε εκτραπεί στην αρχή της καμπυλότητας της αριστερής στροφής αλλά στο κρίσιμο σημείο της καμπυλότητας δηλαδή 30-35 μ. πιο κάτω. Λόγω της φερόμενης υπερβολικής ταχύτητας θα είχε καρφωθεί πάνω στο φανάρι με τη δεξιά του πλευρά. Η απόσταση μεταξύ των δυο φαναριών με κατεύθυνση από την Κηφισιά προς την Αθήνα είναι γύρω στα 150 μ. Πρέπει να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς φαναριών και να μην δείχνει ταυτόχρονα πράσινος ο σηματοδότης σε όλα τα φανάρια. Επίσης, προτείνω να προστεθεί άλλο ένα φανάρι ανάμεσα σε αυτά με διαφορετικό σηματοδότη έτσι ώστε να μην αναπτύσσει ταχύτητα ο οδηγός. Δηλαδή, την ώρα που το πρώτο φανάρι είναι πράσινο και ο οδηγός βάζει μπρος το αμάξι για να φύγει το αμέσως επόμενο φανάρι να είναι κόκκινο, έτσι ώστε ο οδηγός να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος προκειμένου να σταματήσει. Επίσης, να προσθέσω ότι τα crash test των οχημάτων που προκαλούν ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα γίνονται με όριο ταχύτητας από 50-6- χλμ. Πόσα ακόμα άτομα θα θρηνήσουμε σε αυτό το δρόμο για να τοποθετηθούν μπάρες ασφαλείας σε απόσταση περίπου 40 μ. για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές;».

Η ανάρτηση στο facebook 



Πηγή ➤protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου