Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ...Συνέλαβαν τον υπαρχηγό κυκλώματος νονών της νύχτας..Ο υπαρχηγός του… Τσάκι Τσαν, όπως ονόμαζαν



Police-Voice blog ➤
Ο υπαρχηγός του… Τσάκι Τσαν, όπως ονόμαζαν τον 50χρονο αρχηγό μιας από τις τέσσερις εκβιαστικές ομάδες που εξαρθρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011, από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της αστυνομική επιχείρησης «Πάνορμος», με 217 κατηγορούμενους, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Χαλκηδόνας.

Τον περασμένο Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία, με πέντε από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 32 έως 38 χρόνια!

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης όπως και για τον 41χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών. Άλλα τέσσερα μέλη της 30μελούς εκβιαστικής ομάδας ανάμεσα στους οποίους ο γνωστός ως «Κοτσίδας», αντιμετωπίζουν αντίστοιχες ποινές κάθειρξης.

 Ο... Τσάκι Τσάν, ο αρχηγός της ομάδας των μπράβων, είναι ο μοναδικός από τους καταδικασθέντες που διαφεύγει τη σύλληψη, ενώ οι υπόλοιποι είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ομάδα των μπράβων εκβίαζε 22 καταστηματάρχες στα δυτικά προάστια και την Κορινθία.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών ο οποίος διέταξε την φυλάκιση του σε κατάστημα κράτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους δεκάδες κατηγορούμενους, ήταν ηγετικά μέλη και πρωτοκλασάτα ονόματα της Greek Mafia, όπως επίσης απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μερικοί αστυνομικοί και υπάλληλος τράπεζας. Κάποιοι είχαν ενεργή συμμετοχή στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει μερικά από τα προσωνύμια των εμπλεκομένων, όπως Μπιλ, Μπούμπι, Καράφλας, Στρατηγός, Αρκούδος, Τουμπανάκιας, Σγουρομάλλης, Θαμνάκιας και Γάτος…Ο «Θαμνάκιας» που συνελήφθη πρόσφατα σε άλλη υπόθεση εξάρθρωσης ομάδας μπράβων που εκβίαζαν τουλάχιστον 170 καταστηματάρχες σε όλη την Αττική, είχε κατηγορηθεί για την επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου